URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Decembrie 2014, 07:44

Asociaţiile contra Termoficare: "Orădeanul abia îşi poate plăti utilităţile, de unde să plătească pentru contorizarea încălzirii?" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trebuia să fie o întâlnire de informare, dar s-a lăsat cu scandal. Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au protestat marţi la întâlnirea cu conducerea Termoficare desfăşurată la Orăşelul Copiilor, faţă de prevederile Legii 121 din 2014 privind eficienţa energetică.

Dan Creţu, consilier în cadrul companiei, le-a prezentat celor 40 de preşedinţi şi administratori de asociaţii din Rogerius obligativitatea individualizării consumului de energie termică la nivel de apartament. Potrivit legii, consumatorii sunt obligaţi, la fel ca în cazul consumului de energie electrică, la contorizarea energiei termice la nivel de apartament. Cheltuielile sunt suportate de către proprietar.

Nu vor!

"Pentru un apartament cu două camere, costurile cu aparatura şi lucrările se ridică undeva la 4.713 lei, fără TVA", a spus Dan Creţu, iar asistenţa a reacţionat imediat.

Reprezentanţii asociaţiei susţin că orădenii sunt prea săraci pentru a-şi putea asuma o astfel de cheltuială. "Orădeanul abia îşi poate plăti utilităţile, de unde să plătească pentru contorizarea încălzirii la nivel de apartament?!", a protestat un preşedinte de asociaţie. Oamenii sunt convinşi că normativul nu va putea fi pus în aplicare. "Nici vorbă de aşa ceva! Nu ai cum să vii tu, oricine ai fi, să mă obligi să îmi sparg tot blocul, pe banii mei, doar pentru că vrei să îmi pun contoare!", a spus un administrator.

La presiunea orădenilor, reprezentanţii societăţii Termoficare au recunoscut că Legea 121/2014 nu are deocamdată norme de aplicare sau sancţiuni, dar au spus că asta nu înseamnă că nu va fi aplicată în viitor, iar consumatorii ar trebui să fie pregătiţi.

Cu jalba...

Prezent la întâlnire, directorul Mihai Cabai le-a vorbit reprezentanţilor asociaţiilor despre eforturile societăţii de a înlătura în cel mai scurt timp posibil avariile şi despre repornirea sistemului de recirculare a apei, fapt care ar face posibil ca la robinetele orădenilor să curgă apă caldă fără ca aceştia să aştepte minute în şir.

Profitând de prezenţa directorului, reprezentanţii asociaţiilor au reclamat temperaturile ridicate ale agentului termic furnizat orădenilor în ciuda vremii calde, precum şi atitudinea recalcitrantă a unor angajaţi ai societăţii chemaţi să închidă, peste zi, căldura de la intrarea în bloc.

"Căldura nu se dă după temperaturile de afară. Afară sunt 11 gradea Celsius, iar în beci sunt 48 de grade Celsius. E normal? Eu spun că nu. E un consum inutil pe care oamenii oricum n-au bani să-l plătească. Dacă am tot sunat la Termoficare, într-un târziu au venit muncitorii şi au închis căldura, nu zic nu, dar mi-au spus în faţă că a doua oară nu mai vin!", a protestat un preşedinte de asociaţie.

"Anunţaţi-ne şi vom lua măsuri!"

Mihai Cabai a răspuns pe rând fiecărei acuzaţii. "Există o diagramă de furnizare a agentului termic în funcţie de temperaturile de afară. Problema este că sistemul funcţionează cu o inerţie foarte mare. Durează câteva ore de la momentul în care reglăm temperaturile iar modificările se fac simţite în apartamentele dumneavoastră", a spus directorul.

În ceea ce priveşte atitudinea subalternilor săi, Cabai nu le-a căutat scuze. "Dacă aveţi probleme cu temperaturile de intrare, sunaţi la dispecereat. Dacă trebuie, trimitem om să regleze temperatura din beciul blocului. Dacă nu sunteţi trataţi cum trebuie, anunţaţi-ne şi vom lua măsuri. De asta am şi făcut această întâlnire. Dar dacă nu ne anunţaţi, noi nu avem de unde şti nemulţumirile dumneavoastră", a declarat Cabai.

Societatea de termoficare a transmis asociaţiilor de proprietari, odată cu factura pe luna noiembrie, un chestionar cu privire la gradul de satisfacţie al consumatorilor faţă de serviciile prestate de aceasta. Chestionarul urmăreşte îmbunătăţirea activităţii societăţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Consumul energiei termice si ....traficul de influenta !
Cum este posibil ca un abonat cu contor,sa nu aiba inregistrat nici un leu consum de energie termica(apa calda,incalzire) timp de 5 luni desi este la domiciliu ?Pai DEBRANSATI-L ,si distribuiti contorul unui consumator fidel,asta ar fi logica ,nu ? NU , pentru ca el este un protejat al Sistemului Mafiot !Tovarasi de la Termofivare,se aude ? Pe str. Louis Pasteur, croitor de haine de piele,pe la procurori,politisti,consilieri locali.... un neica nimeni,un soptitor, dar atunci SEFII LUI.......?.... cum stau cu contoarele ?
Postat 19 Decembrie 2014, 01:28 de platona
Se fura energie cu contor sigilat ! Cine-l verifica ?
"Dar dacă nu ne anunţaţi, noi nu avem de unde şti nemulţumirile dumneavoastră", a declarat Cabai." - V-am anuntat de doua saptamani ca se fura energie termica,cu contorul,cu ingaduinta si sub asistenta Dvs.Ii verificati pe cei onesti si ii treceti cu vederea pe pilosii sistemului,carora le-ati permis contorizari neconforme decontate pe cheltuiala celor in sistem pausal .Am inteles ca voi primi un raspuns in ....30 de zile !V-am anuntat telefonic - veniti acum !.... o sa venim....Traiasca si infloreasca !
Postat 17 Decembrie 2014, 23:49 de platona
Plăteşte poluarea, orădene !!!
Dacă nu plăteşti, mai primeşti câte 99 mg de noxe pe cap de locuitor, zilnic, până faci rost de bani !!!
Postat 17 Decembrie 2014, 10:11 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON