URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2021, 10:01

Asociaţia şi incinta. Asociaţiile de proprietari pot solicita în continuare Primăriei incinte metalice pentru gunoi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţiile de proprietari pot solicita în continuare Primăriei incinte metalice pentru gunoi.

400 de incinte metalice tip "ţarc" şi tip "dulap"

Municipalitatea va achiziţiona câte 200 de incinte metalice de tip ţarc şi incinte tip dulap pentru ca fiecare asociaţie să aibă propriul spaţiu de depozitare a reziduurilor menajere.

"După finalizarea licitaţiei pentru achiziţia de incinte metalice destinate colectării selective a deşeurilor, se va încheia un acord cadru cu firmele câştigătoare, prin care vor fi achiziţionate, în funcţie de necesităţile din teren, maximum 200 de incinte metalice tip dulap şi maximum 200 de incinte metalice", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

La licitaţia pentru achiziţia de incinte metalice tip dulap, care a avut termen limită data de 14 iulie, şi-au depus oferte firmele Gros Metal şi Mariflor Servcom, iar la cea pentru incinte metalice a ofertat doar Gros Metal.

Fiecare asociaţie cu gunoiul ei

Incintele metalice de tip dulap (foto jos) sunt preferate de regulă de asociaţiile de proprietari care au mai puţin spaţiu disponibil.

Acestea au o capacitate de trei containere de 240 litri fiecare. Incintele metalice de tip ţarc, în schimb, pot adăposti două pubele de câte 1,1 metri cubi şi două pubele de 240 litri. "Incintele vor fi montate în funcţie de solicitările făcute de asociaţiile de proprietari. Până în acest moment au fost înregistrate solicitări de la 30 de asociaţii pentru 55 de incinte, dintre care 21 incinte metalice şi 34 de incinte metalice tip dulap", a transmis Primăria.

Municipalitatea orădeană aşteaptă în continuare de la asociaţiile de proprietari solicitări de incinte "având în vedere că sunt locaţii în care mai multe asociaţii utilizează o singură incintă".

Utilizarea la comun a incintei pentru gunoi ridică probleme pentru că Poliţia Locală nu are cum afla pe care asociaţie trebuie să o sancţioneze în cazul în care găseşte spaţiul de depozitare murdar.

Cere şi ţi se va da!

Asociaţiile de proprietari care nu deţin nici acum incinte pentru gunoi se pot adresa în scris Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei pentru executarea gratuită a platformelor betonate pe care vor fi amplasate acestea. Solicitările trebuie să fie ştampilate şi semnate de preşedinte sau administratorul asociaţiei de proprietari.

Amplasamentele se vor stabili de către reprezentantul Primăriei Oradea, împreună cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

Persoana de contact pentru zona de pe malul drept al Crişului Repede (Rogerius, Decebal - Dacia, Olosig, Gheorghe Doja, Oncea, zona industrial şi Episcopia Bihor) este Vasile Petrila (telefon 0771.58.39.86).

De malul stâng al Crişului Repede (Ioşia, Calea Aradului, Velenţa, Nufărul, Cantemir, Europa, Dragoş Vodă) răspunde Adrian Maxim (telefon 0722.15.94.44).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
TARCUL CU NR. 07.034.0
Tarcul de pe strada Podului nr.5, bl. B10 + inca vreo 7 scari de bloc, ce il deservesc apartine unei singure asociatii de prop ?.De ce nu se ia nicio masura de relocarea acestuia De ce trebuie sa suportam mirosim noi cei de la blocu F1, SC B din strada . Selimbarului nr. 15 mai cu seama ca nu ne este arondat noua . Da ati auzit bine avem un tarc de gunoi in fata scarii noastre si nu aruncam gunoiul in tarcul respectiv dar in schimb avem parfum pe gratis muste si sa nu mai zic de sobolani vara . Mai exista undeva in Oradea un tarc de gunoi sa fie arondat la atatea scari , si amplasat mai mult in apropierea altei scari ,( asociatie) ce nu il deserveste? Auzi la ei daca doresc asociatiile tarcul 07.034.0 arondat scarilor: PODULUI 3 B11, PODULUI 5 B10-B2 TCI+ ANTREIDES , PODULUI B10-B1, PODULUI NR. 13 BL TCI SC. C AP. 42, PODULUI NR 5 BL BSC B , PODULUI 7 TCI ,
Postat 20 Iulie 2021, 10:54 de Laurianj
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON