URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2012, 18:20

Alianţă din dragoste: De ce s-au "luat" copiii lui Mang şi Avrigeanu

Alianţă din dragoste: De ce s-au "luat" copiii lui Mang şi Avrigeanu DA! Căsătoria civilă a tinerilor Alex Mang şi Cristina Avrigeanu a avut loc vinerea trecută în casa din Sânmartin a părinţilor miresei, la ceremonie participând doar apropiaţii celor doi. "E dovedit: cel mai bun cuplu este psiholog-programator! Se completează, au gândire analitică, văd lucrurile altfel", zice tânăra doamnă Mang
Alianţă din dragoste: De ce s-au "luat" copiii lui Mang şi Avrigeanu ADVERSARI ÎNFRĂŢIŢI. Deşi joacă în echipe politice diferite, Ioan Mang şi Ionel Avrigeanu nu dezbat la fel de aprins şi în familie. "Discută politică cu orice prilej, mai în glumă, mai în serios, dar sunt destul de inteligenţi şi de maturi să nu se certe din aşa ceva", îşi descrie Cristina socrul şi tatăl
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Taţii se "războiesc", dar ei se iubesc! Nu este drama lui Romeo şi a Julietei, ci povestea de dragoste dintre copiii a doi importanţi politicieni locali: preşedintele PSD Bihor Ioan Mang, fost ministru al Educaţiei, acum vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, şi vicepreşedintele PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, şeful grupului de consilieri judeţeni democrat-liberali. Mai hotărâţi ca oricând, săptămâna trecută, cei doi au căzut "la pace" şi şi-au căsătorit copiii.

Alex Mang şi Cristina Avrigeanu şi-au unit destinele într-o ceremonie la care au luat parte rude şi prieteni apropiaţi, dar şi VIP-uri din lumea politică şi a afacerilor, cei doi fiind năşiţi de prefectul Claudiu Pop şi de şeful Direcţiei Vamale, Călin Vesa. BIHOREANUL vă prezintă, în exclusivitate, povestea lor de iubire.

Gojdişti îndrăgostiţi

Părinţii lor nu mai au nevoie de nicio prezentare, dar ei încă nu s-au obişnuit cu lumina reflectoarelor. Vestea căsătoriei dintre Alex Mang şi Cristina Avrigeanu a răzbătut în luna mai, imediat după ce Ioan Mang, pe atunci proaspăt ministru, a fost acuzat de plagiat. Presa îi studia orice mişcare, iar ştirea că fiul lui are o relaţie cu "concurenţa" PDL-istă a făcut rumoare.

"În prima fază nu am fost prea fericită că am ajuns în presă, dar a trecut. Adevărul e că nimeni nu ştie exact cum stă treaba între mine şi Alex. Poveştile care au circulat despre noi au fost luate de pe Facebook cu ajutorul unui aşa-zis prieten, iar apoi lumea a început să-şi dea cu presupusul pe baza lor. Dacă am fi fost ca alţi copii de politicieni, care vor să iasă în evidenţă, nu m-ar fi deranjat. Dar noi am fost totdeauna discreţi", spune Cristina.

Perioada care a urmat a fost grea pentru ambii tineri, mai ales pentru Alex, afectat de scandalul de plagiat al cărui protagonist era tatăl său. "Am trecut peste, iar acum chiar facem mişto. Dacă tot au speculat alţii aşa, am şi scris pe invitaţia de nuntă "Pentru că s-au hotărât să facă o alianţă, Cristina şi Alex se căsătoresc"", zice tânăra.

Iubire cu săgeţi

De fapt, povestea de dragoste dintre cei doi durează de mai bine de 6 ani. Absolvenţi ai Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, s-au cunoscut în ultimul an de liceu, chiar de Dragobete, la un chef de majorat, iar după câteva luni au devenit un cuplu. Urmarea era greu de anticipat, pentru că, în vreme ce Alex a făcut facultatea de Calculatoare la Oradea, Cristina a luat drumul Clujului, ca să studieze Psihologia. "De obicei se spune că ochii care nu se văd se uită. Dar n-a fost cazul nostru", spune Alex zâmbind timid.

Amândoi au 25 de ani şi se pot considera deja realizaţi. Cristina lucrează de trei ani ca psiholog şcolar la Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, iar Alex este programator la firma deţinută de familia sa. El mai liniştit şi mai tăcut, ea mai volubilă, se potrivesc şi se completează perfect, având aceleaşi gânduri, astfel că astă-iarnă Alex a cerut-o în căsătorie.

Şi-a pregătit momentul şi a vrut să-i facă o surpriză într-un cadru romantic. "Alex se chinuia să aprindă lumânări în camera alăturată şi l-am surprins: "Iubi, ce faci?". Şi, în timp ce se arunca în genunchi, mi-a zis: "Ai stricat surpriza". Apoi a deschis cutia cu inelul de logodnă şi m-a cerut", povesteşte Cristina. Faza cea mai tare a fost după. Pentru că, în loc să răspundă, preocupată fiind să-şi studieze inelul, a fost atât de entuziasmată încât a uitat să zică "Da".

Naşi politici

După săptămâni de pregătiri, căsătoria civilă a avut loc vinerea trecută, iar nunta duminică. Deşi mirii nu au nicio preocupare politică, naşi le-au devenit prefectul Claudiu Pop (provenit din PSD) şi şeful Direcţiei Vamale, Călin Vesa (apropiat PDL). Cristina şi Alex recunosc că propunerea a aparţinut părinţilor, dar au acceptat-o, considerând că Pop şi Vesa s-au dovedit soluţiile cele mai bune, după ce au analizat cercul de prieteni şi cunoscuţi şi au constatat că sunt prea puţine cupluri căsătorite.

"Naşii sunt un exemplu bun şi ca părinţi. Călin şi Cristina Vesa au doi copii, iar Claudiu şi Dana Pop o fetiţă", explică Alex. "Nu suntem îndepărtaţi nici ca vârste. Eu pe soţia lui Călin o ştiu de când eram mică, iar pe Călin de când s-au căsătorit. Claudiu şi Călin sunt la rândul lor prieteni, iar ăsta a fost încă un motiv pentru care ne-au plăcut ca naşi", completează Cristina.

Nuntă tradiţională

Cununia religioasă a avut loc la Biserica cu Lună, iar "masa, dansul şi felicitările" s-au "executat" la Hotelul President din Felix. Cum mirii şi-au dorit o nuntă simplă, meniul a fost tradiţional, cu aperitiv, supă de pui, sarmale şi friptură. Iar muzica a fost pentru toate gusturile, tânăra pereche angajând o formaţie din Sibiu care să cânte "de toate". Şi rochia de mireasă a fost simplă. "Pot să spun doar că eu n-am dat 5.000 de euro pe ea", zice mireasa, cu aluzie la rochia Elenei Băsescu. "Nu m-am rupt în figuri să impresionez. Am vrut să fie simplă, fără pietricele şi fără perluţe, pentru că aşa e stilul meu. Simplu, elegant".

Deşi petrecerea s-a vrut discretă, tinerii au avut totuşi 320 de invitaţi, între care, la iniţiativa părinţilor, s-au numărat şi alţi politicieni cunoscuţi, precum fostul prefect Gavrilă Ghilea, acum preşedinte interimar al PDL Bihor, şi proaspătul PSD-ist Petru Filip, fost primar, senator şi preşedinte al aceluiaşi partid.

Singura dilemă a însurăţeilor rămâne luna de miere, în legătură cu care încă nu s-au hotărât, dar se gândesc la o destinaţie exotică, cea mai probabil fiind Mauritius. Cât despre copii, Alex e sigur, vrea trei, în timp ce Cristina e mai ponderată: "Numai dacă îl naşte el pe al treilea!". Oricâţi ar fi, sănătoşi să fie şi casă de piatră să aibă!


SĂRBĂTORI ÎN PDL
Weekend-ul nunţilor politice

06 pentie.jpgLa sfârşitul săptămânii trecute şi-au mai pus pirostriile şi PDL-iştii Aurelia Bogdan (30 ani), fostă şefă de cabinet a fostei deputate Ionela Pop Bruchental, şi Radu Pentie jr. (32 ani), adjunct la Garda Naţională de Mediu. Cei doi au o relaţie tot din 2006, iar căsătoria era aşteptată de mult. Atât cununia civilă, cât şi petrecerea au făcut-o la restaurantul Grand Palace, deţinut de tatăl mirelui, omul de afaceri Radu Pentie.

La nuntă au fost invitate 340 de persoane, prieteni, colegi de partid şi rude, iar cuplul a avut nu mai puţin de patru perechi de naşi. "Doamna Bruchental împreună cu fiii săi, plus încă trei perechi: domnul Gheorghe Carp cu soţia, familia Ştefan Pirpiliu (n.r. - deputat ex-PDL, recent trecut la Forţa Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu), doi prieteni din Bucureşti şi o altă familie apropiată, Kovacs Gyuri", spune Aurelia. De câţiva ani, tânăra s-a stabilit la Bucureşti alături de logodnicul său, fiind director la un institut privat de cercetare pentru securitatea jucăriilor. Cei doi îşi vor petrece luna de miere în Franţa.

Click AICI pentru a vedea un colaj video cu momente inedite de la căsătoria celor doi

Citiţi şi articolele:

Avrigeanu şi Mang s-au încuscrit: Copiii lor s-au căsătorit duminică (FOTO)

Pentie Junior s-a căsătorit! Mirii, plimbaţi prin oraş într-o decapotabilă de epocă (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
isi fac publicitate
Isi fac publicitate.Acest asa zis ministru probabil nu a gasit oameni mai smecheri , decit acestia in toata Oradea.Pe unul dintre ei il stiu ca in afara de afacerile personale nu-l preocupa nimic profesional.Probabil a ajuns la apogeu.In aceasta tara nu trebuie sa dovedesti ca esti un profesionist,nu trebuie sa munceti pentru salariul pe care-l primesti ci doar sa te propuna unul si celalalt sa te promoveze.Cu doctrina politica stau foarte bine.Au politica personala,cu cine este la putere,de unde se poate obtine ceva si se poate asigura probabil un loc la fel de caldut , unde sa nu muneasca nimic.Halal partide politice,halal demnitari,halal competente.Nimic nu se stie despre ce a facut UDREA pentru ca are acolo 4 discipoli sau chiar 5 cu HELVIG.
Postat 23 Septembrie 2012, 10:13 de oradean
Mrs.
E tare dragut clipul video, sunteti superbi Alex si Cristina! Felicitari si casa de piatra!
Postat 14 Septembrie 2012, 12:23 de Alina
mang
dintr un hot si un plagiator amindoi la fel de corupti nu puteau iesi decit niste mizerii de copii de bani gata care sa continue traditia familiilor lor, adica sa fure pe rupte din banul public...
Postat 13 Septembrie 2012, 11:03 de avrig
replica II la roman normal pupincuristul senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL
Poupincuristul @roman normal al senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL sa-ti mai scriu o replica.@Romanul Simplu este un roman simplu bihorean sarac si cinstit asa ca si presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu care lupta alaturi de altii pentru ADEVAR si DREPTATE in PSD Bihor .Poupincuristul al lui PLAGIATORUL i-a de aci ,NU IMI ESTE FRICA ! atita vreme cit nu acuz institutiile statului de drept publice de nimic,nu imi este frica de sesizari !:))=)).Eu @Romanul Simplu acuz doar persoanele politice corupte care si-au pus interesul lor personal inaintea intereselor celorlalti. I-a de aici urare pt miri Banii lui ginerica (a lui Mang facuti prinfirma DC si prin UO din vinzare de calculatoare 386 la pret de Pentium 3) si cu banii miresii (al tatalui Avrigeanu facuti cu PiDiLii prin furaciuni) sunt banii lor ,banii copiilor zice se ,spalati, legalizati ,curatati ,dar si neimpozitati!:))=))@Roman normal mancatorul de kakat al lui senatorul PLAGIATORUL,sa stii ca tocmai de aceea trebuie sa fiu bagat in seama,ca sa se sesizeze organele statului de drept competente,Presedentia , ANI,DNA,SRI,Politia ,Procuratura ,SPP,si altele !))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 12 Septembrie 2012, 15:12 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Tizule, un om ca tine lasat liber reprezinta un pericol social. Ai grija, autosesizarile institutiilor statului drepti sunt la moda. Poate vor descoperi cei de la 6 adevarata ta identitate. Nu meriti nici macar sa fii bagat in seama.
Postat 11 Septembrie 2012, 23:03 de Romanul normal
DOI PORUMBEI ...
ARATA CA 2 PORUMBEI PE-O B.A.L.E.G.A. :)))))))))))))))
Postat 11 Septembrie 2012, 19:20 de ariel
si ce ne intereseaza pe noi?
Si??? ne doare-n cur de nunta lor. ce sa-ti povestesc mare eveniment. c.a.c.a.t
Postat 11 Septembrie 2012, 19:19 de ariel
replica la @roman normal pupincuristul senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL
@romanul normal pupincuristul senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL mancatorul lui de kakat sa-ti raspund la insulta injuriisi calomnii,!Asa-s romanii simpli care parafrazeaza actual ``sa moara vecinul @roman normal ca sa-mi ramana vecina@rn si capra lui ca stiu ce sa fac cu ele!:))=)) ,@roman normal asa sunt romanii simpli ca @Romanul Simplu ,romanii care spun ADEVARUL siDREPTATEA in fata ca sa fie cunoscute de catre toata lumea si tot judetul Bihor sa-l cunoasca .Sa-ti raspund la intrebare ,,faptele parintilor se rasfrang asupra copiilor `` si asa si cu acestia ,ca nu au facut NIMIC bun pentru comunitatea bihoreana ,fapte filantropice ,fapte de bunavointa ,NUau facut!Ei sunt copii celor (clasei politice locale )ne subjuga si ne batjocoresc tot timpul pe astia romanii simpli bihorenii care i-am votat ,iar pe urma acestia ne-au intors spatele si nu mai cunosc pe nimeni.BAh pupioncurist @roman normal mancator de kakat ,,ineptii``-iile mele sunt ADEVAR sI DREPTATE ,sunt bolnav de adevar si dreptate care trebuieste spus ca sa-l cunoasca toata lumea din Bihor ,si sa stie ce clasa politica viitoare ni se pregateste local aici in Bihor /////// .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 11 Septembrie 2012, 16:59 de Romanul Simplu
copii de bani gata
CENZURAT
Postat 11 Septembrie 2012, 14:43 de bezaidelelor
Felicitari
Foarte frumos articolul.Felicitari mirilor si casa de piatra!
Postat 11 Septembrie 2012, 13:48 de Felicitari
HAHAHA!
Binenteles ca e usoara iubirea cand socrii au supt atata din banii nostrii. Casa de piatra nu e o problema....are taticu bani...
Postat 11 Septembrie 2012, 11:06 de Edi
sdaskldsnakfdask
Daca ei se iubesc... de ce nu ? felicitari !
Postat 10 Septembrie 2012, 21:27 de Speedy
casa de piatra
Casa de piatra !
Postat 10 Septembrie 2012, 21:18 de oradea
Sa fiti fericiti!
Casa de piatra ambelor cupluri.
Postat 10 Septembrie 2012, 19:17 de Apolitic.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON