ALDE Bihor se „desolidarizează” de şeful Direcţiei Agricole Bihor, Nicolae Hodişan, care la începutul săptămânii l-a acuzat public pe ministrul de resort, Petre Daea, că îl „hărţuieşte”, dorind schimbarea sa din funcţie, motiv pentru care a şi trimis la Oradea, de două ori în două săptămâni, câte doi reprezentanţi ai Corpului de Control al Ministerului. Prezentat ca membru ALDE, Hodişan nu este însă membru de partid cu acte în regulă, afirmă actualul preşedinte al filialei Bihor, Ciprian Blejan.
Fără adeziune
„Având în vedere informațiile apărute în presa locală, potrivit cărora domnul Nicolae Hodișan ar fi membru ALDE, doresc să vă informez că acestea sunt eronate, Nicolae Hodișan nefiind membru ALDE Bihor. De asemenea, vreau să precizez faptul că, în acest moment, nu există vreo adeziune în baza noastră de date a domnului Hodișan”, arată Ciprian Blejan într-un scurt comunicat de presă.
De asemenea, acesta a declarat BIHOREANULUI că nu l-a văzut pe Hodişan la şedinţele de partid, deşi este preşedintele filialei de câteva luni. „Eu nu l-am văzut pe la partid, în mod sigur, de când am preluat (n.r. – de la fostul preşedinte Traian Bodea) funcţia de preşedinte, dar nici când eram copreşedinte nu ţin minte să-l fi văzut”, a spus Blejan.
„Am fost acolo”
Contactat şi el de BIHOREANUL, şeful Direcţiei Agricole a recunoscut că nu are carnet de membru şi a precizat totodată că nici nu mai frecventează sediul partidului. „Eu am fost la ei (n.r. – la ALDE), dar fără hârtii. Nu am carnet de membru. Nu am mai fost pe acolo de mult”, a spus Nicolae Hodişan.
Hodişan, care a fost pe rând membru PNL (până în 2004) şi apoi al PDL (până în 2012) a avut în ultimii ani „sprijinul politic” mai mult sau mai puţin asumat al ALDE Bihor, fără de care nu putea să-şi păstreze funcţia de şef al Direcţiei Agricole.
La începutul săptămânii, el l-a acuzat pe ministrul Agriculturii că vrea să-l schimbe din funcţie după ce, tocmai la instrucţiunile acestuia, a „diseminat” printr-un comunicat de presă Ordinul 1.295/3 august 2018, ce impunea distrugerea, inclusiv prin ardere, a recoltelor de pe suprafeţele cultivate pe care sunt urme de porci mistreţi, principalii purtători ai virusului pestei porcine africane. După ce Ordinul a stârnit revolta cultivatorilor de terenuri, Daea a dat numeroase declaraţii prin care, practic, a negat conţinutul acestuia.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.