URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Ianuarie 2020, 13:18

2,5 milioane de turişti la frontiere de sărbători: Cele mai tranzitate graniţe au fost cele din vestul ţării

2,5 milioane de turişti la frontiere de sărbători: Cele mai tranzitate graniţe au fost cele din vestul ţării (foto: grupul Info Trafic jud Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În perioada sărbătorilor de iarnă şi în primele zile ale anului 2020, traficul prin punctele de trecere a frontierei a înregistrat creşteri faţă de o perioadă normală.

În perioada 20 decembrie 2019 - 03 ianuarie 2020, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.540.000 de persoane, din care 1.180.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 1.360.000 pe sensul de intrare în ţară, şi 573.000 mijloace de transport, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Poliţiei de Frontieră.

Ca în fiecare an, cele mai mari valori de trafic, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România însă, în urma gestionării situaţiei prin dispunerea unor măsuri imediate de fluidizare, media timpilor de aşteptare la frontieră rareori a depăşit 30 de minute, arată aceeaşi sursă. 

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 941.000 persoane, cele aeroportuare - 734.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova- 385.000 persoane.

De exemplu, cel mai tranzitat punct de frontieră a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 473.000 persoane, urmat de  P.T.F. Nădlac II cu peste 361.000 persoane şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 231.000 persoane.

Totodată, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa, iar la graniţa cu Bulgaria a fost PTF Giurgiu.

Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care peste 4.200 de poliţişti de frontieră, în medie, desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. 

"Este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau de ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor", a mai transmis Poliţia de Frontieră. 

Deoarece în perioada imediat următoare mulţi cetăţeni români se vor întoarce la reşedinţele lor din străinătate, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi a mijloacelor de transport la frontiera din vestul tarii pe sensul de ieşire din ţară, fapt pentru care Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară unde sunt 11 puncte de trecere cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 58/53 de benzi de control pe sens.

- pe raza jud. Bihor:    P.T.F. Salonta - Mehkerek;
                                    P.T.F. Borş - Artand;
                                    P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany;
                                    P.T.F. Săcuieni - Letavertes

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor doar la unele dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. 

Pe site-ul institutiei www.politiadefrontiera.ro este disponibilă aplicaţia Trafic on-line care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. 

De asemenea, Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON