URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2013, 18:18

Tenis la sate: Copiii şi tinerii din satele Bihorului, învăţaţi să joace tenis de câmp

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Câţiva antrenori de tenis din Bihor au iniţiat un program prin care doresc popularizarea şi dezvoltarea tenisului în mediul rural din Bihor.

Primul care a avut ideea este antrenorul Florin Cuc, cel care a demarat o astfel de acţiune în comuna Ţeţchea. "Am crezut că este nevoie de aşa ceva, iar apoi, în urma rezultatelor obţinute, care au strâns circa 40 de copii, am avut imediat intenţia de a extinde proiectul în mai multe localităţi", a declarat Cuc.

Ideea a fost preluată apoi de directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi, care l-a implicat şi pe preşedintele CS Speranţa, iar ulterior acestora li s-au alăturat profesorul Dinu Drăgan şi Ionuţ Sferlea.

Pentru început, acţiunea va fi iniţiată în zece comune bihorene care au săli de sport. "Beneficiem de sprijinul primăriilor respective", a declarat directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi. Proiectul are şi sprijinul Consiliului Judeţean, care va oferi 5.000 de lei pentru deplasarea antrenorilor, mingile şi rachetele de tenis necesare.

În prima lună, antrenorii Florin Cuc, Dinu Drăgan, Traian Miclea, Ionuţ Sferlea şi Mircea Drăgoi vor fi prezenţi, voluntar, o dată pe săptămână, în sălile de sport din Tileagd, Vadu Crişului, Rieni, Ţeţchea şi Tinca, pentru a desfăşura antrenamente cu copii.

Acest proiect este unul de pionierat în tenisul românesc, şi "a fost repede îmbrăţişat de conducerea Federaţiei Române de Tenis, care ar vrea să-l promoveze în întreaga ţară", după cum susţine Drăgoi. FRT va trimite câte 15 rachete de tenis pentru adulţi, respectiv pentru copii, dar şi mingi.

"Ne dorim ca în primul rând să contribuim la dezvoltarea tenisului şi la construirea de terenuri de tenis în mediul rural din judeţul nostru, acesta fiind, de fapt, scopul nostru principal", a mai precizat directorul CS Voinţa.

Iniţiatorii proiectului şi-au lăsat şi numerele de telefon pentru a fi contactaţi şi de reprezentanţii altor localităţi bihorene, care doresc implementarea proiectului. Astfel, se poate lua legătura cu Mircea Drăgoi (tel. 0723-391348) sau Traian Miclea (tel. 0741-764478).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON