URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2016, 12:49

Antidiscriminare: 78 de asociaţii şi organizaţii civile le cer parlamentarilor să respingă proiectul de redefinire a familiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

78 de organizaţii şi asociaţii civile din România solicită senatorilor să respingă propunerea legislativă privind redefinirea familiei, întrucât "aceasta nu este nici necesară, nici oportună şi contravine standardelor de drepturile omului asumate de statul român şi garantate cetăţenilor prin articolul 26 din Constituţia României, ce protejează viaţa privată şi de familie a tuturor". 

"Adevăratul scop al iniţiativei este acela de afirmare şi perpetuare a discriminării în baza orientării sexuale, scop care contravine dreptului la demnitate umană, obligaţiei statului român de non-discriminare şi principiului egalităţii. Posibila suprapunere a referendumului cu alegerile parlamentare urmăreşte deturnarea procesului electoral, poluarea acestuia cu mesaje homofobe şi limitarea posibilităţii de analiză corectă, de informare şi educare a întregii societăţi. Mai grav, organizarea unui referendum pe această falsă problemă a redefinirii familiei distrage atenţia societăţii de la dificultăţile majore cu care se confruntă familiile din România, precum sărăcia, lipsa accesului la educaţie şi servicii de sănătate, şomajul, violenţa domestic şi absenţa unor programe adecvate de protecţie şi asistenţă socială", au transmis reprezentanţii societăţii civile prin intermediul Asociaţiei ACCEPT.

Potrivit reprezentanţilor societăţii civile, propunerea de modificare a Constituţiei, venită din partea unor organizaţii conservatoare şi religioase, cu susţinerea explicită a Bisericii Ortodoxe Române şi a unor culte din România, "vizează stigmatizarea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender (LGBT) şi excluderea lor, pe cât posibil, din societate, prin negarea unor drepturi civile, ce ţin de reglementarea relaţiilor interpersonale şi protecţia vieţii lor familiale".

Iniţiativa urmăreşte substituirea instituţiilor civile ale statului, instituţii deschise tuturor cetăţenilor, şi redefinirea acestora din perspectiva religioasă majoritară, au mai transmis semnatarii. 

Între semnatari se numără ActiveWatch, Agenţia Împreună, Asociaţia ACCEPT, Asociatia One World Romania, Centrul de Studii International, Centrul de Studii Juridice și Drepturile Omului, Centrul de Jurnalism Independent, Tineri pentru Tineri şi Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice (ECPI).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Traiasca bulangeala pe invers...
Deci niste citizeni de-ai lui Soros s-au ofuscat ca milioane de romani nu vor sa-i lase pe sodomiti sa-si faca de cap. Voi va dati seama ce bani baga Soros in tradatorii astia daca sint 75 de ONG care zbiara la comanda? In timpul asta tot niste milioane de romani se zbat de pe o zi pe alta datorita actiunilor mirsave pe care un guvern tehnocretinat, tocmit de acelasi Soros , le intreprinde impotriva propriilor cetateni...Organizatiile astea sorosiste nu se sesizeaza domnule,ca in Arabia Saudita crestinii si evreii sint prigoniti datorita credintei lor?Sau ca sauditii care se opun familiei criminale Al Saud sint condamnati la moarte si sint decapitati in plina strada? Ah da, nu e voie sa expui legaturile de pace si "pretinie' intre Soros si Al Saud..
Postat 07 Noiembrie 2016, 22:45 de Aghaurr
Ce ne facem cu cei neutri/non-binari?!
Cred ca nici 0,1% (inclusiv parlamentari!) din cei care zbiara ca vor NUMAI familie alcatuita dintr-un barbat si o femeie n-au habar ca exista, recunoscut oficilal, al treilea gen sexual. Printr-o lege care a intrat in vigoare de la 1 noiembrie 2013, Germania devine prima tara europeana care recunoaste un al treilea sex. Initiativa legislativa a luat nastere in urma unui studiu realizat in 2012 de catre Consiliul German de Etica, care a scos la iveala faptul ca drepturile persoanelor intersexuale nu sunt bine protejate. Parintii vor putea lasa necompletata rubrica referitoare la identitatea sexuala a copilului in certificatul de nastere, termenul de "X - sex nedeterminat" urmand sa isi faca aparitia in registrele starii civile din Germania. In lume, Australia a fost prima tara care a recunoscut, in 2011, "sexul nedeterminat", urmata un an mai tarziu de Noua Zeenlanda. Alte tari care au recunoscut al treilea gen sexual sunt Nepal, Bangladesh, India.. Jamie Shupe, fost (ă) sergent în US Army, este prima persoană recunoscută oficial de Statele Unite ca neutră sau non-binară. Pe 10 iunie 2016, pentru prima dată în Statele Unite, un judecător din Oregon i-a acordat unei persoane dreptul de a nu se identifica administrativ cu genul feminin sau masculin și, prin urmare, să se declare neutră sau non-binară. Sunt curios cum vor trata problema, pt. ca ea mai repede sau mai tarziu va ajunge si la noi: vor accepta casatoria dintre un barbat/o femeie si o persoana non-binara?! Daca patania va avea loc in preajma nor alegeri, e clar: REFERENDUM pt. modificarea constitutiei. Cum vor formula textul e alta poveste. Aveau dreptate si Voda Lapusneanu si Motoc!
Postat 07 Noiembrie 2016, 16:48 de pinonel
QED
Poate ca ai dreptate cu cine a inceput. Da' io i-am vazut pe aialalti ,din celelalte culte, tot mai inflacarati pe tema asta ,, n-am inteles dupa ce i-au carat pe aia din Norvegia la Oradea ,de exemplu si alte enormitati. Repet, ma deranjeaza nu chestia cu piatra neaparat, nu fac judecati de valoare, nu-mi permit, ci evidenta IMPLICARE A CULTELOR in mocirla din politica. A tuturor cultelor crestine, ca de ele discutam.
Postat 07 Noiembrie 2016, 16:07 de Iness
@iness
Totul a pornit de la BOR. Presupun ca aceasta a fost modalitatea BOR de a arata ca face ceva pentru "binele" turmei in lipsa oricaror programe reale de ajutor pentru cei in nevoi si in conditiile in care apar in fiecare zi dovezi ale imbogatirii nejustificate sau prin frauda a multor "pastori" din cadrul BOR. Daca politicienii intra in joc si incearca sa castige si ei ceva mai poti sa-i acuzi? BOR ar trebui sa fie institutia care sa predice in primul rand toleranta. Dar daca ei ridica primii piatra...
Postat 07 Noiembrie 2016, 15:35 de Uv
O falsa ,,problema"...
... care serveste popilor de tot felul si, cum altfel, politicienilor! Niciodata, niciun om intreg la minte cand va zice FAMILIE nu se va gandi la Gheorghe si Ion sau la Leana si Maria!
Postat 07 Noiembrie 2016, 15:32 de pinonel
Amin.
Perfect de acord cu ei ca sunt folositi(referendumul) ptr "deturnarea procesului electoral " . Ca sa vezi chestia asta nu tre sa fii academician ,e la mintea cocosului. Regret implicarea cultelor in "curvasaraia " asta politica,din nou si din nou.
Postat 07 Noiembrie 2016, 14:37 de Iness
La Auschwitz cu ei.
CENZURAT
Postat 07 Noiembrie 2016, 14:16 de Iosca
Momeala pentru bibani
Fini manipulatori da în România sunt multe familii foarte sărace trăiesc sub limita minima a existentei , sărăciei da asta_i alta treaba nu are legătură treaba cu poponeti e alta nu mai manipulați sau poate dacă legiferează căsătoriile gay atunti nu vor mai exista saraci si familii sărace sau care_i legatura afara cu sodomiti acasă la el să facă ce vrea să si_o tragă până iese fum da acasă la el si cu asta basta lăsați_mă cu tot felul de asociații non profit care sug bani statului si in spatele cărora se află tot felul de indivizi fără nici un pic de credibilitate nulități care storc bani statului în loc să ajute cu adevărat saraci si oameni în nevoi vedeți cazul colectiv unde organizatorul concertului caritabil a dispărut cu bani care numa la răniți nu au ajuns .Așa ca lăsați_ma cu asociațiile lu peste prăjit.
Postat 07 Noiembrie 2016, 13:44 de sss
si ce daca?
de ce ar avea alta valoare vocea unui ong cu 15 membrii ("asociatia oamenilor cu tricouri verzi care manananca trifoi") decat vocea cultelor, care au mult mai multi membri?
Postat 07 Noiembrie 2016, 13:30 de unu
clar
....FAMILIE, CASATORIE inseamna uniunea intre un barbat si o femeie care pot da nastere unui copil, copil care este o binecuvantare de la DUMNEZEU. Nu stiu de ce toata lumea incearca sa caute tot felul de subterfugii si exprimari clare. Celelalte KKT-uri cu gay, lesbi .... in casa la el fiecare sa faca ce vrea dar sa ramana in acelasi registru, comunitate tolerata. Noi romanii suntem un popor sanatos si ar fi cazul sa terminam odata cu "virusii" astia care incearca sa ne imbolnaveasca. Poate ar fi bine sa demonstram "europei" ce e sanatos si ce nu.
Postat 07 Noiembrie 2016, 13:26 de FLORIN64
drepturile omului
Omul are dreptul sa se combine în iubire cu cine vrea, Dar ce legătură are cu familia?
Postat 07 Noiembrie 2016, 13:05 de Altul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON