Pregătirile pentru Paşti sunt în toi, drept pentru care mulţi orădeni trec zilele acestea pe la piaţă, pentru a-şi asigura tradiţionala friptură de miel.
"Preţul mieilor este de 15 lei pe kilogram viu, de la vânzător. Cei care doresc au apoi posibilitatea să meargă la măcelar, să sacrifice mielul şi să-l tranşeze, pentru 25 de lei. Anul trecut kilogramul de miel s-a vândut tot cu 15 lei, iar spre sfârşitul perioadei preţul a scăzut la 12 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Florin Alexandru.
Se preconizează că vânzările vor creşte mai ales săptămâna care vine, când e de aşteptat ca şi preţul să mai scadă.
În judeţ, mieii se vând în viu cu sume cuprinse între 12 şi 15 lei pe kilogram.
Pe lângă Piaţa Ioşia, în Bihor, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a acordat autorizaţie de funcţionare temporară a mieilor în piaţa de animale din Beiuş şi pentru două abatoare, unul din localitatea Tulca, iar celălalt din Mihai Bravu, care în mod normal nu au autorizaţie de preparare a cărnii de miel, ci doar de porci, respectiv de porci şi bovine.
"Diferenţa este că mieii tăiaţi în cele două abatoare pot fi comercializaţi şi prin reţelele de magazine. Ceilalţi, din cele două pieţe, nu, ci doar direct", a declarat directorul adjunct al DSVSA Bihor, Adrian Comaniciu.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.