URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 August 2012, 07:09

S-a însurat în secret: Adrian Tărău şi-a tras nuntă de cinci stele, la Firenze

S-a însurat în secret: Adrian Tărău şi-a tras nuntă de cinci stele, la Firenze (foto: Cancan)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Petrecere mare în weekendul trecut la Firenze. Adrian Tărău, fiul fostului prefect de Bihor, Aurel Tărău, s-a însurat, cu fast, cu constănţeanca Mădălina. Cei doi se cununaseră civil la începutul anului, în Los Angeles, într-o ceremonie discretă.

De data aceasta, organizatorii au încercat să ţină nunta în cerc restrâns, altfel că au invitat în Italia doar prietenii apropiaţi ai mirilor, printre care Dan Diaconescu, Horia Ivanovici, însoţit de iubită, dar şi Silviu Prigoană, scrie Cancan.

Discreţie maximă

"Pentru ca invitaţii să aibă parte de cele mai bune condiţii, Adrian Tărău a rezervat toate cele 46 de camere ale hotelului. 1.200 de euro este preţul pe noapte al apartamentului imperial, cea mai scumpă variantă oferită de Grand Hotel Villa Cora, în timp ce 300 de euro costă cele mai ieftine camere la respectiva locaţie. Petrecerea a avut loc în cel mai exclusivist salon din zonă, Sala degli Specchi, recunoscut pentru luxul demn de balurile familiilor regale", precizează sursa citată.

Meniul a fost bazat pe preparate din fructe de mare, dar şi alte delicatese specifice zonei. Cum era de aşteptat, nu au lipsit mult apreciatele vinuri de colecţie din Toscana. Atmosfera a fost întreţinută de formaţia Provincialii, care a primit un onorariu de peste 15.000 de euro pentru deplasarea în Italia.

După fastuosul eveniment, cei doi miri au plecat în Spania, unde vor petrece luna de miere.

Tărău a mai fost căsătorit o dată, între marile sale iubiri numărându-se inclusiv Mădălina Manole. Cei doi s-au cunoscut în SUA şi a urmat o relaţie scurtă, dar foarte intensă. Adrian chiar a cerut-o în căsătorie pe Mădălina şi i-a propus să se mute împreună peste ocean. Artista a refuzat, motivând că vrea să-şi continue cariera în România, astfel că totul s-a răcit între cei doi.

La trecutu-i mare...

Adrian Tărău a devenit un personaj celebru prin ambiţiile sale politice legate de PSD, curmate brusc prin arestarea sa neaşteptată, pe vremea când tatăl său era prefect. Tărău a fost arestat pe 20 aprilie 2001, de controversatul procuror Alexandru Lele, sub acuzaţia de complicitate la contrabandă.

Tărău era acuzat că a mijlocit prin intermediul firmei Lucmir, aparţinând unui apropiat, Mircea Pocşe, un import de 1.495 de tone de benzină, trecută în acte ca fiind kerosen, pentru a se sustrage de la plata accizelor şi a taxei de drum.

Cazul Tărău a provocat, începând cu 2001, o adevărată furtună, tatăl omului de afaceri fiind membru marcant al PSD Bihor. Adrian Năstase, premierul de atunci, a declarat public faptul că "nu crede în arestările de vineri seara", iar după 48 de ore Adrian Tărău, care se internase în spital, a şi fost pus în libertate, revocarea măsurii fiind dispusă de acelaşi procuror Lele.

Vreme de câţiva ani, omul de afaceri s-a refugiat în Statele Unite, pentru a nu risca o nouă arestare. Parchetul Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie a redeschis în mai multe rânduri dosarul de contrabandă, însă, tot de atâtea ori, cazul a fost clasat, iar Tărău a fost exonerat de răspunderea penală. Mircea Pocşe a fost achitat pentru contrabandă şi condamnat doar la o pedeapsă cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Pornind de la dosarul Tărău, procurorul Alexandru Lele a fost la rândul său pus sub anchetă administrativă, iar apoi urmărit penal şi suspendat din magistratură, suspectat fiind de multe fapte de corupţie. După ce a fost trimis în judecată, instanţele au retrimis la DNA dosarul lui Lele, pentru refacerea cercetărilor, iar la sfârşitul lui 2007 a fost scos de sub urmărire penală şi repus în funcţia de procuror, vreme de câţiva ani, până când s-a pensionat.

În final, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a acordat omului de afaceri orădean Adrian Tărău, despăgubiri de 20.000 de lei pentru pentru repararea prejudiciilor provocate de arestarea sa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
vine politia, imi ia toata marfa...
Hai mai Ghitza lu' Castravete, ce te-ai infoiat asa cand ai auzit de spaga din 2001 data lui Nastase pentru scaunul de prefect de Bihor? Ce, nu ti-o zis Gabi ca v-o dat pe goarna pe amandoi acolo unde te temi tu, ca sa ajunga el pe aceeasi functie?
Postat 23 August 2012, 11:00 de Tarau sr.
culmea jurnalismului
Tare articol. Atat de tare incat si celor de la Bihoreanul le este rusine sa-l semneze. Prefera sa uite si de pseudonimul Elena Marinescu si de citarea sursei. Lasa Bihorel ca trece.... Malaiul se cerne, Tarau da din glezne...
Postat 22 August 2012, 21:29 de obraz gros
Mincinosii
Cel cu titlul cine plateste comanda muzica,de ce p....a m..i nu ti dai numele tau gunoi ordinar si iti da i alte nume ...sa ajungi mai rau ca Nastase Jegule adica in parnaeee...
Postat 22 August 2012, 20:12 de Bihorel
ce rebut social!!
vai de mine ce mizerie , s a nascut in Oradea, nu pot sa cred !! educatia ce face din unii :))) banul nu ti da minte :)).Baiat de bani, rebut social!
Postat 22 August 2012, 16:21 de vai mie
@gabriel gerganovic
TACI LELE, CA-TI PUTE GURA A HOIT SI CACA DE LA O POSTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 22 August 2012, 14:45 de GARGANTUA
Politicieni si afaceristi cinstiti.HA HA HA
O nunta modesta intr-ul loc modest, posibila datorita banilor castigati cinstit de tatal sau (dascal daca nu ma insel) si de el, la fel ca toti baronii PDSR si ca protectorul lui A.Nastase, cinstit la randul lui si care la protejat dezinteresat bineinteles.
Postat 22 August 2012, 12:33 de Raul
DEZINFORMARE PRIN OMISIUNE!
DE LA INCEPUT, DIHOREANUL I-A TINUT PARTEA LUI TARAU SI L-A ATACAT SISTEMATIC PE ALEXANDRU LELE! DESIGUR, NU DEZINTERESAT, CACI CIUCAS, GAL, FOSTA BIRTALAN AND COMP. NU FAC NIMIC GRATIS! MULT SPOR LA PUPAT IN CUR INFRACTORI SI EVAZIONISTI! SPER SA O LUATI SI VOI CA LILIANA SIME!
Postat 22 August 2012, 11:32 de gabriel cerganovic
cine plateste comanda muzica
Pacat ca "nasul"sau A. Nastase nu a putut sa participe din cauza ca fost "retinut". Poate cinstea mirii cu un dar consistent: 10% din ce a primit premierul A. Nastase de la prefectul Tarau in anul 2001 pentru numirea pe functie!
Postat 22 August 2012, 09:18 de Ghe.Sarb
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON