URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Mai 2015, 14:00

Universitatea din Oradea înfiinţează, împreună cu universităţi şi companii din Cluj, o asociaţie de cercetare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Împreună cu alte 15 entităţi academice, institute de cercetări şi companii din sfera producţiei, majoritatea din judeţul Cluj, Universitatea din Oradea a decis să fie membru fondator al Asociaţiei "Materiale Avansate, Micro şi Nanotehnologii: ADMATECH". Senatorii universitari şi-au dat acordul pentru această asociere, în şedinţa din această săptămână.

Asociaţia este menită să promoveze inovaţia, inclusiv prin înfiinţarea unui centru de cercetare,  în domeniul materialelor micro şi nanotehnologiilor. "Scopul asociaţiei constă în crearea unui pol de competitivitate şi competenţă la nivel regional în domeniul materialelor avansate, micro şi nano-tehnologiilor, procedeelor şi produselor inovative precum şi transferului tehnologic", se arată în statutul asociaţiei.

Pe lângă Universitatea orădeană, fondatori ai asociaţiei mai sunt şi Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare, Universitatea Babeş Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Institutul de Cercetări pentru Instrumentaţie Analitică, Emerson Electric Company, Centrul Bosch Research & Development din Cluj-Napoca şi Societatea Română de Fizică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cercetati cu legea!
Scopul cercetarilor are sa fie de ce doar dobitoci sunt in universitate si cum pot acestea sa o arda degeaba cu titluri si fandoseli in defavoarea invatamantului de calitate si performatei reale!
Postat 03 Mai 2015, 17:05 de tzopunpecamp
informatii suplimentare
Initiativa este laudabila. Totusi cine reprezinta Universitatea din Oradea? Care facultati/colective oradene au fost implicate in demararea proiectului? Cum pot fi implicate si alte persoane la liniile de cercetare? Este pacat ca asemenea vesti se afla din presa si nu din informarea interna universitara. Si asta o afirm din punctul de vedere al unui cadru didactic universitar oradean de la Facultatea de Medicina si Farmacie interesat de studiul biomaterialelor.
Postat 02 Mai 2015, 16:14 de mateiluc
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON