URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Septembrie 2015, 12:27

Pericolul din pubelă: Atenţie la deşeurile periculoase, pot fi colectate doar de firme special autorizate!

Pericolul din pubelă: Atenţie la deşeurile periculoase, pot fi colectate doar de firme special autorizate! NU ORICE! RER Ecologic Service nu este autorizată să colecteze deşeuri periculoase, astfel că adună doar deşeurile menajere, reciclabile, vegetale ori rezultate în urma construcţiilor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un muncitor a ajuns la spital, iar o autogunoieră a RER Ecologic Service a fost serios avariată după ce un incendiu a izbucnit taman în bena maşinii. Focul a fost cauzat de exploziile consecutive ale unor tuburi de spray pline, aruncate de un client laolaltă cu deşeurile menajere.

Pentru ca astfel de accidente să fie evitate pe viitor, orădenii trebuie să ţină cont că deşeurile periculoase trebuie aruncate doar în containere speciale, ce pot fi golite doar de firmele autorizate să colecteze acest tip de resturi.

Efect de butelie

Un tub de spray plin este considerat un deşeu periculos deoarece e ca o mică butelie cu gaz: în condiţii de temperaturi înalte sau în apropierea focului, recipientul se autoaprinde şi explodează. Aşa s-a întâmplat şi pe 28 august, când un tub plin cu spray, ajuns în bena unei autospeciale RER Ecologic Service care colecta deşeurile de la clienţii persoane juridice s-a aprins, cel mai probabil din cauza temperaturii caniculare.

Explozia recipientului a cauzat-o şi pe-a altora, aşa că n-a durat mult până când maşina a fost prinsă în flăcări. Chemaţi la faţa locului, pe strada Muzeului, pompierii au stins rapid incendiul, iar paramedicii l-au dus la spital pe un muncitor care suferise arsuri pe mâini şi faţă. Din fericire, nu foarte grave.

Nu le amestecaţi!

Accidentul putea fi evitat de clientul operatorului de salubritate dacă ar fi respectat regulamentul local privind această activitate şi Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor. Ambele prevăd că operatorii licenţiaţi de salubritate sunt responsabili doar de colectarea deşeurilor municipale, deci a celor menajere şi a celor reciclabile, iar amestecarea lor cu cele periculoase este interzisă imperativ.

În categoria deşeurilor periculoase intră cele medicale, substanţele chimice, medicamentele, vopselele, sărurile ori oxizii, apele reziduale, uleiurile, pesticidele şi ierbicidele, tuburile de spray, cernelurile şi alte soluţii industriale ori chimice. Generate de firme, aceste deşeuri trebuie colectate separat şi predate firmelor autorizate să le colecteze. În mod evident, aruncarea lor printre deşeurile menajere este nu doar ilegală, ci de-a dreptul periculoasă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON