URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2013, 10:12

MasterChef de "argint": Orădeanul Alexandru Hora a cucerit românii cu preparatele sale (FOTO)

MasterChef de "argint": Orădeanul Alexandru Hora a cucerit românii cu preparatele sale (FOTO) CARISMATIC. Vesel şi prietenos, Alexandru Hora a intrat rapid în graţiile telespectatorilor MasterChef, care l-au felicitat pe Facebook şi i-au transmis că merita chiar să câştige concursul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La preselecţiile MasterChef, un concurent a ieşit în evidenţă încă înainte de a-şi prezenta preparatele. Purtător a nu mai puţin de 16 tatuaje, orădeanul Alexandru Constantin Hora le-a spus încă de atunci celor trei juraţi că aparenţele înşală.

A şi dovedit-o pe parcursul întregului sezon al emisiunii când a primit necontenit laude din partea profesioniştilor. Ba, mai mult, fiind un tip deschis şi corect, Tinu şi-a făcut şi noi prieteni. Lucru mare, zice el, la 40 de ani...

Greşelile tinereţii

De când formatul emisiunii MasterChef a fost adus în ţară de Pro TV, milioane de români şi-au redescoperit pasiunea pentru bucătărie. Concursul îi provoacă pe amatori să facă faţă unor probe pentru profesionişti, fiind criticaţi ori lăudaţi de trei chefs de primă mână: Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu.

La preselecţiile pentru sezonul al doilea şi-a încercat norocul şi orădeanul Alexandru Constantin Hora, remarcat iniţial prin mulţimea de tatuaje care-i acoperă corpul. I-a prevenit, însă, pe juraţi să nu-l judece după aparenţe, căci e un tip sensibil, iar cerneala de pe pielea sa spune doar povestea vieţii grele pe care a dus-o. "Patima tatălui meu era alcoolul. La 17 ani m-am mutat de acasă, am lăsat şcoala, şi apoi, după Revoluţie, am început şi eu să fac bişniţă. Cumpăram ietfin şi vindeam mai scump ca să fac un ban", povesteşte Tinu.

Tot în adolescenţă a început să joace la păcănele. "Nu era vorba de bani, ci mai mult de o ambiţie să-mi iasă combinaţiile". S-a lăsat, brusc, când şi-a dat seama că devenise dependent. "Într-o zi am câştigat la trei aparate şi apoi n-am mai băgat niciun leu", zice Alexandru.

Convins de fetiţă

De-a binelea s-a cuminţit, însă, doar după ce a cunoscut-o pe Monica, cea care avea să-i devină soţie şi, acum 9 ani, mama fiicei sale, Alexandra Aida. După ce a încercat mai multe joburi în ţară, în 2000 a plecat în Spania să-şi facă ceva stare. "M-am dus cu o plasă, am lucrat în agricultură, în construcţii, oriunde am găsit. N-am vrut să repet greşelile tatălui meu şi cred că am reuşit", spune mândru Tinu.

După 7 ani a revenit acasă, pentru a lucra la relansarea restaurantului Amfora din Negreni, ridicat de familia soţiei sale, unde e şi acum administrator. Nu are, totuşi, nicio pregătire în domeniul culinar. Pur şi simplu i-a plăcut să gătească. "Cum de la 17 ani am stat singur, o sunam pe mama să-mi spună cum se face o ciorbă. Îmi place ca mâncarea să aibă cel mai bun gust", îşi explică el pasiunea.

Înscrierea în concursul MasterChef n-a fost, aşadar, o decizie grea. "Mă uitam la emisiune cu fetiţa mea şi i-am spus că aş merge şi eu. Mi-a zis: «du-te, tati!»". La preselecţii, Alexandru a primit aprobarea juraţilor după ce aceştia au gustat din pieptul de pui pe care l-a umplut cu brânză de capră, i-a dat o crustă de migdale şi l-a dres cu un sos special de cafea.

Se face bucătar

În emisiunile următoare, Tinu a demonstrat că reuşita n-a fost deloc o întâmplare. La una din probe i-a impresionat pe bucătarii şefi reuşind ca dintr-un cap de porc să gătească trei feluri de mâncare. "Nici noi nu ne-am fi descurcat mai bine", i-a spus Sorin Bontea. Şi în marea finală bucătarii şefi l-au lăudat, după ce au gustat din mai multe preparate: muşchi de vită cu felii de zucchini la cuptor şi sos de vişine, ruladă cu legume şi sos bechamel, piept de raţă pe pat de piersici şi brânză camembert. "Gândeşti ca un MasterChef!", a exclamat Florin Dumitrescu.

06 Aida Parascan.jpgCâştigătoarea concursului a fost desemnată în final Aida Parascan (foto), iar orădeanul a ocupat locul al doilea, premiul său fiind un curs de 6 zile la cunoscuta academie culinară Barilla din Italia, după care vrea să urmeze şi o şcoală de specialitate, pentru a deveni bucătar cu acte-n regulă. Tinu a fost şi unul dintre cei mai populari concurenţi, sute de telespectatori felicitându-l pe Facebook şi transmiţându-i că e un adevărat MasterChef. "Mă simt câştigat, căci mi-am demonstrat că pot. Dacă faci ceva cu suflet, trebuie să-ţi iasă", spune orădeanul.

Tinu a mai reuşit, însă, ceva. Chiar dacă era concentrat să ajungă cât mai departe în competiţie, n-a uitat să fie în primul rând corect cu colegii. "Mă bucur că la 40 de ani mi-am făcut prieteni. E lucru mare", zice el. Întors la Piatra Craiului, unde locuieşte cu familia, Alexandru vrea să-i construiască o mică fermă fiicei lui, care iubeşte animalele. "I-am promis şi mă voi ţine de cuvânt!", spune tăticul, al cărui prim tatuaj a fost chiar numele fiicei lui...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Felicitari
Trecand peste toate comentariile astea non-sens...bravo Tinu!
Postat 10 Iunie 2013, 09:38 de MasterChef
FERITI va de ochii de FOC
FERITI va de ochii de FOC si veti invinge PROSTIA, in rest sunteti VICTIMELE socieatati, nu renunti la D-zeu pentru CRIMINALI, amin ! CEI mai plictisiti sunt cei care detin ochii de foc=blestemati sa faca RAU. BLESTEM pe cei ce fac rau, sa nu va ierte cancerul, amin ! SA simtiti durerile fiecarui OM ucis de voi si nepedepsiti de JUSTITIE , ati furat vieti, sanatate, sa platiti in COSMAR, amin !
Postat 10 Iunie 2013, 08:25 de BLESTEM pe cei ce fa
ine stie, E VREMEA, toate la timpul lor , amin !
CENZURAT
Postat 10 Iunie 2013, 08:21 de asdsad :)))
asdsad
Tu zici de dreptate si tu blestemi si critici oameni. detesc oamenii ca tine, si deaia ii tun cand i prind, oriunde. nu meritati nimic.
Postat 09 Iunie 2013, 23:05 de asadsad
MACINATI in tortura sa murit, moartea sa va inghete VIATA, amin!
CENZURAT
Postat 09 Iunie 2013, 19:22 de ochii te foc va ard
tu despre ce vorbesti aici ?
Si pe langa asta nici nu vezi bine tastatura aia sau ma rog, de pe ce Motorola scrii tu aici. Trebe sa ma chinui sa-mi dau seama ce scrii acolo.
Postat 09 Iunie 2013, 11:33 de :))
tu despre ce vorbesti aici ?
Tu despre ce vorbestii aici ma omule ? Tu n-ai nici o treaba cu viata sau cu subiectu insine. Vorbesti de lege, de societate, de nanas, de teritoriu juridic.:)). ba daca as fi in locu tau mi-as pune capat zilelor. hai, numa bine voua.Si respecte Alexandru pentru ce om e.
Postat 09 Iunie 2013, 11:31 de :))
stai relxati ca aveti si NANAS nu doar victime !
NICI UN OM cu scaun la cap nu cunoaste comportamentul social a celor ce se cred ATOT daca nu esti si realist , daca dansezi cum vor vei si dai LIKE este ok in REST te ar si OMORA dar nu le permite LEGEA :))) stai relxati ca aveti si NANAS nu doar victime !
Postat 08 Iunie 2013, 13:34 de :))
suuuper mistooo moedel social
SMARANDA CHIBUSOARA si a pus pe facebook "doi tatuati " si poza cu EROUL :)) POFTIM ce model este mass media pentru societate , noncalitate profesionala , daca spui ceva sar toti din redactie pe tine nu CITIORI< atentie !!! urmaresc comportamentul salariatilor care soune unul "ne distrezi , radem toti de tine " pe facebook ba se mai si lauda ca ei stiu cine esti si da nume si nume :)) MIRCEA CHIRILA BOSSUL redactiei raspunde de ce fac salariati pe TERITORIUIL LUI JURIDIC :))) are in activitate si hratuirea opiniei cititorilor ? INTIMIDARE, amenintare :))) cine va credeti voi ?
Postat 08 Iunie 2013, 13:31 de :))
nu am dreptul sa traiesTi, ei na vezi ca am :)))
hai fa te praf ca stii IP :))) ul , ha, ha, ha, ha, ha, IMPERTINENT e cel ce tace DE RUSINE cu ce se INCONJOARA, nu mi e rusine de MUCI ca voi in SOCIETATE , sa stii !! MA curat de muci, asa m a educat natura :))) nu i INGHIT, care e problema ta ?
Postat 08 Iunie 2013, 12:51 de ...
...
pe de alta parte, felicitari MasterChef de argint si sa te tii, data viitoare o sa fii de aur! cu siguranta!
Postat 08 Iunie 2013, 12:38 de ...
nu am dreptul sa traiesi, ei na vezi ca am :)))
nu conteaza OMUL conteaza OBSESIA pentru ceva , care ii scde din calitati UMANE :))) una e ce artai si a;lta este ce esti , am tot dreptul din UNIVERS sa RESPIR , dar tu spui c nu esti OBSEDAT sa iei VIATA, aerul, de ce ? TE crezi mare , ATOT , esti un MIC, MICUT praf in UNIVERS :)))).MARE si fara .... bunul simt uman , doar obsesii si obsesii conserva carnea ta , de ce ?
Postat 08 Iunie 2013, 12:37 de ..OBSEDATULE
...
@..: stai sa-ti explic, din ce mi-am dat eu seama, ca si pe mine ma toarna din picioare comentariile astea... ":)))" ii una si aceeasi persoana cu aceea care lasa cele mai kkcioase comentarii, toate scrise in acelasi tipar, fara nici o legatura cu realitatea sau cu subiectul. chiar nu merita sa traiasca, sau nu in lumea asta civilizata cu calculator, internet, apa curenta, canalizare, etc... m-as bucura sa pot citi comentarii pertinente sau nu, la diferitele articole ale ziarului, dar nu aberatiile astea psihotice si paranoide... sictir si cusca sa-ti fie cat mai departe, draga ":)))" a.k.a. toate celelalte porecle pe care le adopti, sa nu mai vii in graba printre noi.
Postat 08 Iunie 2013, 12:37 de ...
legatura unde-i ?
Undei legatura ma coptule ca nu inteleg ? Daca omu are tatuaje inseamna ca nu poti sa mananci din ce face el ? Nu-l sti ce om ii, vorbesti aiurea. Tu n-ai dreptu sa traiesti ma.
Postat 08 Iunie 2013, 12:01 de ..
dreptul la REPLICA vine ?:)))
daca mi s ar face un TATUAJ pe limba m ar avantaja la CONCURS PROFESIONAL :)) ? "limba de sarpe" :)))) am eu o obsesie cu SERPI :)) nu e delok placut se creaza o atmosfera de respingere in PUBLIC, ca nu stim noi cine e in spatele BUCATARIEI este altceva, dar credeti ma ca eu nu mai manac de l asemenea oameni gatit NIMIC , ma mir ca legea permite asa ceva !!!
Postat 08 Iunie 2013, 11:27 de :)))
dreptul la REPLICA vine ?:)))
SOPARLA :))))) TATUAJELE asa il reprezinta fizic !! Oricum el a fost descalificat si prin MODUL de impunere fizic , conteaza sa fii OM fizic nu altceva , atunci ne miram ca in MODELING se prefera silicoanele in loc de MINTE :))). MA tot gandesc ce este in MINTEA celor care se TORTUREAZA cu ace , SADISM gastronomic , ma intreb , dreptul la REPLICA vine ?:))) nu este deloc natural TATUAJUL :)))).
Postat 08 Iunie 2013, 11:23 de :)))
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON