URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2022, 10:00

Cearta pe Bolojan: Cum se compară penalul șef al Consiliului Județean Iași cu cel din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii s-au obișnuit deja ca președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, să fie oferit exemplu prin toată țara, la fel cum se întâmpla când era primarul Oradiei. Dar Super-Bolo nu s-ar fi așteptat, probabil, ca meritele lui să le conteste tocmai un coleg de partid!

În ședința CJ Iași de săptămâna trecută, opoziția USR i-a reproșat președintelui liberal Costel Alexe, cunoscut și ca fost ministru al Mediului, trimis în judecată de DNA în două dosare (unul pentru abuz în serviciu și altul pentru că ar fi luat mită 22 de tone de tablă), că nu are performanțe nici măcar comparabile cu omologul lui din Bihor, care a redus substanțial cheltuielile județului și a lansat investiții record, inclusiv din bani europeni, politicienii citând chiar din raportul dat publicității de Bolojan recent, la jumătatea mandatului.

În plenul ședinței, Alexe a spus că, de fapt, realizările lui Bolo n-ar fi chiar așa impresionante, fondurile europene fiind încă doar pe hârtie, pentru că niciun apel de finanțare nu s-ar fi deschis în ultimii doi ani. Ca să arate că, de fapt, Iașiul e mai tare, a mai spus că în următorul exercițiu european, județul are la dispoziție 1,75 miliarde de euro, iar Bihorul „doar” 1,6. Și ar putea paria că Bolojan n-are nici atâta tablă câtă are el!
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Tratament
Bolojan face tratament la cap de multa vreme. Se vede in ura pe care o are . Frustrarile din copilarie acum ies la iveala. Are o placere sadica de a distruge pe cei din jurul lui. Un om.cu probleme la mansarda nu ar avea ce cauta in functia pe care o are.
Postat 04 Noiembrie 2022, 11:41 de Petre93
Diferență mare
Unul este hoț prins, celalalt nu se vrea sa fie prins. Asta-i singura diferență.
Postat 04 Noiembrie 2022, 08:05 de Maikeltroll
https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/criza-energetica-iasul-face-profit-din-vanzarea-de-energie-carbunele-ne-va-salva-la-iarna--332759.html
"Criză energetică? Iaşul face profit din vânzarea de energie. Cărbunele ne va salva la iarnă" V-ati dori asa un titlu in presa oradeana? Va dam: [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/tare-la-termoficare-oradea-conduce-in-topul-oraselor-cu-cele-mai-moderne-sisteme-de-incalzire-centralizata-din-tara-157229.html ] [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/condamnati-la-scumpiri-cu-cea-mai-performanta-centrala-oradenii-platesc-una-dintre-cele-mai-scumpe-incalziri-din-tara-147559.html ] [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/teroarea-termica-explozia-preturilor-la-energie-pune-pe-jar-oradenii-care-se-tem-ca-facturile-ii-vor-arde-la-buzunar-173947.html ]
Postat 04 Noiembrie 2022, 07:58 de excalibur
Banii vorbesc
Chestia asta cu banii absorbiti de oradea din fonduri europene este destul de controversata. Sunt unii sceptici care zic ca greul il duce oradenii ,din bugetul local. Cine se incumeta la calcule, le cam da cu virgula. Singurul care reuseste sa traga linie, e Mindruta, la digifm. Lui ii iese ca am primit 60 si am dat 30. Ma rog, nu calculam omv,sidex,energii. 100 datorie. Lupta Titanilor, vere...
Postat 03 Noiembrie 2022, 19:10 de excalibur
Timpul le va lămuri pe toate!
Unii pier pe limba lor, altii pier pe mâna altora …, asta este Bolojan! Si-o face cu mâna lui, ca un demiurg ce este… Ma feresc sa dau citate din Biblie mai ales acum când “oaia rătăcita” s-a întors in familie. Hai, acolo o pilda, domnule consilier al viceprimarului … Tu, Iuda, esti bine primit precum “fiul risipitor” ,căci cei ce te primesc sunt la fel ca tine. Asemenea exemple “omoară” credința”!
Postat 03 Noiembrie 2022, 16:35 de User anonimizat
Prematur.
Cand va merge spre Bucuresti, si va merge ca deh, obligatiile se onoreaza, vor aparea surprizele. Tabla va fi mizilic.
Postat 03 Noiembrie 2022, 16:13 de User anonimizat
E o diferenta mare intre cei doi penali!
Unul a fost prins, celalalt urmeaza sa fie prins!
Postat 03 Noiembrie 2022, 16:05 de pinonel
:::))))
Nu doar pe @KP îl doare faptul ca se dezvoltă Oradea și Bihorul, incepe concurenta neputincioasa în partid.
Postat 03 Noiembrie 2022, 15:08 de Sandu2100
Nicio diferență pe fond.
"Hoțul neprins, negustor cinstit". Iașiul e monitorizat mai bine, Bihorul este mai puțin văzut. Altfel, tâlhari ambii ... "al nostru" fiind mai precaut.
Postat 03 Noiembrie 2022, 14:13 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON