URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2012, 12:58

Cerceii pe care Carol al II-lea i-a dăruit Elenei Lupescu s-au vândut cu 1,4 milioane de lire sterline la o licitaţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cerceii cu perle pe care regele Carol al II-lea i-a dăruit amantei sale Elena Lupescu şi care, ulterior, au stat într-un sertar timp de 35 de ani, au fost vânduţi cu 1,4 milioane de lire sterline la o licitaţie în Marea Britanie, potrivit Mediafax.

Bijuteriile, care au avut un preţ estimativ de până la 120.000 de lire sterline (146.850 de euro), au ajuns la 1,4 milioane de lire sterline (1.716.951 de euro). Cu tot cu comisionul casei de licitaţii, preţul final al cerceilor a ajuns la 1.661.600 de lire sterline (1.962.229 de euro), a scris publicaţia britanică dailymail.co.ok.

Licitaţia a fost organizată joi, de casa Woolley and Wallis din Salisbury. Experţii acestei firme estimau că cerceii ar putea ajunge la 500.000 de lire. După cum s-a văzut, aşteptările au fost depăşite.

Cerceii cu perle au fost un cadou al regelui Carol al II-lea pentru amanta sa Elena Lupescu, care i-a lăsat moştenire la rândul ei unei femei britanice din Wiltshire. Necunoscându-le valoarea, aceasta i-a ţinut într-un sertar pentru că bijuteriile acestea mari nu erau pe gustul ei.

Fiecare cercel este alcătuit dintr-o perlă uriaşă, de care este ataşat un lănţişor încrustat cu diamante, care are o lungime de aproximativ 1,25 centimetri. Se crede că perlele, care sunt naturale şi au fost descrise de experţi ca fiind albe cu nuanţe de roz şi albastru, au fost descoperite în Golful Persic sau în largul Australiei. Perlele au fost examinate de Swiss Gemmological Institute, un organism la care lucrează unii dintre cei mai renumiţi experţi în perle şi pietre preţioase.

Cerceii au fost moşteniţi apoi de nepotul femeii şi de soţia acestuia, care au descoperit din întâmplare că acele bijuterii sunt extrem de valoroase, abia după ce au discutat cu reprezentanţii unei case de licitaţii. Orice perlă care cântăreşte peste 6,47 grame este considerată deosebit de rară. Cele două perle din cerceii scoşi la licitaţie cântăresc 8,94 grame, respectiv 8,55 grame.

Regele Carol al II-lea al României, strănepotul reginei Victoria, a cumpărat cerceii pentru amanta lui Elena Lupescu, în timpul unei călătorii prin Europa.

Carol al II-lea, care avea reputaţia unui playboy, a urcat pe tron în 1930, dar a abdicat în 1940, din cauza relaţiei sale cu Elena Lupescu, şi s-a mutat în Portugalia, unde s-a căsătorit cu amanta sa. Regele Carol al II-lea a murit în 1953, iar Elena Lupescu a trăit în Portugalia, unde a decedat în anul 1977.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
curvasarii "regale"
o cloaca.... plaiboiu "regal"
Postat 27 Aprilie 2012, 18:30 de pond
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON