URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2022, 09:05

Bolt cu frâna trasă: Compania care a umplut Oradea de trotinete electrice sfidează Primăria

Bolt cu frâna trasă: Compania care a umplut Oradea de trotinete electrice sfidează Primăria (foto: Rareș Opre)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Celebra firmă Bolt pare dezinteresată de piața din Oradea, reprezentanții companiei tratând cu refuz toate sugestiile de îmbunătățire a activității de închiriere a trotinetelor electrice.

City-managerul Mihai Jurca a încercat timp de trei zile trotinetele pentru a verifica modul în care funcționează sistemul și a venit cu mai multe propuneri înainte ca Oradea să se umple de vehicule urcate prin copaci, abandonate pe bănci ori aruncate în Criș.

Jurca și-ar dori un program de ridicare mai riguros astfel încât vehiculele să nu mai umple cu zilele trotuarele înguste, în caz contrar acestea urmând să fie ridicate de municipalitate în schimbul unei taxe de 400 lei, instituirea unor parcări ori măcar a unor reduceri acordate de firmă clienților care parchează în puncte fixe și înființarea unei secțiuni în aplicația Oradea City Report în cadrul căreia orădenii să poată reclama direct companiei orice neregulă legată de folosința trotinetelor.

Propunerile nu doar că au fost ignorate de reprezentanții Bolt, care au refuzat chiar și să desemneze o persoană de contact pentru punerea în funcțiune a aplicației, ci au declinat și ideea unei întâlniri, fie și online, amânând orice discuție cel mai devreme pentru luna septembrie. Ca și cum până atunci problemele se rezolvă de la sine...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Vehicule fara rost!
"Jurca și-ar dori un program de ridicare mai riguros astfel încât vehiculele să nu mai umple cu zilele trotuarele înguste, în caz contrar acestea urmând să fie ridicate de municipalitate în schimbul unei taxe de 400 lei, instituirea unor parcări ori măcar a unor reduceri acordate de firmă clienților care parchează în puncte fixe"Eu as fi propus o taxa/vehicul,pentru ca eu consider aceste vehicule parcate pe spatiul public,deci la fel cum eu ca oradean(nativ! nu adus de comunisti in urbe!)platesc o taxa ptr a-mi parca vehiculul,la fel ar trebui sa plateasca si aceasta companie,ba chiar mai mult ,ptr ca face profit de pe carca pulakerilor uaradrani,taxa ar trebui sa fie mai consistenta.la urma urmei,cat de idiot sa fii sa platesti o trotineta aproape la pret de taxi,dar fara nici o siguranta!?PS:in caz de accident Bolt are platita o asigurare,vor plati ei in caz ca tu,conducatorul vehicului ,care ai platit ptr a-l conduce si totusi esti drogat,sau beat mort?
Postat 13 August 2022, 13:33 de Floreadanbins
Pt nihil
Amânarea până în septembrie? Ca să spună că nu mai cald și frumos și nu se vor mai utiliza trotinete? Amânarea e mama proștilor care nu vor să facă ceva. De ce să găsească Bolt soluții? Bolt a făcut infrastructura orașului? Cât despre adaptarea la populația locului... Adică aici sunt sălbatici și needucați? Se vede din ceea ce emani in scris, din cap - veri dărâma trotinetele. Nu tu ai urcat-o pe cea din copac? Ești dispus să distrugi bunuri și să achiți daunele? In secolul 21, vine unul și dărâmă tot, că lui nu-i convine! Din lipsa de educație și civilizație. Bezna minții (expresie auzită din ce in ce mai des).
Postat 12 August 2022, 21:56 de Dinu29
Hahahahaha
Într-un articol precedent "citi" managerul se văita ca o....Astfel: Au găsit o trotinetă in pom? Nu s-a urcat singură, a urcat-o o maimuță locală. Unde era poliția locală? Locuri speciale pt parcare? Atunci se duce naibii mobilitatea. Au găsit trotinete parcate în zone nepotrivite? Pt cine nepotrivite? De ce sunt trotuarele înguste? Aaaaa, ca să fie carosabilul mai larg pt șalupele unora... Chiar el spunea că nu au unde să le lase. Ce să facă cei de la Bolt? Poate plângere că nu își pot desfășura serviciul din cauza infrastructurii de 2 bani și de persoane care nu pricep ce au de făcut (gen...) Au fost văzuți 3 pasageri pe o trotinetă sau nu se respectă regulile și indicatoarele rutiere de trotinetiștii aflați pe carosabil - Unde e poliția locală? Voiau să propună să-i suprataxeze pe cei care nu respectă regulamentele de trafic. Păi comisia tehnică din primărie și "citi" managerul nu știu că regulamentul de circulație a fost modificat și completat în acest sens? Tot acesta afirma că "Municipalitatea și-a completat aplicația de reclamații cu opțiunea Oradea City Connect, care va ajunge direct la Bolt, prin care cetățenii pot sesiza orice trotinetă abandonată sau lăsată în locuri care creează disconfort'" - disconfortul cui? Definește disconfortul! Taximetriști și alți conducători auto vor anunța non-stop trotinete in diverse locuri, că ei nu se descurcă in trafic și vor să nu aibă concurență. Utilizatorii să facă poză trotinetei la parcare, la finalul cursei? Și cine garantează că ulterior nu vine "maimuța" și o urcă în copac? Cum să propună Bolt soluții? Cei din comisia tehnică și restul pe acolo, pe ce vă luați salariile? Se va închide centrul ca să se sape 5 tunele și atunci va lipsi mobilitatea in trafic! Trotinetele sunt o soluție. Nu aveți grijă de pistele de biciclete existente - au gropi, crăpături, lipsă marcaje, șanțuri neastupate. Nu există rasteluri in centru pt a parca biciclete. Nici în piața Unirii, nici pe Republicii, nici pe Vasile Alecsandri, nici în zone de interes turistic (gen muzee) In București se poate circula cu trotinete, in Oradea nu. Nu mai bine cereți și părerea celor care le folosesc? Domnul "citi" manager afirma că a utilizat serviciul și nu a fost mulțumit. Și? Dumnealui nu este etalon pt toți cetățenii orașului! De ce toate acțiunile sunt împotriva acestui serviciu de mobilitate. Care este scopul interzicerii lui? (Mă fac și eu că nu mă prind și nu înțeleg acțiunile unora).
Postat 12 August 2022, 21:48 de Dinu29
Foamea
Primaria isi reprima cu greu sentimentul de invidie: e siderata de eficienta cu care Bolt taxeaza saracii care nu-si permit alt mijloc de deplasare. Viseaza un joint-venture , propunindu-le sa ridice ei trotinetele pentru 400lei... Suma asta le-a intrat in cap de la ridicarile de masini. Deci, ne-am inteles, 400lei/trotineta. La promotie...
Postat 12 August 2022, 21:44 de excalibur
Primăria și-a scos la înaintare prostia.
A autorizat o activitate fără să aibă habar despre de e vorba, cum se gestionează activitatea și care sunt variabilele în funcționarea și administrarea unui astfel de sistem de transport individual. Și de să facă Bolt? Cursuri de comportament cu orădenii care vor să utilizeze aceste mijloace? Să-și civilizeze Oradea cetățenii e prea greu pentru niște "neterminați" din primărie, care ei înșiși ar avea nevoie în a fi civilizați forțat.
Postat 12 August 2022, 19:43 de KP
@nihil
eu propun nu doar sa rastorni trotineta lasata ostetnativ pe trotuar in calea ta ci sa o iei la pumni si picioare pana se invata minte.
Postat 12 August 2022, 14:53 de Traian
Trotinete
Dupa parerea mea primaria a procedat corect. I-au lasat pe cei de la bolt sa faca miscarea urmarind ce se intampla. Evident civilizatia la noi fiind cum este au aparut probleme(lasam la o parte comparatiile cu occidentul ca mai e pana acolo, doar cu niste fatade nu suntem inca civilizati). Trebuie vorbit cu firma... mai asteptam pana in septembrie, nu-i graba, dar trebuie vorbit. Pana una-alta bolt mi se pare mai infumurat ca primaria. Daca continua sa lase sa se intample asa cum e acum am sa le rastorn si eu trotinetele lasate ostentativ in mijlocul trotuarelor si a intersectiilor. Ideea(cu inchiriatul de trote) e buna dar trebuie adaptata la populatia locului ca e clar ca nu traim in societate utopica si oamenii nu accepta cu una cu doua sa se comporte civilizat(nici cu folositul nici cu depozitatul vehiculelor).
Postat 12 August 2022, 14:44 de nihil
Stranger things
"City-managerul Mihai Jurca a încercat timp de trei zile trotinetele pentru a verifica modul în care funcționează sistemul și a venit cu mai multe propuneri înainte ca Oradea să se umple de vehicule urcate prin copaci, abandonate pe bănci ori aruncate în Criș." Propunerea: "...urmând să fie ridicate de municipalitate în schimbul unei taxe de 400 lei" .Welcome to Oradea
Postat 12 August 2022, 10:21 de excalibur
Sfidare la sfidare D-nule CITY MANAGER
Stimate domn Jurca ( City Manager) așa este când te crezi mare și dvs la rândui aveți un comportament sfidător. Buboilul cu trotinetele tot creste și la un moment dat va pusca. În luna ianuarie ați emis unei firme din Oradea trei CERTIFICATE DE URBANISM pt amplasarea unor standuri pt trotinete pe raza municipiului Oradea. În acele certificate de urbanism ați spus că trotinetele sunt agrement și se ca organiza licitație publica Cf HCL 938. Cf aceluiași HCL și a a certificatelor de urbanism firma respectiva a cerut demararea procedurii de licitație iar dvs ați nesocotit cererea. În luna martie ați fost notificat prin avocat ca demarați procedura de licitație. Și aceasta cerere ați nesocotit-o. Văzând ca dvs o luați în derâdere și aceasta cerere prin avocat ați fost acționați în instanta. Acum se va depune o sesizare și la CONSILIUL CONCURENTEI pt ca în continuare sunteți cu nasul pe sus. Despre atribuirea directa a unui contract fără licitație cum spune HCL 938 se va ocupa instituția abilitata la timpul potrivit. Cu stima MDM
Postat 12 August 2022, 09:57 de MDM
interesant
s-a gasit catunul oradea sa rescrie procedurile de lucru care functioneaza peste tot in lume. iar asteptarile erau sa vina reprezentantii firmei in audienta la marele city manager al celui mai frumos catun din sud estul europei :)
Postat 12 August 2022, 09:30 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON