URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2017, 11:04

Propunere transmisă primarului Bolojan: Strada Republicii să devină "Calea Regele Mihai"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grup de orădeni cere ca strada Republicii să poarte numele "Calea Regele Mihai". Propunerea a fost formulată de jurnalistul Florin Budea şi i-a fost transmisă primarului Ilie Bolojan, care, în 2013, a primit titlul de Cavaler al Ordinului Coroana României.

"Prin intermediul rândurilor de mai jos mă fac purtătorul de cuvânt al mai multor orădeni care mi-au cerut să vă transmit o iniţiativă a lor. Aşadar, noi, cetăţeni ai Oradiei, vă cerem să propuneţi Consiliului Local schimbarea numelui străzii Republicii în "Calea Regele Mihai"", i-a scris Florin Budea lui Ilie Bolojan.

Acesta mai adaugă: "În aceste zile de doliu naţional dedicat memoriei celui care a fost Rege al României ar fi, credem, oportun să dăm un alt nume pricipalei artere a oraşului Oradea, schimbând denumirea ce aminteşte de trecutul comunist cu o alta care le va reaminti trecătorilor de un reper al moralei şi demnităţii acestui neam, Mihai I". Scrisoarea este semnată de Florin Budea "în numele unui grup de orădeni". 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
@Control_Room
Tu bati campii comunistoizi ! Sigur esti unul hranit la tata kgb=ismului iliescian! Coruptia nu a fost pe hranita sute de ani in Romania caci Romania asa cu e ea azi nu are sute de ani! Tragi pe nas intre postari si scrii prostii! Societaea este condusa de lideri si nu de mase(lucru usor de observant) iar personalitati cum a fost Regale Mihai nu are Romania, nu a avut Romania in ulktimii 70 de ani si nici macar nu se intrevede existent unuia! Tu ne propui sa mai asteptam sa fim furati de clica politruca si sa invatam democratia(?) republican, care democratie republican a adusr romaniei doar saracie, lasitate, mizerie. Tu ai invatat istoria din romanele lui Zaharia Stancu si alti comunistoizi! Cu ce sunt mai buni conducatorii romaniei de azi ca acest Rege Mihai? A fost un om cu coloana vertical dreapta si nu carpa politruca. Da "democratia" de azi nu e o dictatura, o dictatura a hotiei si tradarii de neam si tara? Ajunge sa privesti halul in care a ajuns tara si te apuca scarab. OK, monarhia romana azi nu are personalitati marcante dar a nega faptul ca monarhia de sorginte germana a aduss Romania pe harta europei civilizate e o mare prostie!
Postat 18 Decembrie 2017, 09:06 de scortosul
Mai usor cu propaganda monarhista ! 4!
Democratia nu se naste usor nicaieri in lume. Coruptia de azi isi are radacinelie in sutele de ani de dictaturi imperialiste, monarhiste si in cea bolsevica. Lupta impotriva coruptiei nu este usoara, insa, va fi castigata, cu toata opozitia racilor - cei care incearca sa traga lumea inapoi in trecut - indiferent ca vorbim de revizionisto-separatisti, monarhisti sau bolsevici. Cale de intors nu exista. Cauza lor este una moarta. Mortul de la groapa nu-l mai invie nimeni. Racii, se chinuie fiidca oarecum intuiesc acest lucru. Monarhia este tot o dictatura. Dictaturile sunt construite impotriva principiilor fundamentale ale drepturilor omului.
Postat 18 Decembrie 2017, 01:37 de Control_Room
oare de ce?
Sunt uniii "tulburati" de averea monarhiei dobandite in sute de ani dar nu vad ca actualii"republicani" ai guvernarilor au dobandit averi mult mai mari ca monarhii in doar 27 de ani! de ce oare? Sunt si acesti "tulburati" parte din gasca de 4000 de hoti?
Postat 17 Decembrie 2017, 21:13 de scortosul
VREAU
Eu sunt perfect de acord! Mai mult, mi se pare absolut normal!
Postat 17 Decembrie 2017, 17:03 de TDS
Mai usor cu propaganda monarhista ! 3
Ati plans cat ati plans, ati bocit cat ati bocit. Ok, nu v-a zis nimeni nimic. Ati inceput insa cu impertinentele. Tocmai numele strazii Republicii v-ati gandit sa-l schimbati. De ce nu va schimbati propriile nume ? Avem in Oradea Piata Ferdinand, situata tocmai in centru. Avem Teatrul de Stat "Regina Maria", tot in centru. Deci, avem si astfel de denumiri. Cei doi, Ferdidand Intregitorul si sotia sa Maria, meritau asta. Au fost exceptiile care au intarit regula. In rest, seceta! Va place sau nu asta e adevarul. Sunteti la fel ca si bolsevicii. Aceiasi propaganda gaunoasa, desantata, acelasi festivism, aceiasi mascarada, aceleasi scopuri: Ocuparea cat mai multor functii in stat, fara examen pe post, cu avantajele aferente acestor functii. BANII, AVERILE, VIATA DE HUZUR ! Ok, vreti bani, mergeti la munca! Castigati bani cinstit, nu prin smecherii. Asa e corect.
Postat 17 Decembrie 2017, 16:27 de Control_Room
WinDos
Sunt eu, acelasi, nu m-am schimbat si nu m-am reconvertit. Am repere constant si nu ma conduc dupa legi, dogme schimbatoare, Adevarul trece peste parerea mea, a ta, adevarul este etern! Monarhia germana instaurata in Romania, ne place sau nu, a fost benefica tarii, romanilor.
Postat 17 Decembrie 2017, 14:07 de scortosul
@windos
Isi place sa castigi in dos, vad ca. Ce treaba ai tu cu opinia altora si cu libera ei exprimare? Ori tu inca plangi dupa Leana si Nicu ori erai unu din jegurile securiste ce dadea cu ciocu pentru o ruda de salam? Vezi-ti de problemele tale ca sunt mai grave decat numele unei strazi. Xanax...xanaaaaax
Postat 17 Decembrie 2017, 08:34 de poiu
Re: scortosul
Tu nu esti scortosul de la inceput ... ti s-a intamplat ceva sau te-a converit careva !?!
Postat 16 Decembrie 2017, 21:27 de WinDos
Mai usor cu propaganda monarhista ! 2.
Se observa ca grupurile cu comportament deviant, indiferent ca vorbim de hortisti, de bolsevici(comunisti), monarhisti, etc, atunci cand nu mai au argumente incep cu minciunile sfruntate si cu injuraturile. Zero caracter.
Postat 16 Decembrie 2017, 16:23 de Control_Room
Istoria nu se ...
Istoria romaniei nu se invata din romanele lui Saharia Stancu si alti membri supleanti ai CC al PCR!
Postat 16 Decembrie 2017, 15:49 de scortosul
Sub monarhie ...
Sub monarhie Romania a fosat o tara prospera si bogata, era granarul europei, indsustria se dezvolta si a fot demolata de actualii politruci, leul era moneda convertibila in Europa. Monarhia fost o garantie in fata lumii ca tara se afla pe un drum correct! Nu se pune problema de a compara monarhia cu guvernarile comunistoide sau cu pele post comunistoide! Sub monarhie romanul era respectat in Europa si in lume! Sub comunistoizi ante si post decembristi am ajuns groaza si scarab lumii! Republicanii post regalitate or fi "muncit" fara functii si bani, or fi distrus Romania pe gratis? Ce a zidit monarhia a demolat republica!
Postat 16 Decembrie 2017, 15:46 de scortosul
Mai usor cu propaganda monarhista !
Nu sunteti cu nimic mai buni decat bolsevicii. Niste oportunisti smecheri care vor functii si bani, fara a sustine examen pe post. Monarhia este o institutie construita impotriva drepturilor omului. Este o discriminaere crasa. Ar fi o coruptie "legala" la cel mai inalt nivel din stat. Orice copil, orice om trebuie sa aiba sanse egale la accede la orice functie in stat. Vor functii si bani doar pt ca s-au nascut intr-o anumita familie !!!! Este impotriva drepturilor omului !!! Doar pt ca te-ai nascut intr-o anumita famile nu inseamna ca esti mai bun, mai competent, mai cinstit decat altii. Un exemplu este tocmai tatal fostului suveran Mihai I. Carol al II-lea a reprezentat o catastrofa pt Romania. Vreti functii si bani ? Trebuie sa mergegeti la munca pt a le obtine, nu la intins mana. Nu avem nevoie de alti smecheri oportunisti. Tocmai vorbim de lupta anti-coruptie. Nu vrem alti instalati "legal", la ciolan pe viata,i ntretinuti de lux catarati pe spatele "prostimii".
Postat 16 Decembrie 2017, 14:38 de Control_Room
Pertineta cererea!
Republica instaurata fortat de kgb-isti s-a dovedit o mizerie sub forma continuata de actualii politruci. Din pacate acualii "regenti" nu prezinta o garantie pentru poporul roman! Reinstaurarea monarhiei in 1990 ar fi fost o ocazie de relansare a romaniei pe traseul bunastarii si cresterii spiritual dar ilici cu gasca lui de 4000 de hoti au nenorocit tara, poporul! Respectul pentru ceea ce a fost Regele MIHAI epntru Romania intr-o perioada nefasta pentru Romania este un gest minimal pe care oradenii ar putea sa il aduca Majestatii sale Regele MIHAI al romaine singurul MARESAL al bravei armii!
Postat 16 Decembrie 2017, 14:04 de scortosul
Multi tâmpiți mai are și Oradea noastră, de la oportuniștii lui Ladislau "puță bleagă" la ipocriții lui Mihăiță "molfăitul abdicat" !?!
Recomand acestor tembeli sa-si faca strada lor, pe banii lor, cu ce nume vor ei ... si sa lase-n pace strada noastra, cu republica noastra cu tot !?!
Postat 16 Decembrie 2017, 13:26 de WinDos
Mi-e scarba de toti oportunistii, te impiedici peste tot de ei!
Corect este Mihai I. De unde sa stie un utecist numele ultimului Rege....
Postat 16 Decembrie 2017, 11:51 de pinonel
buna propunere
Salut propunerea, dar ce facem cu cele cateva sute de cetateni care trebuie sa-si schimbe cartile de identitate, permisele de conducere, certificatele de inmatriculare, datele pe la banci...? Ce facem cu zecile de societati cu sedii sau puncte de lucru care trebuie sa-si schimbe documentele? Cine plateste? Timpul pierdut si nervii pe la cozi? Probabil ca asta nu mai conteaza.
Postat 16 Decembrie 2017, 11:49 de Kid
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON