URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2015, 16:27

Cele mai recente controale ISU Crişana s-au lăsat cu amenzi de peste 100.000 lei, dar fără localuri închise

Cele mai recente controale ISU Crişana s-au lăsat cu amenzi de peste 100.000 lei, dar fără localuri închise (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În perioada 9-15 noiembrie, inspecţia de prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana a desfăşurat 36 de controale la primării din judeţ, clădiri ale şcolilor, diverse instituţii, operatori economici precum şi la spaţii cu afluenţă de persoane precum cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf şi centre comerciale.

Potrivit unei informări trimise marţi de căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, în timpul controalelor au fost găsite nu mai puţin de 268 de nereguli dintre care 71 au fost înlăturate pe loc.

Inspectorii ISU Crişana au aplicat 181 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 159 sub formă de avertisment, respectiv 22 amenzi în valoare totală de 108.000 lei.

Între spaţiile controlate de pompieri s-au numărat şi 15 localuri din categoria baruri, restaurante, cluburi şi discoteci, fiind găsite 74 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 17 dintre acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor. "Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate 58 sancţiuni contravenţionale, dintre care 43 avertismente şi 15 amenzi în valoare de 78.000 lei", se mai arată în informarea ISU Crişana. Drept urmare, cele mai multe şi mai usturătoare sancţiuni cu amendă au fost date în timpul controalelor la aceste spaţii.

Potrivit pompierilor, principalele nereguli au fost lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor pe locul de muncă şi neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă.

De altfel, astfel de nereguli au fost găsite de inspectorii ISU Crişana şi la o parte din celelalte obiective controlate (primării, operatori economici, alte instituţii).

Totuşi, nici în timpul acestor controale nu au fost descoperite probleme care să ducă la închiderea activităţii celor verificaţi. "Deficienţele constatate nu s-au încadrat în categoria celor prevăzute în Hotărârea de Guvern nr.915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi", se mai arată în comunicatul pompierilor.

ISU Crişana mai precizează că, în perioada 9-15 noiembrie, au fost primite la sediul instituţiei 30 de cereri pentru obţinerea avizului ori autorizaţiei de securitate la incendiu şi pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate.

De asemenea, cu ocazia controalelor recente, pompierii ISU au organizat şi desfăşurat 31 de exerciţii de intervenţie, respectiv 28 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

Citeşte şi: General de brigadă Ioan Baş, şeful ISU Crişana: "Siguranţa costă, dar nu mai mult ca viaţa"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
AVIZ
Palatul de Justiţie încă neterminat NU ar trebui să poate obţine legal autorizaţia ISU. Rezerva de incendiu nu este dimensionată pentru 350 l/s, în schimb Compania de Apă a instalat 4 hidranţi în colturile exterioare ale clădirii (fără să îşi asume responsabilitatea pentru asigurarea debitului necesar stingerii incendiilor). Acum, pentru a contribui şi Ghilea "pas cu pas" la binele orădenilor, dă o declaraţie (nu ştiu dacă pe proprie răspundere) prin care "împrumută" Palatul justiţiei cu rezerva lui de incendiu pe care o are la parcarea din spate. Aştept cu interes rezoluţia domnului BAŞ. Sper să nu fi fost el cel care i-a învăţat cum să "intre în legalitate" cum au făcut-o şi cei de la clubul Colectiv.
Postat 17 Noiembrie 2015, 17:44 de eutanasiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON