Arena Antonio Alexe a găzduit, sâmbătă seară, un eveniment inedit. Spectatorii au putut vedea un meci de fotbal în sală între două echipe formate din foşti şi actuali sportivi de succes din Bihor şi nu numai, totul în scop caritabil.
Proiectul "Campionii inimilor - Dar din dar pentru copii" a fost organizat la Oradea de Claudiu Keşeru şi Paul Papp, coechipieri la echipa Steaua, cel din urmă fiind fotbalistul care a reuşit dubla în meciul de calificare la Campionatul European împotriva Irlandei de Nord.
Cei doi fotbalişti au invitat orădenii la un meci caritabil pentru copiii din centrele de plasament din subordinea DGASPC Bihor. La intrare, spectatorii au fost invitaţi să doneze în nişte urne speciale, iar toate sumele vor ajunge să-i ajute pe copiii abandonaţi, având în vedere că fotbaliştii s-au oferit să participe benevol la aceste eveniment, iar sala a fost pusă la dispoziţie gratuit de Primăria Oradea.
Keşeru şi Papp au reuşit să adune la un loc mai mulţi fotbalişti din diferite generaţii. Spre exemplu, din cele două loturi au făcut parte tinere speranţe ale fotbalului bihorean (George Puşcaş, jucător al Internazionale Milano şi Ionuţ Pop, legitimat la AS Roma), precum şi ex-jucători precum Florin Prunea, fost portar al echipei naţionale a României în perioada "de aur" a acesteia.
În echipele lui Keşeru şi Papp au mai jucat Sebi Achim (CS Universitatea Craiova), Cristian Oros (Astra Giurgiu), Ioan Filip (Petrolul Ploieşti), Marius Popa (ACS Poli Timişoara), Zeno Bundea (FC Hidişel), Vlad Gheţe, Ciprian Dianu (Crişul Sântandrei), Sebastian Sfârlea (Luceafărul Oradea), Florin Farcaş (CSC Sînmartin), Sebastian Ianc, Gabriel Vaşvari (FC Botoşani), Dan Bucşă (U Cluj), Răzvan Pleşcă, precum şi fostul internaţional orădean Sorin Cigan.
Lovitura de începere a fost dată de unul dintre copiii din centrele de plasament, care s-a declarat suporter al Stelei, iar meciul, arbitrat de orădenii Octavian Şovre şi Laurenţiu Danşa, s-a dovedit a fi unul relaxat, dar totuşi spectaculos. Niciuna dintre cele două echipe n-a vrut să cedeze, astfel că spectatorii au avut parte de o partidă spectaculoasă cu multe faze şi, mai ales, multe goluri.
Deşi a fost condusă pe aproape tot parcursul meciului - care s-a jucat în două reprize a câte 25 minute - echipa lui Keşeru a reuşit să revină pe final, când în teren au intrat toţi cei 10 componenţi ai lotului acesteia. Până la urmă, la fel au făcut şi jucătorii din echipa lui Paul Papp. Ba mai mult, la un moment dat Florin Prunea a preluat rolul de prezentator de la Victor Mihalcea, iar acesta a intrat în teren. Meciul s-a terminat, după cum era de aşteptat, la egalitate, 12-12. "A fost o emoţie enormă pentru mine. A fost o reuşită să văd sala plină", a spus Claudiu Keşeru la finalul meciului.
Pentru a aduna mai mulţi bani pentru copiii din centrele de plasament, la pauză, Victor Mihalcea a licitat tricourile purtate de Paul Papp şi Claudiu Keşeru. După un început mai timid din partea spectatorilor, Mihai Neşu, invitat special al evenimentului, a anunţat că vrea să cumpere tricoul lui Paul Papp cu 300 de lei, sumă la care a şi fost adjudecat. În plus, Gheorghe Vajai, patronul companiei Gavella, a donat încă 1.000 de lei pentru acelaşi tricou, însă a preferat ca tricoul să rămână la Mihăiţă Neşu.
Tricoul lui Claudiu Keşeru, sau Cleo - cum îi spun fanii orădeni, a fost adjudecat de senatorul Gavrilă Ghilea pentru suma de 2.000 de lei. Suma totală care a fost strânsă în urma evenimentului nu a fost anunţată încă.
Meciul a fost urmărit din tribune de circa 2.000 de spectatori, printre care s-au numărat mai mulţi copii de la FC Bihor, precum şi câţiva copii şi adolescenţi din centrele de plasament ale DGASPC Bihor. La final, Keşeru şi Papp au dat autografe fanilor şi s-au fotografiat cu aceştia.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.