URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2020, 15:18

Coincidenţă sau efectul relaxării? Pentru prima oară după o săptămână, numărul noilor îmbolnăviri de coronavirus trece de 200 în România

Coincidenţă sau efectul relaxării? Pentru prima oară după o săptămână, numărul noilor îmbolnăviri de coronavirus trece de 200 în România sursa foto: rawpixel.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numărul infectaţilor cu noul tip de coronavirus a ajuns duminică la peste 18.000. Pentru prima oară după o săptămână în care numărul diagnosticaţilor s-a menţinut zilnic sub pragul de 200, duminică, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 213 noi îmbolnăviri.

Ultima zi în care fuseseră raportate peste 200 de îmbolnăviri a fost 16 mai, 267 de cazuri noi.

Cum a evoluat numărul cazurilor noi, în funcţie de zi.

- 17 mai - 167 de noi cazuri de îmbolnăvire

- 18 mai - 165 de noi cazuri de îmbolnăvire

- 19 mai - 155 de noi cazuri de îmbolnăvire

- 20 mai - 196 de noi cazuri de îmbolnăvire,

- 21 mai - 198 de noi cazuri de îmbolnăvire

- 22 mai - 127 de noi cazuri de îmbolnăvire.

- 23 mai - 145 de noi cazuri de îmbolnăvire.

- 24 mai -  213 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Rămâne de văzut dacă această creştere este doar o coincidenţă sau încep să se vadă efectele relaxării de după 15 mai, în funcţie de evoluţia din zilele următoare.

Cele mai recente cifre

Potrivit GCS, până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.070 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19, dintre care 11.399 au fost declarate vindecate şi externate, iar 1179 decedate.

"La ATI, în acest moment, sunt internaţi 188 de pacienţi", arată GCS.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 6.973 de  persoane, iar alte 60.423 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 368.482 de teste, mai arată GCS.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 278 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 122.600 lei.

De asemenea, sâmbătă, 23 mai, 61 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte ţări, de la începutul crizei, au fost diagnosticaţi cu Covid 3.067 cetăţeni români, cei mai mulţi - 1.699 – în Italia. 106 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au decedat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Relaxare deja din 15 martie?
Eventual 15 mai.
Postat 25 Mai 2020, 10:18 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON