URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 August 2016, 11:21

Unde ieşim săptămâna asta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAM 29 AUGUST - 4 SEPTEMBRIE

EVENIMENTE

Busho - Festivalul Internaţional de Filme de Scurt Metraj organizat de Asociaţiile Partium şi Metrion, marţi-vineri, orele 17-21.30, Universitatea Partium, Sala festivă

Şlagăre de operă cu Peller Karoly, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, marţi, ora 20, Teatrul de vară

Concert extraordinar de folclor Nicolae Furdui Iancu acompaniat de orchestra "Rapsodia Bihoreană" sub îndrumarea dirijorului prof. Liviu Butiu, vineri, ora 18, ERA Shopping Park

Expoziţia Agro Bihor – Târgul Fermierilor Bihoreni, vineri-duminică, ERA Shopping Park

Concert Koos Janos şi Koos Reka, vineri, ora 20, Teatrul de vară Szigligeti


TEATRUL REGINA MARIA

(microstagiunea de vară)

În inima nopţii – Episodul Lear, scenariul şi regia Gavriil Pinte, marţi şi miercuri, ora 21, scena mobilă amplasată în Cetatea Oradea

Şi miniştrii calcă strâmb, regia Daniel Vulcu, joi, ora 19, Sala Mare

Stan Bolovan – Spaima zmeilor, dramatizare de Maria Mierluţ, sâmbătă, ora 11, Sala Arcadia


EXPOZIŢII

MUZEUL MILITAR REGELE FERDINAND I

expoziţia drapelelor de luptă ale Diviziei 11 Infanterie a Armatei Române

MUZEUL CETĂŢII ŞI ORAŞULUI ORADEA

expoziţie retrospectivă pe tema istoriei fotografiei locale semnată de artistul fotograf Ştefan Toth, 100 de fotografii alb-negru şi color de mari dimensiuni, realizate de-a lungul a 40 de ani de carieră

expoziţia artistului foto Szabo Attila (Miercurea Ciuc), 24 de fotografii alb-negru şi color de mari dimensiuni

expoziţia de instalaţie textilă „Mahrame. Portrete din arest”, semnată Irina Hasnas Hubbard; tainele Palatului Princiar; „Urme pe hârtie. Identităţi comunitare ale localităţilor bihorene aparţinătoare domeniului episcopal romano-catolic de Oradea în sigilii (sec. XVII-XIX)”; „Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea, din pragul colapsului în măreţia de odinioară”; „Două decenii de săpături arheologice în Cetatea Oradea”; „Urmele trecutului sub pașii prezentului”; „Foto Debut”; „Muzeul Pâinii”; memorialul „Rezistență și Represiune în Bihor”

SINAGOGA ZION

expoziţia de artă naivă „Sacru şi profan” semnată Ioan Măric

GALERIA EURO FOTO ART

expoziţia retrospectivă a artistului fotograf Magdo Istvan (Săcele), 40 de fotografii alb-negru şi color de mari dimensiuni (luni-vineri, 8-19)

BOOKAFE

expoziţia de pictură pe sticlă a artistei Diana Draguş

CLUBUL FOTOGRAFIC NUFĂRUL

expoziţia „Târgul meşterilor populari”, 60 de fotografii monocrome şi color realizate de absolvenţii cursului E/2016

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Gala diplomelor 2016 – Design Expo, lucrările studenţilor de la Facultatea de Arte, specializarea Design

TURNUL PRIMĂRIEI

expoziţia de artă plastică „Trepte spre candoare” realizată de Maria Margos

CASA DARVAS - LA ROCHE

expoziţia lucrărilor de diplomă ale absolvenţilor de la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, imagini şi machete ce vizează locuirea eco şi reconversie de construcţii industriale dezafectate (marţi-duminică, orele 12-19)

MUZEUL ȚĂRII CRIȘURILOR

expoziţia Trienala de pictură a Euroregiunii Carpatice „Pătratul de argint”

expoziţia „Paşi în natură prin colecţia de oologie”, 14.500 de ouă de la 660 de specii de păsări, de pe cinci continente, ouă colectate la sfârşitul sec. 19 - începutul sec. 20

expoziţia „Cânepa - de la sămânţă la produs finit. Tehnică de lucru, instrumentar şi obiecte textile din lumea satului bihorean”, reconstituire a două interioare ţărăneşti, manechine în costume populare

expoziţia „Valori patrimoniale din colecţia de etnografie a Muzeului Ţării Crişurilor. Obiecte cultice. Tehnică agricolă”, ouă încondeiate, icoane pe sticlă, obiecte şi instalaţii agricole, ateliere de creaţie

expoziţia Seriile Revistei „Familia” (Muzeul Memorial "Iosif Vulcan")

expoziţia de grafică şi poezie, de Florin Pucă şi Teodor Pâcă. Colecţia de manuscrise, artă şi literatură Lazăr Cârjan (Muzeul Memorial "Iosif Vulcan")

expoziţiile „Arta 1900 şi Oradea. Secession-ul”, „Pantheonul Revistei Familia, Seria 1865-1906” şi „Primăvara întregirii-Aprilie 1919” (Muzeul Memorial "Aurel Lazăr")


CLUBURI

RIVO SUMMER CLUB: vineri Summer Friday Party, ora 23

EDISON PUB: vineri şi sâmbătă Party, ora 22

SHADOWS CLUB: vineri şi sâmbătă Party, ora 21

BLACK EAGLE: vineri, sâmbătă Party, ora 22

CLUB JUICE: vineri Friday Party, ora 22

GREEN PUB: vineri Night Party, ora 23; sâmbătă Party, ora 22

CLUB LIFE: vineri Seară de manele cu Blaga de la Oradea&Speedy Band, Dj Manelo, ora 22; sâmbătă Seara de dans, ora 22

BLONDY’S ART CAFE: vineri Seară de dans, ora 21.30; sâmbătă Karaoke Night, ora 22

LORD’S PUB: vineri şi sâmbătă Distracţie la Lord’s, ora 22


CINEMA CORTINA 29 AUGUST - 1 SEPTEMBRIE

RECOMANDĂRI

Coliziunea

Aflat în Germania, Casey, un tânăr excursionist american, se îndrăgosteşte de Juliette, o colegă cu care călătoreşte prin Europa. Când ea este diagnosticată cu o boală incurabilă, Casey se hotărăşte să-l prade pe un gangster german, Hagen, pentru a face rost de banii pentru tratamentul care i-ar putea salva viaţa lui Juliette.

Planul lui Casey nu reuşeşte, însă, pentru că Hagen află şi îl prinde. În ciuda tuturor obstacolelor, Casey reuşeşte să scape din mâna oamenilor lui Hagen, să fure una dintre maşinile acestuia şi să fugă cu ea pe autostradă. Urmărit prin toată Germania, el goneşte ca să-şi salveze viaţa dar şi ca să ajungă la Juliette înaintea oamenilor lui Hagen.

Regia: Eran Creevy

Distribuţia: Nicholas Hoult, Felicity Jones

Uriaşul prietenos

Producţia relatează povestea unei orfane şi a Uriaşului care îi face cunoştinţă cu fascinanta, dar periculoasa lui lume. Spre deosebire de toţi ceilalţi asemenea lui, Uriaşul Prietenos este exprem de amabil şi gentil. Deşi la început micuţa Sophie se teme de lumea uriaşă, îşi dă seama repede că însoţitorul ei este o creatură blândă, iar curiozitatea o împinge să pună zeci de întrebări.

Amicul ei o învaţă totul despre magie şi felul în care transmite vise copiilor de pe Pământ, dar o avertizează că o revoltă a giganţilor este pe cale să distrugă echilibrul pământenilor. Misiunea celor doi va fi de a salva omenirea de uriaşul pericol iminent din universul magic.

Regia: Steven Spielberg

Distribuţia: Ruby Barnhill, Rebecca Hall


PROGRAM

Coliziunea avanpremieră, luni-joi 20

Uriaşul prietenos avanpremieră, miercuri, joi 19.15 (subtitrat); miercuri, joi 18 (dublat)

Nouă vieţi premieră, luni-joi 19, 22.50

Mecanicul 2 premieră, luni-joi 15.15, 20.50, 21.35

Prădătorii premieră, luni-joi 13.05, 18.45, 22.55

Omul din întuneric premieră, luni, marţi 18.10, 20; miercuri, joi 18.10

Profesorul de vioară luni-joi 14.25, 16.35

Ben-Hur 3D, luni-joi 14.15, 20.15

Pete şi dragonul 3D, luni, marţi 17.10, 18, 19.15; miercuri, joi 17.10

War Dogs: tipii cu arme luni-joi 12.05, 22, 23.05

Epoca de Gheaţă: Ploaie de meteoriţi 2D luni-joi 12.15, 14.10 (subtitrat)

Brigada sinucigaşilor 3D luni-joi 23.05

Singuri acasă 3D (dublat) luni-joi 12.20, 16.05

Petrecerea cârnaților luni-joi 14.20

Lumini stinse luni-joi 17.15

Cu orice preţ luni-joi 12.20, 16.05

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON