URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2012, 11:27

Condamnaţi la protest: Angajaţii OTL se opun condamnării unei vătmăniţe care a omorât un copil neatent în Cantemir

Condamnaţi la protest: Angajaţii OTL se opun condamnării unei vătmăniţe care a omorât un copil neatent în Cantemir MORT PE ŞINE. Patrick Miklos (medalion) n-a avut nicio şansă de supravieţuire, fiind zdrobit sub roţile tramvaiului care pornise din staţia Cantemir spre centru. Pentru a-i putea scoate trupul fără viaţă, lucrătorii de la descarcerare au fost nevoiţi să ridice tramvaiul cu un cric
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O sentinţă pronunţată recent de judecătorii Curţii de Apel Oradea a iscat o adevărată revoltă în rândul angajaţilor OTL. Verdictul punea capăt unui proces deschis acum patru ani împotriva unei vătmăniţe învinuite de moartea unui adolescent de 13 ani, Miklos Patrick, singurul urmaş al familiei care administrează cunoscutul supermarket Karaviem.

Declarată nevinovată în 2010 de Judecătoria Oradea, vătmăniţa Schuster Ane Marie a fost condamnată acum la închisoare cu suspendare şi, împreună cu societatea de transport local şi cu firma de asigurare a OTL, la plata unor daune morale de 50.000 de euro pentru familia victimei. "O sentinţă injustă", spun colegii femeii, care anunţă un protest în faţa Palatului de Justiţie, împotriva magistraţilor care au condamnat-o pe vătmăniţă.

Grăbit spre moarte

Accidentul s-a petrecut pe 30 septembrie 2008, în jurul orei 20, la intersecţia străzilor Dimitrie Cantemir şi Sextil Puşcariu. Patrick Miklos circula cu bicicleta pe trotuarul paralel cu linia de tramvai, împreună cu câţiva prieteni, îndreptându-se spre centrul oraşului. La un moment dat, o parte a grupului a traversat liniile de pe trotuar spre trecerea de pietoni din apropiere, în faţa tramvaiului oprit în staţie. Rămas în urma lor, Patrick s-a grăbit să-i ajungă.

La capătul trotuarului, la colţul străzii Cantemir cu Sextil Puşcariu, a virat brusc la dreapta, prin faţa tramvaiului, fără să observe că între timp acesta primise verde la semafor şi se pusese în mişcare. Maşinăria l-a izbit din plin şi l-a târât sub şine. Chemaţi de urgenţă, medicii Ambulanţei n-au mai putut face nimic căci, după cum aveau să constate şi legiştii, băiatul murise imediat, din cauza hemoragiei masive provocate de ruptura organelor interne.

Culpă comună

Vătmăniţa Schuster Ane Marie, aflată la manetele tramvaiului, a avut nevoie de câteva luni de tratament psihologic pentru a-şi reveni din şoc. Ca mamă, a fost marcată cumplit de drama pe care o sufereau părinţii lui Patrick, rămaşi fără singurul copil. Dar nu se considera vinovată. "Am respectat toate regulile. M-am asigurat, am pornit tramvaiul şi am reuşit să parcurg distanţa între staţia de tramvai şi intersecţia cu Sextil Puşcariu, unde copilul mi-a apărut brusc în faţă, din stânga, cu viteză. Eu am frânat instantaneu, dar degeaba", a declarat femeia în faţa procurorilor de la Parchetul Oradea, care au pus-o sub învinuire pentru ucidere din culpă.

Martorii audiaţi au spus însă altceva, şi anume că femeia ar fi reacţionat cu întârziere în momentul accidentului, căci primul ei gest a fost de a claxona şi abia pe urmă, după câteva secunde, de a apăsa pe frână.

Expertiza tehnică dispusă în timpul anchetei a arătat că vina era împărţită, între copilul care traversase fără să se asigure şi Schuster. Căci, după cum arăta specialistul, aceasta  putea evita accidentul dacă nu ar fi demarat cu viteză, atingând 20km/oră în câţiva metri şi dacă "ar fi frânat în timp util ori ar fi decuplat motoarele". În opinia expertului, vătmăniţa trebuia să pornească mai lent şi să ia în considerare existenţa indicatoarelor de trecere de pietoni" care o obligau să circule prudent, mai ales că în apropiere există şi o şcoală (Generală 6).

La judecată

Pe 16 noiembrie 2009, dosarul a fost trimis la Judecătoria Oradea, iar părinţii şi bunicii lui Patrick s-au constituit ca parte civilă, cerând daune civile de 60.000 lei şi morale de 250.000 euro. "Să se aibă în vedere că victima a fost singurul copil născut în familie, iar prin moartea lui s-a întrerupt descendenţa mai multor generaţii din familii diferite, dinspre partea bunicilor şi a părinţilor", a explicat avocatul acestora, Kolozsi Arpad.

Pentru a înţelege cazul mai bine, judecătorul a apelat la o procedură mai puţin uzitată, organizând o şedinţă de judecată chiar la locul accidentului. Magistratul a cerut OTL să oprească circulaţia tramvaielor în zonă şi să elibereze o garnitură pentru a face o reconstituire. Tot la faţa locului i-a audiat şi pe poliţiştii care au făcut cercetările, pe vătmăniţă şi câţiva martori - colegi ai lui Patrick, un pasager care se afla în tramvai în ziua fatală, plus o persoană aflată în staţie în aceeaşi seară.

Ulterior, judecătorul a dispus şi efectuarea unei contraexpertize, al cărei rezultat a fost surprinzător, căci autorul, Gheorghe Palcu, înlătura orice vină a vătmăniţei şi stabilea culpa exclusivă a copilului, pentru că sărise în faţa tramvaiului. "Chiar dacă urmările sunt extrem de tragice, pentru rezultatul produs s-a constatat că nu poate fi învinovăţit vatmanul", a concluzionat expertul, refuzând să se pronunţe asupra intervalului de timp scurs între momentul în care femeia a văzut copilul şi cel în care a apăsat pe frână. "Nu se poate determina acest timp", a motivat specialistul.

În opinia expertului, nici suspiciunile că vătmăniţa a apăsat cu întârziere pe frâne nu stau în picioare, căci declanşarea cu o întârziere de 2-3 secunde a frânelor este o caracteristică a tramvaielor Tatra, cum e şi cel implicat în accident.

La scurt timp după contraexpertiză, pe 13 decembrie 2010, judecătorul a considerat cercetarea închisă şi a dispus achitarea femeii. "Inculpata nu a desfăşurat nicio acţiune care poate fi apreciată ca încălcare a normelor rutiere şi care să fi avut ca şi consecinţă moartea victimei", se arată în sentinţă.

Culpă de 30%

Cazul a fost întors pe dos după ce sentinţa Judecătoriei a fost atacată, prin recurs, atât de familia copilului, cât şi de procurori, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Oradea. Verificând probele din dosar, completul format din preşedinţa Secţiei Penale, Gabriela Ţarcă, şi judecătorii Laura Soane şi Traian Munteanu, a stabilit că soluţia este netemeinică deoarece nu a analizat conduita vătmăniţei.

"În opinia noastră a fost omis un aspect esenţial, şi anume că dacă inculpata ar fi redus în mod corespunzător viteza, respectând indicatorul de trecere de pietoni, apreciem că în proporţie de 30% s-ar fi putut evita sinistrul", se arată în decizia pronunţată pe 28 februarie a.c., prin care Schuster Ane Marie a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pe un termen de 2 ani şi 6 luni. Totodată, judecătorii au stabilit cuantumul despăgubirilor civile la 18.000 lei (faţă de 60.000 lei, cât a cerut familia lui Patrick). În privinţa daunelor morale, magistraţii au dispus acordarea a câte 15.000 euro pentru fiecare părinte şi câte 5.000 euro pentru bunici. În total, 45.000 euro.

Nedrept

Cum era de aşteptat, Schuster Ane Marie a considerat nedreaptă sentinţa, mai ales că a rămas şi fără posibilitatea de a mai profesa ca vatman, fiindu-i anulat permisul. Aceeaşi poziţie a adoptat-o şi conducerea OTL, societate pusă la plata despăgubirilor către familia Miklos, în solidar cu angajata şi cu firma de asigurări. "Am reţineri vizavi de justeţea sentinţei. Cum au stabilit judecătorii gradul de vinovăţie a vătmăniţei? De unde au scos că în proporţie de 30% putea evita accidentul? De ce nu 17,83%?", întreabă ironic managerul Csuzi Istvan. Convins de nevinovăţia femeii, el a decis s-o ajute pe Schuster, dispunând să fie menţinută în cadrul OTL, pe o altă funcţie.

Condamnarea a iscat o adevărată revoltă şi în rândul angajaţilor OTL, care se pregătesc de protest. "Vom manifesta în faţa Palatului de Justiţie, vom chema toată presa, să ştie toată lumea ce justiţie se face la noi", a declarat liderul sindical Virgil Mînz, motivând că angajaţii societăţii se pot trezi oricând condamnaţi, chiar dacă "vina" lor constă, de fapt, în ghinionul că un copil neatent le-a sărit în faţă. "Vom merge până la CEDO dacă va fi cazul", promite Mînz, uitând că - poate - şi dreptatea pe care o cer colegii săi este întemeiată tot în procent de numai 30%...


DOTĂRI
Experţii cer dispozitive de protecţie

În raportul de expertiză întocmit la cererea procurorilor în cazul Schuster, s-a stabilit că accidentul putea fi prevenit şi dacă OTL ar fi dotat tramvaiul cu un dispozitiv de protecţie "reglat corespunzător, pentru diminuarea consecinţelor unui impact frontal cu un pieton sau biciclist". Adică, mai pe româneşte, un fel de "airbag" exterior, care să fie montat în partea din faţă a tramvaiului.

Managerul OTL susţine, însă, că aceste dispozitive nu există în ţară. "Expertul se referă la un soi de plug, care nu permite ca pietonii sau bicicliştii ajunşi accidental în faţa tramvaiului să intre sub roţi. Tehnic, o asemenea soluţie este posibilă. În realitate, nici un tramvai din ţară nu are aşa ceva", spune Csuzi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
73 Comentarii
pt wkwkwkw
Nu aveau de ce sa plateasca din prima. Stiau k urmeaza recursul, au platit exact cind si unde a trebuit. Efectul a fost favorabil pt ei. Irevocabil si inatacabil. Destepti nu?
Postat 10 Aprilie 2012, 15:21 de andy
cat scandal!
ne miram de ce se intampla atatea?parintii in loc sa spuna o rugaciune pt copii lor, ii injura...avem nevoie de protectia lui DUMNEZEU in permanenta,de ce nu vedem asta?
Postat 08 Aprilie 2012, 12:11 de adi
Ce mai acuzatii!
În opinia expertului, vătmăniţa trebuia să pornească mai lent şi să ia în considerare existenţa indicatoarelor de trecere de pietoni" care o obligau să circule prudent, mai ales că în apropiere există şi o şcoală (Generală 6)... intersectia este semaforizata si avea verde tramvaiul, deci nu inteleg cat de prudenta trebuia sa fie...la ora 20.00 nu ieseau elevi de la scoala.Acuzatii mai realiste sunt? Nu vad niciuna la adresa parintilor sau a copilului(Dumnezeu sa-l ierte!)
Postat 06 Aprilie 2012, 01:12 de Boom
pt VIO,GEO SI ANONIM...SI GHITA
DA ACCIDENTUL SE PUTEA EVITA DAC COPILUL ERA MAI ATENT SI MAI ALES DACA LA ORA RESPECTIVA ERA IN CASA LANGA FAMILIA, NU PE STRADA CU CAPUL IN NORI.VATMANA DACA PUTEA CU SIGURANTA EVITA NU SUNT ACCIDENTE ZILNICE CUM SCRIE MULTI DINTRE VOI AICI SE VEDE CA EVITA VATMANII ACCIDENTELE SI TAMPONARIILE...SI MAI SI FACETI RECLAMA GRATUITA LA abc-ul respectiv...yry
Postat 05 Aprilie 2012, 21:36 de yry
raspuns pt wkwkwkwkwk
Destept esti se vede ca nu ai avut caz la judecatorie.Prima faza e judecatoria,faci recurs ajungi la tribunal e la et 2,faci recurs ajungi la curtea de apel et 3 si aici dai spaga si dosarul ajunge IREVOCABIL...nu degredati vatmanii fiind ca ei duc tot orasul pe spate..nu au sambete, duminici,sarbatoare...daca ei ar face o greva orasul ar fii paralizat...dimineata vatmanii deschide orasul si seara tot ei inchide asa ca tot respectul pt ei...yry
Postat 05 Aprilie 2012, 21:19 de yry
!
Am omorat si eu un copil,EA a fost de vina,la proces nu m-am aparat,am primit cu suspendare,a trecut.Mia fost rusine in fata copilului,stiam ca daca eram atent,nu vorbeam la telefon si cu prieteni in masina,sigur observam copilul chiar daca acesta a fost de vina(traversa in fuga).Le-am spus parintilor adevarul dupa proces.Dupa care altfel mau privit.Si parintii,bunicii lui Patrick si-au recunoscut partea de vina,ca si parintii acestui copil.Ce faceti voi te lasa fara vorbe.Sa conteze numai "averea",banii,sa faci dintrun copil neatent sinucigas cu boli mintale,OTL ar trebui sa verifice vatmanii cu un psiholog,asa stiu ca se plateste pe cineva pentru asta.
Postat 04 Aprilie 2012, 11:28 de ?
.................
As vre eu sa vad acei copii invatati si educati ce fac cand nui vezi.Poate teai speria.Poti sai inveti cat vrei.Vina parintilor si a bunicilor!Au ramas in tara asta unde numai de bani auzi cand moare cineva,unde grija si respectul fata de ceilalti nu exista.Apropo yry ai pomenit copiilor si de asta?Sau numai legea junglei e pe primul plan.DUTE DAI OMOARA CA ESTI MAI TARE!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 04 Aprilie 2012, 11:03 de Flori
inainte sa judeci analizeaza
In primul rand habar nu aveti de regurile de circulatie si habar nu aveti ca 30 de tone de fier (adica tramvaiul)ce frane are?NU CA SI O MASINA .Eu sunt si sofer si pieton,nu poti sa traversezi o sosea fara sa te asiguri,tramvaiul nu are oglinda pe partea stanga.Copii de ziua de azi nu sunt educati corespunzatori de catre parinti,nu sunt atenti de loc sunt aeriene.Si eu am 2 copii dar le-am invatat cum sa traverseze o sosea,asa cum a scris si SZOMSZED la comentariu Patric nu avea ce cauta ne echipat corespunzator si mai ales la ora tarzie pe strada.Parintii sau bunicii nu aveau grija de el suficient.Vina lor unde e?E usor sa dai vina pe vatmana care nu avea nici o vina a circulat regulamentar si nici viteza nu avea ca a pornit din statie si nici nu vorbea la telefon asta se poate verifica...Bunica lui Patric a promis ca nu se opreste pana nu o vede pe vatmana la inchisoare aici se vede ca banii vorbesc..dar stiti cum e banii nu aduc fericirea si nici pe Patric inapoi...Vatmana nu are nici o vina justitia romana e ca si cei de la sanatate CORUPTI....Oare judecatoarea poate dormii linistit?....
Postat 04 Aprilie 2012, 10:55 de yry
!
BOOM.Din pacate rablele pe care le conduceti,conform expertizelor ating viteza exact pe care o vrei,cat apesi atata merge.Din nefericire a venit un SUPER MAN de 13 ani cu o viteza uimitoare a luat curba ca un pilot de formula 1si ce sa mai spun.Vatmanii nu ar trebui sa opreasca deloc daca vad o masina mai scumpa,sau o mama cu un carucior mai scump,sau o bunica cu un bat pe care sprijina mai noua.Sa moara dracului,ca voi scapati nepedepsiti.
Postat 04 Aprilie 2012, 10:52 de Geo
Asta-i culmea!
\"Să se aibă în vedere că victima a fost singurul copil născut în familie, iar prin moartea lui s-a întrerupt descendenţa mai multor generaţii din familii diferite, dinspre partea bunicilor şi a părinţilor\", a explicat avocatul acestora, Kolozsi Arpad.Ce legatura are asta cu accidentul!!!Sau cei cu \"sange nobil\" au alte reguli?...după cum arăta specialistul, aceasta putea evita accidentul dacă nu ar fi demarat cu viteză, atingând 20km/oră în câţiva metri şi dacă \"ar fi frânat în timp util ori ar fi decuplat motoarele\"...Ating rablele alea de Tatra 20 km/h in cativa metri?La rece judeci altfel lucrurile, dar cand esti in situatie!!!Sa-l vad eu pe specialistul acela daca in cateva clipe s-ar fi gandit el la toate variantele expuse, cand stii ca esti pe un tramvai de cateva zeci de tone si cu calatori care la o franare brusca se pot prabusi.Sa mearga la CEDO vatmanita, ca oricum suntem tara cu cele mai multe procese la CEDO pe cap de locuitor.Si asta din cauza unei justitii corupte in ultimul hal...mai ramanea ca vatmanita sa fie acuzata ca nu s-a uitat si in sus sa se asigure ca nu aterizeza vreun fiu de \"nobil\" cu elicopterul.
Postat 04 Aprilie 2012, 10:11 de Boom
?
CARE E PROBLEMA VATMANITEI,LOC DE MUNCA ARE,SALAR PRIMESTE,ASIGURAREA,REPET ASIGURAREA PLATESTE IN LOCUL EI.Poate constiinta nu o lasa ?Clanul de paduchi o tareste sa faca prostii,mai bine sasi vada de lucrul ei.
Postat 04 Aprilie 2012, 10:03 de ?
!
Draga Alex,un lucru ar trebui sa stii,pacat ca parintii tai te invata asa.Numai pentru ca un om,copil, moare nu trebuie pus vina pe el sau ea.Cineva daca face ceva sa plateasca,cum platesti si la peco cand alimentezi.Cat alimentezi atat platesti,chiar daca am vrea sa platesca altii.
Postat 04 Aprilie 2012, 09:54 de A Girl
pentru Vio
Mai intai du-te si fa scoala mai analfabetule tu vezi ca nici sa scrii nu stii si mai ai curaj sa iti dai cu parera.RUSINE sa iti fie.Putreziti-ar familia in puscarie de la mic la mare!!!!
Postat 03 Aprilie 2012, 23:09 de unu
ooo
e greu sa fii in locul lor, atat a parintilor cat si a vatmanului...dar toata treaba cu recursul pt ce e de fapt? pt bani?banii le vor aduce copilul inapoi...mi e greata sa cred lucrul asta...vatmanul cu siguranta daca ar fi putut evita accidentul ar fi facut o dar acuma ce trebuie sa o omoram si pe ea,pt ca un copil s a aruncat in fata tramvaiului...un om traieste cate zile i a dat Dumnezeu niciuna in plus!
Postat 03 Aprilie 2012, 19:06 de alex
cuiva
a pornit pe VERDE dar fara sa te asiguuuuriii!!! ce D-zeu avem!!! ok si merg pe verde si omor tot ce imi iese in cale ...e ok!!!! am inebunit cu totii sau ne facem a ucis un baiat? a uciiiiiisssss numai criminali ucid
Postat 03 Aprilie 2012, 13:46 de a luat viata
DAle doamne lumina
Multumim Bihoreanul.Am avut o parere despre vatmani.Mai sunt si exceptii imi pare rau de ei.Doresc cu ocazia Pastelui sa le dea si lor putina lumina,cateva raze sa intre in capul lor ca e bezna.PAZEA VINE UN TRAMVAI!
Postat 03 Aprilie 2012, 12:06 de ghita
greu
Bai desteptilor,daca familia e spagar nu credeti ca ar fi castigat din prima? Voi spuneti cu gura voastra cati bani au cata spaga au dat dar chiar atata va duce capul?Ar fi asteptat 4 ani pentru nimic?In locul lor voi vatmanii o bagati la inchisoare din prima pe vatmanita daca aveati ceva in buzunare.
Postat 03 Aprilie 2012, 11:59 de wkwkwkwkw
?
Ma intreb! Domnul din poza oare ce gasea atit de amuzant in aceasta tragedie?Sau daca nu la interesat fapta ce mai statea acolo?Placerea de a vedea oamenii?S-o fi terminat serialul la tv?Imi pare rau ca nu mam dus si eu.Ce distractie am pierdut?
Postat 03 Aprilie 2012, 11:45 de Y
Rusine
Rusine!Un pic de respect pentru acel copil intradevar neatent,sunt multi ca el,COPII,dar nu inseamna ca daca ne este in drum sa nu ne oprim.Cum scrie in articol,poate prima data trebuia sa franeze,sa se opreasca vatmanita,ce trebuia sa faca copilul nu mai scriu l-ati facut cu apa si otet.Deci: PRIMA ESTE SA FRANAM<APOI PUTEM CLAXONA CAT VREM!!PUTEAM SA-L SI PALMUIM PE ACESTI COPII<POATE PARINTII VA MULTUMEAU !FACEATI O TREABA BUNA>Dar ce nu-i al nostru nu ne intereseaza.
Postat 03 Aprilie 2012, 11:34 de X
marcell
@ cei cu frica si educatia credintei in Dumnezeu...indiferent ca suntem in Postul Pastelui, sau nu, comportamentul tuturor oamenilor trebuie sa reflecte echilibrul, corectitudinea, cinstea, sinceritatea....mai ales a adultilor care cresc copii, caci acestia asa se vor comporta in viitor. @cei care nu au frica ca faptele lor se vor intoarce inspre ei si impotriva lor...incepeti sa credeti in loialitate, adevar, si reglati ce se mai indrepta...Sarbatori Fericite, tuturor oamenilor.
Postat 03 Aprilie 2012, 11:26 de m
Mai dute odata
Mai dute odata sa vezi ce descoperi.Sa nu te miri.Intreaba si un politist,ca nu e rusine.Roaga-l sa-ti explice ce vezi acolo.
Postat 03 Aprilie 2012, 11:24 de ghita
Ne adunam
Multumiri ca suntem atat de multi care ne vom organiza.Stiti unde ma gasiti!
Postat 03 Aprilie 2012, 11:20 de Alin
..................
nu paralel, dispre trotuar spre statia de tramvai in fata tramvaiului nu este.si nu crezi ca daca gresea era trasa la raspundere de prima data? vreau sa imi explici de ce are 2 sentinte de nevinovatie?
Postat 03 Aprilie 2012, 11:20 de A Girl
?
Dar totusi unde ar trebui sa fie o trecere ,paralel cu sinele de tramvai?dute si cascati ochii .Primele sentinte se stie cum s-a dat,cine a fost avocat si restul.Trebuie sa recunoasteti ca vatmanii nu sunt Dumnezeu.Daca gresesc,pot si ei sa fie trasi la raspunere.Ce primesc ei este o nimica toata.Sunt liberi,si pot comenta,fara sa scoata un ban din buzunar.CARE ESTE PROBLEMA VOASTRA!
Postat 03 Aprilie 2012, 11:16 de Geo
..................
cat tupeu ai sa scri in numele meu looool
Postat 03 Aprilie 2012, 11:15 de A Girl
..................
cat tupeu ai sa scri in numele meu looool
Postat 03 Aprilie 2012, 11:15 de A Girl
..................
peste linia de tramvai in fata statiei NU este nici o trecere de pietoni, sunt 2 treceri peste drum. si vatmani au facut scoala de vatmani inainte sa primeasca permisul de conducere ca orice alt sofer. @VIO nu e vorba de suspendare familia baiatului o vor inchisa si pentru aia au dat spaga, si au dat stai linistit/a, in plus cum explici ca dupa 2 sentinte de nevinovatie si dupa 4 ani o scot vinovata. daca era vinovata o scotea de prima data.
Postat 03 Aprilie 2012, 11:10 de A Girl
..................
peste linia de tramvai in fata statiei NU este nici o trecere de pietoni, sunt 2 treceri peste drum. si vatmani au facut scoala de vatmani inainte sa primeasca permisul de conducere ca orice alt sofer. @VIO nu e vorba de suspendare familia baiatului o vor inchisa si pentru aia au dat spaga, si au dat stai linistit/a, in plus cum explici ca dupa 2 sentinte de nevinovatie si dupa 4 ani o scot vinovata. daca era vinovata o scotea de prima data.
Postat 03 Aprilie 2012, 11:09 de A Girl
..................
peste linia de tramvai in fata statiei NU este nici o trecere de pietoni, sunt 2 treceri peste drum. si vatmani au facut scoala de vatmani inainte sa primeasca permisul de conducere ca orice alt sofer. @VIO nu e vorba de suspendare familia baiatului o vor inchisa si pentru aia au dat spaga, si au dat stai linistit/a, in plus cum explici ca dupa 2 sentinte de nevinovatie si dupa 4 ani o scot vinovata. daca era vinovata o scotea de prima data.
Postat 03 Aprilie 2012, 11:08 de A Girl
....
peste linia de tramvai in fata statiei NU este nici o trecere de pietoni, sunt 2 treceri peste drum. si vatmani au facut scoala de vatmani inainte sa primeasca permisul de conducere ca orice alt sofer. @VIO nu e vorba de suspendare familia baiatului o vor inchisa si pentru aia au dat spaga, si au dat stai linistit/a, in plus cum explici ca dupa 2 sentinte de nevinovatie si dupa 4 ani o scot vinovata. daca era vinovata o scotea de prima data.
Postat 03 Aprilie 2012, 11:08 de A Girl
....
peste linia de tramvai in fata statiei NU este nici o trecere de pietoni, sunt 2 treceri peste drum. si vatmani au facut scoala de vatmani inainte sa primeasca permisul de conducere ca orice alt sofer. @VIO nu e vorba de suspendare familia baiatului o vor inchisa si pentru aia au dat spaga, si au dat stai linistit/a, in plus cum explici ca dupa 2 sentinte de nevinovatie si dupa 4 ani o scot vinovata. daca era vinovata o scotea de prima data.
Postat 03 Aprilie 2012, 11:08 de A Girl
Am gresit
Ma scuzati,am gresit.intradevar este TRECERE PENTRU PIETONI,m-am dus sa-l vad.Ce interesant? Este chiar acolo!!!!!!!!!!!!
Postat 03 Aprilie 2012, 11:05 de A Girl
?
Saraca vatmanita.De ce nu_i faceti un monument in fata O.T.L.Scrieti pe ea:Faceti ca ea!
Postat 03 Aprilie 2012, 10:53 de Geo
.........................
Un copil a fost omorat ca un caine.Voi vorbiti de cati bani au altii.Confundati Primaria cu Societatea de asigurari.
Postat 03 Aprilie 2012, 10:49 de Luci
spaga
Credeti ca pentru o sentinta cu suspenare da cineva spaga?Si prosti si analfabeti.
Postat 03 Aprilie 2012, 10:30 de VIO
.................
Acolo a fost si este trecere pentru pietoni,sa va fie clar.Ca unii umbla si de omie de ori pe zi si nu o vede spune ceva.Vatmanii nu ar trbui sa vorbeasca la telefon cand pornesc de pe loc ci sa se uite la indicatoare,sau au pre putine clase?Cine lea permis sa conduca nu lea explicat ce inseamna un indicator?
Postat 03 Aprilie 2012, 10:27 de Luci
orbi
Acolo a fost si este trecere pentru pietoni,sa va fie clar.Ca unii umbla si de omie de ori pe zi si nu o vede spune ceva.Vatmanii nu ar trbui sa vorbeasca la telefon cand pornesc de pe loc ci sa se uite la indicatoare,sau au pre putine clase?Cine lea permis sa conduca nu lea explicat ce inseamna un indicator?
Postat 03 Aprilie 2012, 10:26 de Luci
orbi
Acolo a fost si este trecere pentru pietoni,sa va fie clar.Ca unii umbla si de omie de ori pe zi si nu o vede spune ceva.Vatmanii nu ar trbui sa vorbeasca la telefon cand pornesc de pe loc ci sa se uite la indicatoare,sau au pre putine clase?Cine lea permis sa conduca nu lea explicat ce inseamna un indicator?
Postat 03 Aprilie 2012, 10:25 de Geo
orbi
Acolo a fost si este trecere pentru pietoni,sa va fie clar.Ca unii umbla si de omie de ori pe zi si nu o vede spune ceva.Vatmanii nu ar trbui sa vorbeasca la telefon cand pornesc de pe loc ci sa se uite la indicatoare,sau au pre putine clase?Cine lea permis sa conduca nu lea explicat ce inseamna un indicator? Nu lea spus sa nu ignore acestea numai pentru ca conduc un tramvai?
Postat 03 Aprilie 2012, 10:25 de VIO
orbi
Acolo a fost si este trecere pentru pietoni,sa va fie clar.Ca unii umbla si de omie de ori pe zi si nu o vede spune ceva.Vatmanii nu ar trbui sa vorbeasca la telefon cand pornesc de pe loc ci sa se uite la indicatoare,sau au pre putine clase?Cine lea permis sa conduca nu lea explicat ce inseamna un indicator? Nu lea spus sa nu ignore acestea numai pentru ca conduc un tramvai?
Postat 03 Aprilie 2012, 10:24 de VIO
orbi
Acolo a fost si este trecere pentru pietoni,sa va fie clar.Ca unii umbla si de omie de ori pe zi si nu o vede spune ceva.Vatmanii nu ar trbui sa vorbeasca la telefon cand pornesc de pe loc ci sa se uite la indicatoare,sau au pre putine clase?Cine lea permis sa conduca nu lea explicat ce inseamna un indicator? Nu lea spus sa nu ignore acestea numai pentru ca conduc un tramvai?Cu spaga nu cred ca scapa doar cu o scurta suspendare,voi spuneti ca cei care au bani ce puternici sunt.Ei nu se fac de rasul orasului cu o simpla suspendare.
Postat 03 Aprilie 2012, 10:24 de VIO
orbi
Acolo a fost si este trecere pentru pietoni,sa va fie clar.Ca unii umbla si de omie de ori pe zi si nu o vede spune ceva.Vatmanii nu ar trbui sa vorbeasca la telefon cand pornesc de pe loc ci sa se uite la indicatoare,sau au pre putine clase?Cine lea permis sa conduca nu lea explicat ce inseamna un indicator? Nu lea spus sa nu ignore acestea numai pentru ca conduc un tramvai?Cu spaga nu cred ca scapa doar cu o scurta suspendare,voi spuneti ca cei care au bani ce puternici sunt.Ei nu se fac de rasul orasului cu o simpla suspendare.
Postat 03 Aprilie 2012, 10:23 de VIO
orbi
Acolo a fost si este trecere pentru pietoni,sa va fie clar.Ca unii umbla si de omie de ori pe zi si nu o vede spune ceva.Vatmanii nu ar trbui sa vorbeasca la telefon cand pornesc de pe loc ci sa se uite la indicatoare,sau au pre putine clase?Cine lea permis sa conduca nu lea explicat ce inseamna un indicator? Nu lea spus sa nu ignore acestea numai pentru ca conduc un tramvai?Cu spaga nu cred ca scapa doar cu o scurta suspendare,voi spuneti ca cei care au bani ce puternici sunt.Ei nu se fac de rasul orasului cu o simpla suspendare.
Postat 03 Aprilie 2012, 10:23 de VIO
marcell
@ cei cu frica si educatia credintei in Dumnezeu...indiferent ca suntem in Postul Pastelui, sau nu, comportamentul tuturor oamenilor trebuie sa reflecte echilibrul, corectitudinea, cinstea, sinceritatea....mai ales a adultilor care cresc copii, caci acestia asa se vor comporta in viitor. @cei care nu au frica ca faptele lor se vor intoarce inspre ei si impotriva lor...incepeti sa credeti in loialitate, adevar, si reglati ce se mai indrepta...Sarbatori Fericite, tuturor oamenilor.
Postat 03 Aprilie 2012, 10:17 de m
marcell
@ cei cu frica si educatia credintei in Dumnezeu...indiferent ca suntem in Postul Pastelui, sau nu, comportamentul tuturor oamenilor trebuie sa reflecte echilibrul, corectitudinea, cinstea, sinceritatea....mai ales a adultilor care cresc copii, caci acestia asa se vor comporta in viitor. @cei care nu au frica ca faptele lor se vor intoarce inspre ei si impotriva lor...incepeti sa credeti in loialitate, adevar, si reglati ce se mai indrepta...Sarbatori Fericite, tuturor oamenilor.
Postat 03 Aprilie 2012, 10:04 de m
marcell
@ cei cu frica si educatia credintei in Dumnezeu...indiferent ca suntem in Postul Pastelui, sau nu, comportamentul tuturor oamenilor trebuie sa reflecte echilibrul, corectitudinea, cinstea, sinceritatea....mai ales a adultilor care cresc copii, caci acestia asa se vor comporta in viitor. @cei care nu au frica ca faptele lor se vor intoarce inspre ei si impotriva lor...incepeti sa credeti in loialitate, adevar, si reglati ce se mai indrepta...Sarbatori Fericite, tuturor oamenilor.
Postat 03 Aprilie 2012, 10:04 de m
marcell
@ cei cu frica si educatia credintei in Dumnezeu...indiferent ca suntem in Postul Pastelui, sau nu, comportamentul tuturor oamenilor trebuie sa reflecte echilibrul, corectitudinea, cinstea, sinceritatea....mai ales a adultilor care cresc copii, caci acestia asa se vor comporta in viitor. @cei care nu au frica ca faptele lor se vor intoarce inspre ei si impotriva lor...incepeti sa credeti in loialitate, adevar, si reglati ce se mai indrepta...Sarbatori Fericite, tuturor oamenilor.
Postat 03 Aprilie 2012, 10:03 de m
rusine pt cei ce condamna.
nu stiu daca i-si mai au loc vorbele goale.au fost atatea accidente mortale si vinovatii au scapat basma curata pt.ca au avut bani.legea a fost facuta pt omul sarac.vatmanita a fost scoasa nevinovata de cel putin doua ori si apoi infundata datorita baniilor.este postul pastelui .nu va este frica de dumnezeu?sau nu-l aveti?
Postat 03 Aprilie 2012, 09:27 de wkwkwkwkw
rusine pt cei ce condamna.
nu stiu daca i-si mai au loc vorbele goale.au fost atatea accidente mortale si vinovatii au scapat basma curata pt.ca au avut bani.legea a fost facuta pt omul sarac.vatmanita a fost scoasa nevinovata de cel putin doua ori si apoi infundata datorita baniilor.este postul pastelui .nu va este frica de dumnezeu?sau nu-l aveti?
Postat 03 Aprilie 2012, 09:26 de wkwkwkwkw
@Y
Pietonul PE BICICLETA NU E PIETON, E BICICLIST ! Si are alt regim de circulatie ! Dar vorba cuiva : cat o fi fost spaga ?!
Postat 03 Aprilie 2012, 07:03 de .
..................
trebuie sa va aduc aminte ca in fata tramvaiului in statia unde s-a produs accidentul nu exista trecere de pietoni?cel putin acum 4 ani nu era, dar parca nici acuma nu este, este doar un loc pe unde poti trece dar NU e trecere de pietoni.
Postat 03 Aprilie 2012, 02:43 de A Girl
sentinta
comform regulamentului rutier pietonii trebuie sa se asigure inainte de a se deplasa pe trecerea de pietoni.otl trebuie sa plateasca despagubire, despagubirea o plateste primaria adica toti locuitorii orasului,
Postat 03 Aprilie 2012, 00:23 de dan
marcell
...o stare de fapt e SIGURA...vatmanii nu se GRABESC nicaieri...ei sunt la serviciu si n-au niciun motiv sa ajung undeva,mai repede...mai ales, sa treaca pe culoarea rosie a semaforului. pentru ce? JUSTITIA E OARBA? POATE...toti murim...odata.
Postat 02 Aprilie 2012, 21:37 de m
..................
Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace! Si mie imi e mila de copil si de familia lui, dar asta nu inseamna ca o consider vinovata pe vatmanita, sa stiti ca si eu am avut un accident cu un tramvai in anul 1998, desi am supravietuit si nu am avut rani foarte grave a fost vina mea, fiind copil mic (eram clasa a 4-a) nu am fost atenta cand am trecut si un tramvai m-a acrosat. dar chair si atunci si acuma am fost si sunt constienta ca a fost in intregime vina mea. Si daca Dumnezeu asa a vrut sa fie, el a murit eu nu, noi nu putem da intotdeauna vina pe soferi. si daca acum 4 ani era nevinovata de ce acum e vinovata? ce logica e asta? daca distrug o familie ca si fata are de crescut un copil singura, credeti ca Patrick o sa fie mai fericit acolo unde e?
Postat 02 Aprilie 2012, 21:32 de A Girl
sentinta
sentinta pronuntata inseamna ca toti calatorii de la otl vor plati bilete mai scumpe de calatorii,
Postat 02 Aprilie 2012, 20:00 de z
$
de cind are pietonul pe bicicleta la culoarea rosie a semaforului prioritate pe trecerea de pietoni.asemenea prostie debitata de magistrati distruge un om pe nedrept,oare cit a fost mita
Postat 02 Aprilie 2012, 19:02 de Y
$
de ce sa primeasca bunicii daune ?,bine ca nu se acorda daune si vecinilor .
Postat 02 Aprilie 2012, 18:51 de Y
$
parintii au mai mare grija de copil dupa ce moare si nu inainte,normal ca nu se descurca saracul in circulatie si pe strada daca copii de banii gata sint plimbatii cu masina, in vest nu se punea problema vinovatiei.
Postat 02 Aprilie 2012, 18:44 de Y
condoleante
Dumnezeu sa il odihneasca in pace! Vina e impartita. De ce sa fie vinovati mereu soferii / vatmanii cand ajunge in fata lor un biciclist sau pieton nesimtit? Unii copii de bani gata nu ii intereseaza ca mai sunt si altii in trafic, soseaua e doar pentru ei.
Postat 02 Aprilie 2012, 18:05 de anonim
Y
Multumesc anonim,pacat ca suntem foarte putini!
Postat 02 Aprilie 2012, 15:44 de X
????????????
Cei care aparati cu atata ardoare vatmanita...as fi curios...daca era copilul vostru cel ucis de ea, tot asa ati vorbi? Si ce conteaza cine sunt parintii sau bunicii? Important e ca a murit un copil si moartea acestuia putea fi evitata .Poate pe viitor vor fi si soferii putin mai atenti si nu atat de grabiti!D-zeu sa-l odihneasca in pace pe copil!
Postat 02 Aprilie 2012, 15:35 de anonim
Y
Dormi in pace suflet bland!
Postat 02 Aprilie 2012, 15:27 de X
Pentru prietenul nostru
Prieteni si colegi a lui Patrick,sa ne unim si noi,sa mergem alaturi de vatmani,sa protestam alaturi de prietenul nostru,noi nu l-am uitat,stim cum a fost,si ne doare ca unii il murdaresc de noroi.Sa mergem si sa ne unim impotriva ucigasilor!Inchisoare ucigasilor!
Postat 02 Aprilie 2012, 15:21 de Alin
Prea putin
Sa se bucure si sa spuna rugaciuni de multumire,daca familia are cum se spune,in celula se putrezea.
Postat 02 Aprilie 2012, 15:13 de VIO
Prea putin
Ce vrea D_na vatmanita?nu sta nici o ora la arest,nu plateste nici un ban,sa taca,dar nu are minte nici de atat.
Postat 02 Aprilie 2012, 15:11 de VIO
Frica!
Ce-i ucigasilor?V-ati speriat?Cati dintre voi ati nenorocit familii!Pana acum ati scapat,vine vremea si altora,2012 anul schimbarilor,nu uitati!
Postat 02 Aprilie 2012, 15:08 de ghita
nerusinare
NU MAI INTRATI IN KARAVIEM !
Postat 02 Aprilie 2012, 14:49 de VIO
curtea de apel
despre curtea de apel pot sa spun doar atat(am patit-o personal,hotarare judecatoreasca obtinuta strict pe bani)sa cititi ce scrie mai jos americanu:o natiune nu se poate conduce cu corupti,asta a invatat america prima putere in lume,la noi e trist de tot...
Postat 02 Aprilie 2012, 13:46 de rambo
Ce culori indicau semafoarele?!
Scrie in articol \\"La capătul trotuarului, la colţul străzii Cantemir cu Sextil Puşcariu, a virat brusc la dreapta, prin faţa tramvaiului, fără să observe că între timp acesta primise verde la semafor şi se pusese în mişcare. \\". Adica, biclistul avea ROSU iar tramvaiul avea semaforul VERDE. Dar ce mai conteaza astea cand unii au bani sa-si cumpere o instanta de judecata. :-/
Postat 02 Aprilie 2012, 13:25 de Valentin
MOARTE!
CENZURAT
Postat 02 Aprilie 2012, 13:08 de gelu fanariot
banii astia
interesant ca prin moartea unei persoane, se ivesc momente de a scoate bani. Dumnezeu sa ma ierte, dar o mai mare porcarie nu am mai auzit niciodata. Cum sa ceri 250.000 de euro daune? pai copilul tau avea pretul pus pe el? Nu pot sa cred ca unii, chiar si in cele mai indurerate momente, se gandesc doar la bani...
Postat 02 Aprilie 2012, 12:37 de david
Adevarul sau dreptate ?! Minciuna !
In cei patru ani, parintii, ravasiti de durere, dar cu gandul la viitor, au dat nastere la doi copii !
Postat 02 Aprilie 2012, 12:26 de @szomszéd
Adevarul sau dreptate ?!
Copilul ala era aerian rau ! Traia intr-o lume a lui, posibil sa fi fost cu gandul aiurea si ...Dumnezeu sa-l ierte ! Ghinionul vatmanitei este ca adat peste o familie cu oarecare influenta si, mai grav pt. ea, CARE ARE BANI SI ESTE DISPUSA SA-I FOLOSEASCA ! Bunica materna este patroana la karavien, cel putin asa spue lumea ! Tatal este dezvoltator imobiliar...
Postat 02 Aprilie 2012, 12:21 de szomszéd
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON