URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2014, 19:08

FC Bihor a jucat bine, dar a cedat cu 0-1, la Craiova, pe terenul liderului

FC Bihor a jucat bine, dar a cedat cu 0-1, la Craiova, pe terenul liderului (foto: csuc.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Deşi s-a deplasat la Craiova cu lotul de jucători decimat de accidentări, echipa orădeană de fotbal FC Bihor a făcut un joc bun pe terenul liderului, CS Universitatea.

După o partidă bună, cu ocazii de ambele părţi, disputa s-a încheiat cu victoria la limită a oltenilor, care au marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 67, prin Cristian Ganea.

Prima ocazie mai periculoasă a jocului a aparţinut Bihorului, în minutul 9, când Lupu a scăpat în stânga careului, a centrat prin faţa porţii, mingea a ajuns la Fl. Pop, care a şutat de la 10 metri lateral dreapta peste transversală.

La poarta olteană, în minutul 41, Lupu a executat o lovitură de colţ de pe dreapta, dar Tomic s-a înălţat în faţa porţii şi a respins cu capul.

În partea secundă jocul s-a animat ceva mai mult, iar în minutul 52, Hadăr i-a furat mingea lui Ionescu, a scăpat singur spre poarta lui Brac, însă a fost ajuns din spate, iar în careu a luftat în momentul şutului. În minutul imediat următor, a fost rândul lui Izvoranu să lufteze, la 30 de metri, mingea a sărit la Ganea, care a obţinut o lovitură de colţ. Cornerul a fost bătut în careul mic, acolo unde portarul orădean, Smaranda, a fost lovit cu cotul în gură de Câju şi a căzut la pământ. Smaranda a acuzat o lovitură la nas şi nu a mai putut continua meciul. Au fost chemaţi medicii de la ambulanţă, iar portarul orădean a fost transportat la spital. În locul său între buturi la FC Bihor a intrat Călin Fildan.

Abia intrat în teren, Zs. Lukacs a executat o lovitură liberă din dreapta în minutul 65, dar fratele său, Raymond, intrat şi el în teren în minutul 60, în locul lui Hadăr, a reluat cu capul din interiorul careului, mingea lovind transversala şi ieşind în aut de poartă.

Din păcate dacă nu s-a înscris la poarta gazdelor, peste doar două minute, în minutul 67, Cr. Ganea a reluat cu capul din 7 metri sub transversală, mingea a lovit bara şi a intrat în poartă, înscriindu-se singurul gol al jocului, după o centrare din dreapta careului venită de la Şerban.

Pe final, în minutul 90+3 Pascariu a avut o bună situaţie de a şuta la poartă, din preajma careului mic, însă a făcut-o prost şi a trimis mult peste poartă, astfel că oltenii s-au impus cu scorul de 1-0 şi şi-au consolidat poziţia în clasament.


CS Universitatea Craiova - FC Bihor 1-0 (0-0)

A marcat: Cr. Ganea (min. 67)

CS Univ. Craiova: Brac - Kitanovski, Tomic, Izvoranu (cpt.), Velcovici - Ad. Ionescu - I. Şerban (min. 78 A. Sin), Precup (min. 53 Cr. Ganea), Câju, Valskis - Curelea (min. 69 Patriche). Antrenor: Gabi Balint

FC Bihor: Smaranda (min. 62 Fildan) - Letan, Fl. Lazăr (ctp.), Pascariu, Lupu (min. 60 Zs. Lukacs) - Străuţ, M. Stancu - Fl. Pop, M. Popa, A. Achim - Hadăr (min. 60 R. Lukacs). Antrenor: Alexandru Pelici

Au arbitrat: Ovidiu Petru Oprea (Ploieşti) - Cosmin Vătămanu şi Alexandru Midvichi (ambii din Bucureşti).

În alte partide ale rundei cu numărul 20 din seria vestică a Ligii a II-a, Metalul Reşiţa a învins cu scorul de 2-1, pe teren propriu, formaţia Gloria Bistriţa, Olimpia Satu Mare s-a impus, tot cu 2-1 şi tot acasă, cu CSM Rm. Vâlcea, în timp ce la Deva, FC Olt a dispus cu 3-1 de Minerul Motru.

În clasament, FC Bihor rămâne pe locul 10 şi va juca etapa viitoare, pe teren propriu, cu Minerul Motru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Hahaha
Si cind te gindesti ca oltenii lui Balint au jucat cu rezervele!!!!!!!!!!!!!
Postat 31 Martie 2014, 13:09 de io
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON