URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Martie 2015, 16:14

Ancheta procurorilor: Copilotul a vrut să distrugă avionul prăbuşit în Alpi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anchetatorii tragediei aviatice în urma căreia au murit 150 de persoane au ajuns la o primă concluzie conform căreia accidentul ar fi fost provocat intenţionat de copilot.

Declaraţiile au fost făcute joi într-o conferinţă de presă de procurorul francez care se ocupă de caz. Acesta a povestit că în primele 20 de minute, cei doi piloţi discutau normal, vesel. "Nimic anormal. Comandantul de bord pregătea informarea pentru aterizarea la Dusseldorf, iar răspunsurile pilotului par laconice. Comandantul de bord îi cere copilotului să preia comanda şi se aude zgomotul unui scaun şi uşa care se închide. Probabil a mers să-şi satisfacă o necesitate naturală. Copilotul manipulează atunci sistemul de monitorizare a zborului pentru a începe coborârea în timp ce era singur la comandă", a declarat procurorul Brice Robin, potrivit Digi24.ro.

 "Ipoteza cea mai posibilă pentru noi este că, voit, copilotul a refuzat să deschidă uşa cabinei de pilotaj pentru comandantul de zbor şi a acţionat intenţionat butonul pentru reducerea altitudinii de zbor. Copilotul a refuzat să deschidă uşa comandantului de zbor şi a acţionat butonul care permite coborârea accelerată", a declarat procurorul.

"Asta poate să însemne o dorinţă de a distruge avionul. S-a auzit zgomotul respiraţiei sale (n.r. - a copilotului) în interiorul cabinei, zgomotul respiraţiei l-am auzit până la impactul final. Am cerut serviciilor, autorităţilor judiciare germane informaţii despre situaţia personală, de familie şi profesională a acestui copilot care este de naţionalitate germană.", a mai spus anchetatorul.

Copilotul, care avea 28 de ani şi se numea Andreas Lubitz, "este de origine germană şi nu figura în dosare ca terorist", iar pasagerii şi-ar fi dat seama ce urma să se întâmple.

"Se auzeau strigăte în ultimul moment", a declarat procurorul, după analiza uneia dintre cutiile negre ale avionului, ceea ce înseamnă că pasagerii şi-au dat seama ce se întâmplă chiar înainte de impact. Robin a adăugat că moartea victimelor a fost "instantanee".

"În acest stadiu, nimic nu permite să spunem că este vorba despre un atentat terorist", a mai declarat Brice Ribin, refuzând să vorbească despre o "sinucidere", pentru că "atunci când te sinucizi o faci singur".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON