URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Noiembrie 2016, 16:31

64 de percheziţii, inclusiv în Bihor, pentru o escrocherie online care a păgubit peste 1.000 de persoane cu 4,5 milioane euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Vâlcea împreună cu ofiţeri ai structurilor de combatere a criminalităţii organizate din 15 judeţe au desfăşurat, joi, 64 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi 9 judeţe, inclusiv în Bihor, într-o anchetă complexă româno-germană deschisă pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, percheziţiile domiciliare se desfăşoară în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti (26 în judeţul Vâlcea, 15 în judeţul Cluj, 14 în municipiul Bucureşti, 2 în judeţul Buzău, 2 în judeţul Bihor, 1 în judeţul Hunedoara, 1 în judeţul  Dâmboviţa, 1 în judeţul Botoşani, 1 în judeţul Neamţ şi 1 in judeţul Dolj).

Totodată, la sediul DIICOT Vâlcea vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 74 de persoane.

Operaţiunea a fost declanşată într-o anchetă care priveşte o filieră formată din 74 de persoane care, începând din aprilie 2015, au păgubit peste 1.000 de persoane din România, Germania, Cehia, Italia, Franţa etc., cu suma de peste  4,5 milioane euro.

Grupul era structurat pe 3 paliere. Primul era format din coordonatorul reţelei şi alţi membrii care racolau persoane, cetăţeni români şi străini, dispuse să deschidă conturi bancare, cel de-al doilea  avea rolul de a lansa ofertele de bunuri fictive pe diferite site-uri de profil din Europa, de a coresponda cu victimele prin intermediul poştei electronice şi de a-i păcăli ca să transfere scontravaloarea aşa ziselor bunuri în conturile bancare din străinătate puse la dispoziţie de către liderul grupului.

Cel de-al treilea palier era format din membri denumiţi „săgeţi”, care au avut rolul de a deschide conturi bancare în România şi străinătate  pe care le  puneau la dispoziţia grupului, în schimbul unor sume de bani).

“S-a reţinut că începând cu luna aprilie 2015 membrii grupului infracţional au deschis în acest sens aproximativ 230 conturi în străinătate  şi aproximativ 120 de conturi în  România”, se arată în comunicatul DIICOT.

La acţiune participă ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate  Vâlcea, Piteşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Neamţ, Hunedoara, Dâmboviţa, Buzău, Botoşani, Vrancea,  Olt, Vaslui, ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, jandarmi respectiv un procuror german, 3 poliţisti din aceeași țară, precum și  reprezentantul român la Europol.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale. Echipa comună de anchetă a beneficiat de sprijin logistic şi finanţare din partea Eurojust.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON