URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2013, 15:55

Lungu se bate acasă: "Muntele Bihorului", la Gala Superkombat de la Arena Antonio Alexe

Lungu se bate acasă: "Muntele Bihorului", la Gala Superkombat de la Arena Antonio Alexe ÎN ACŢIUNE. Alexandru Lungu (foto) va lupta sâmbăta aceasta pentru a treia oară în faţa fanilor orădeni. La categoria supergrea, fostul judoka vrea să-l facă KO pe englezul Jason Dutton (medalion), specialist în box thailandez
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gazdă obişnuită a meciurilor de baschet şi handbal, sala Antonio Alexe se va transforma sâmbătă într-o arenă de luptă între greii artelor marţiale.

Prima gală din circuitul internaţional de K1 Superkombat din acest an va avea loc la Oradea şi îl va readuce în ring pe cel mai puternic om din Bihor, Alexandru Lungu, care vrea să-şi pună la podea adversarul, în faţa propriilor fani.

Înfruntarea greilor

Peste 1.000 de spectatori priveau în noiembrie 2011, la Oradea Shopping City, ultimul show de arte marţiale organizat aici ca la carte. Iniţiatorii galei de atunci se întorc acum cu primul World Grand Prix K1 din circuitul mondial Superkombat, lansat şi deţinut de promoterul Eduard Irimia. Evenimentul va avea loc pe 6 aprilie, de la ora 21, la Arena Antonio Alexe, iar main-event-ul serii va fi lupta lui Alexandru Lungu, în cel de-al cincilea său meci de K1, cu englezul Jason Dutton.

Înalt de 1,90 şi cântărind 130 kg, britanicul e specialist în Muay Thai, adică boxul thailandez, stil care implică folosirea pumnilor, picioarelor, coatelor şi genunchilor. "Sunt convins că meciul va începe tare. Dutton este un adversar care merge pe bătaie, nu un tip tactic", spune Lungu despre oponentul său. Tocmai de aceea, orădeanul promite spectacol din plin. "Îl voi lua tare de la început şi nu mă voi opri până nu îl văd la podea", zice luptătorul acomodat până acum cu MMA, în care se practică şi lupta la podea. "M-am obişnuit însă şi cu K1, căci asta înseamnă să fii luptător profesionist", spune Sandu.

KO din prima

Aşa cum face de altfel de mai mulţi ani, sportivul orădean se antrenează pentru marea partidă la sala lui Ciprian Sora din Bucureşti, dar este bucuros că va lupta din nou acasă. "Orădenii mă încurajează în momentele grele ale meciului şi mă împing înainte. Totuşi, este şi o mare presiune, fiindcă toată lumea aşteaptă să câştig".

Organizatorii promit că şi de această dată inclusiv intrarea în arenă a fostului campion mondial de judo va fi una spectaculoasă, Lungu urmând să fie încurajat de prietenul său Puya, care a venit la Oradea şi la gala din 2011, când orădeanul l-a făcut knock-out pe americanul Neil Cooke încă din primul minut.

Un alt meci important al galei va fi înfruntarea dintre bucureşteanul Bogdan Stoica, cunoscut pentru loviturile sale de genunchi din săritură şi deţinător al recordului pentru cel mai rapid KO din Local Kombat (sub 8 secunde), şi italianul Romano Romasco. Lupta este încadrată la categoria -92 kg şi va fi prima de după accidentul rutier prin care Stoica a trecut în vara lui 2012 şi din care a ieşit cu mai multe coaste rupte.

Live în toată lumea

Cea de-a treia luptă importantă a serii se va da la categoria +96 kg, între clujeanul Benjamin Adegbuyi (al cărui tată e un nigerian căsătorit cu o româncă), sportiv care a câştigat 14 din cele 17 meciuri de kickboxing pe care le-a disputat, şi colosul marocan Mohamed Bellazar, câştigătorul selecţiilor SuperKombat din Germania.

Pe lângă evenimentele principale, spectatorii vor putea vedea şi o aşa-numită "piramidă" de patru, în care vor lupta tineri descoperiţi de promoterul Eduard Irimia la selecţii organizate atât în Europa, cât şi în America de Sud: Muamer Tufekcic (Bosnia) se va confrunta cu Corrie Robins (Marea Britanie), iar Nikolaj Falin (Germania) cu Jaizirinho Rozenstruik (Surinam), câştigătorii urmând să dispute finala "piramidei".

La fel ca anul trecut, Gala Superkombat World Grand Prix va fi transmisă în direct de Eurosport în peste 80 de ţări din patru continente. În România, evenimentul va putea fi urmărit şi pe Eurosport România, Sport.ro şi PRO TV. Orădenii au însă un avantaj: pot fi chiar acolo. Biletele, în valoare de 50 de lei, s-au pus deja în vânzare la sala Antonio Alexe şi în reţeaua eventim.ro. Aşa că, daţi-i bătaie!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
purcelul bihorului
dati i grasului o roaba ca sa si poata purta burtoiu prin ring, grasanu asta nu \"lupta\" decit in meciuri aranjate...
Postat 05 Aprilie 2013, 19:25 de sandel purcel
@savo
cred Savo ca femeia din wrestling vei fi tu foarte curind si pt toti jegosi cu comente de gen cinkapana le va veni rindul in curind ! nu te lua dupa ei Sandu concentreazate la meci si vei vedea ca vei invinge si pe englez si pe toti jegosii astia individiosi !!!!!!!!!!!
Postat 03 Aprilie 2013, 09:44 de oradean
Da sigur....
Da sigur....muntele...campionu...etc...Intre doua recuperari se "lupta" si el in ring ,cu ceva ratat di lumea a treia.Nu m-ar mira ,daca urmatorul meci l-ar avea cu ceva femeie din wrestling....
Postat 03 Aprilie 2013, 08:59 de Savo
succes
SUCCES SANDULE SINTEM ALATURI DE TINE ,HAI FORTA ORADEA
Postat 03 Aprilie 2013, 07:54 de fan Sandu Lungu
osvat
Succes Alexandru Lungu!!!!!nu da atentie rautatilor unor tradatorii:))))Besina de Buzz,si drogatii care cloneaza carduri cu panaramele lor!!!!Oradea si Romania te sustine!!!
Postat 02 Aprilie 2013, 23:35 de cristi
Suntem alaturi de tine !!
Hai Alexandru , hai ca poti , hai aratale ce poti !!
Postat 02 Aprilie 2013, 22:47 de Bia
Cel mai tare ... fara alte comentarii
Lumea este doar invidioasa pe tine .. Arata-le ce poti !!!
Postat 02 Aprilie 2013, 22:44 de Alessia
superkombat
Kivanok neked Sani Lungu sok sikert.Ott leszunk a mecsen.Eljen Lungu Sani a kiraj.
Postat 02 Aprilie 2013, 22:12 de eva
replica
mai frustratule iar postezi rautati?*,lasa pe Sandu in pace drogatule,pastele matii,tu te crezi tare ca postezi asa?noroc ca nu te baga nimeni in seama betivule si drogatule,rusine sa-ti fie , sa te ajunga toate blestemele mele. SUCCES SANDU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 02 Aprilie 2013, 22:06 de marin
purcelu bihorului
dati i grasului o roaba ca sa si poata purta burtoiu prin ring, grasanu asta nu \"lupta\" decit in meciuri aranjate...
Postat 02 Aprilie 2013, 19:36 de sandu umflatu
sustinatoarea din germania
EU SI FAM: ME- A TE SUSTINEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ESTI UN CAPION AEVARAT TU MACAR AI URCAT UN PODIUM SI AI ADUS ROMANIEI CINSTE SI ONOARE BRAVO SI TE IUBIM SI TE SUSTINEM SUCCES SANDU LUNGU !!!!!!!!!! TOAT GERMANIA TE SUSTINE !!!!!!!!!!!!!!
Postat 02 Aprilie 2013, 19:24 de adriana
hai Sanduuuuuuu!!!
sunteti prea putini si prea frustrati ca sa ajungeti vreodata la valoarea unui campion care a ridicat toata Oradea cu locuitori cu tot la piept!!!! hai Sandu! nu trebuie sa demonstrezi la nimeni nimic!!! e lupta ta, meciul tau, munca ta!!!!
Postat 02 Aprilie 2013, 19:02 de nikole
superkombat
SUCCES LUNGU!!!!!!!!!!!!!!! NE MINDRIM CU TINE ! BAFTA ! SINTEM ALATURI DE ROMANII NOSTRII SI MAI ALES DE MUNTELE BIHORULUI!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 02 Aprilie 2013, 17:34 de cetateanul
lupta SANDU
Un campion care-si sacrifica totul pentru ceea ce face nu ar trebiu sa fie criticat de unii prin modul in care arata. Oare conteaza acest aspect din moment ce a doborat atatea nume grele din lumea acestui sport. Priviti acest sportiv mult mai profund decat ceea ce se vede la exterior. Respectul nostru pentru un adevarat campion nu poate fi doborat prin critica unor persoane care nu au dreptul sa comenteze din moment ce nu au ajuns la performantele acestuia. Lupta Sandu suntem alaturi de tine !!
Postat 02 Aprilie 2013, 17:26 de un sustinator
replica
N u se mai naste unul ca Sandu Lungu .Avem ce invata de la el.Toata Oradea il admira.Tu ala care postezi cu pseudonim de "velenta" mai bine invata gramatica ca dai in gropi de prost ce esti,vezi ca s-a deschis in velenta o scoala pentru voi la tinkapana. Succes Sandu.
Postat 02 Aprilie 2013, 16:54 de unul din iosia
Campionul nostru
Sandu, iti multumim pentru gala care se organizeaza la Oradea , am deplina incredere si speranta in tine ca esti si vei fi in continuare numarul 1 . Cuvinte goale si jignirile nu au nici o valoare in fata ta . Te iubim si ne mandrim cu tine ! SUCCES ! O prietena de familie Melisa !
Postat 02 Aprilie 2013, 16:48 de Melisa
pt admiratori
aveti ce admira la vaca de latu:))))) va da la gurita vara la umbra asa burta are cai ajunge pan la genunchi. ce munte e cacatu ala???? durduliu bihorului, asa pute vara knd se topeste lesia aia dupa el mai bine si-ar fece fabrica de sapun de casa. numa faci bihoru de ras gras prost ce esti
Postat 02 Aprilie 2013, 16:32 de velenta
Da-i bataie lui Jason
Noroc cu domnul Lungu ,ca avem si noi ocazia sa vedem o gala Superkombat World Grand Pix care va fi transmisa in direct de Eurosport in 80 de tari Multumim .Ne mindrim cu asa sportiv.Succes!!!!!!!!!!!!! Vom fi in sala sa strigam LUNGUUUUUUUUUUUUUUU
Postat 02 Aprilie 2013, 16:27 de doru
Muntele Bihorului
Te sustinem,sintem alaturi de tine!!!!!!!!!!!!!!! Sandu draga nu uita, asta este Oradea ta!!!!!!!!! Pune-i la pamint!!!!!!!!!!!!SUCCES !!!!!!!!!!!!!!!! Te iubim!!!!!!!!!!!
Postat 02 Aprilie 2013, 16:17 de fan Sandu Lungu
Bravo Sandu!
Suntem mandrii ca avem in tara, si nu numai, la noi in Oradea un luptator de talia lui Alexandru Lungu. Cei care fac misto 100% nu au facut nimic cu viata lor si toata ziua stau sa se planga pe site-uri de viata lor mizerabila. Hai Sandu! Suntem mandrii!
Postat 02 Aprilie 2013, 16:16 de Andrei
pt sandu
Bravo Sandule! stim ca esti tare, mai stim ca n-ai pereche in lumea asta, nu prea sunt luptatori de talia ta, de aceea te sustinem si ne mandrim cu tine, datorita tie, oradea beneficiaza de turism sportiv, un beneficiu pentru economia locala, eu/noi sunt/em alaturi de tine. Succes si multa sanatate !
Postat 02 Aprilie 2013, 15:06 de adriana
Haide Sandu!!!!!
Iti multumim ca "te bati acasa"!!!!! Haide Sandu!!!!!!!!!!!!
Postat 02 Aprilie 2013, 14:07 de Andy
o parere
Sandule nu te lua dupa jegurile de cocalari.Fanii tai sint majoritari.Tu ai un renume in oras,tara,peste hotare.Noi te sustinem.Te iubim.Mult succes si sanatate.Bafta.
Postat 02 Aprilie 2013, 13:50 de andrei
Muntele Bihorului
Abia asteptam meciul!!!!!!!! Succes!!!!!!! Te sustinem toti colegii !!!!!!!!!!!!!! Esti brandul orasului, nu uita ca orasul este de partea ta.
Postat 02 Aprilie 2013, 13:36 de cristi
Muntele Bihorului
Frate numai cu capul sus ! nu lua in considerare comentele individiosilor , incultilor, si jegosilor ! tu esti cel mai bun si vei fi in todeauna ! inca putin si o sa se intareasca echipa ! o sa vedem unde se ascund dusmanii !!!!!!!!!!!
Postat 02 Aprilie 2013, 13:36 de un alt oradean
superkombat
Ma bucur ca datorita domnului Lungu fata de care am toata admiratia,voi avea posibilitatea sa vad pe viu meciuri de K 1 mai ales ca acest meci va fi televizat si transmis in 80 de tari.Este o mare favoare pentru orasul nostru,prin acest sportiv vom fi cunoscuti .PUNE-I LA PAMINT SANDULE ,
Postat 02 Aprilie 2013, 08:16 de zoro
campionul
Ne mandrim cu Sandu Lungu, singurul campion care merita tot respectul pentru activitate.Va iubim domnule Sandu,nu bagati in seama postarile dusmanilor sportului romanesc oricum sint tigani minoritari.Am sa va fac o galerie sa se zguduie sala sporturilor.RESPECT
Postat 02 Aprilie 2013, 08:09 de bihoreanul
pt.muiu.ion
Mai voi nesimtitilor,care postati rautati despre MUNTELE BIHORULUI,voi ce campionate ati cistigat ?Cine maninca * sau cine se drogheaza mai tare in cluburi?Sau cine bea mai mult pina vomita toate trotuarele pe v.alecsandrii?Sinteti niste nulitati ,va cauta politia pentru droguri si carduri false ...voi aveti curaj?fatalailor,erati pe post de fete in puscarii. SUCCES SANDU
Postat 02 Aprilie 2013, 08:03 de oradean
PT BAU
Fă, tu, băi, Bihorul de plâns !!!
Postat 01 Aprilie 2013, 23:46 de ADINA
purcelu sandel
purcelul asta din bihor ar trebui sa si aduca o roaba ca sa si poata purta burta dupa el in ring, oricum nu participa decit la \\\"lupte\\\" de doi bani, aranjate in culise, dupa o runda se face KO singur pt ca nu si poate purta burtoiu....
Postat 01 Aprilie 2013, 22:43 de sandu latu
123
beshica bihorului vs anonimi vaca bihorului vs tentative de luptatori :))))) beshica asta face bihorul de ras
Postat 01 Aprilie 2013, 21:16 de bau
hai la circ
scurt metrajul HĂLCI
Postat 01 Aprilie 2013, 17:05 de titi
lungu vs fetite
iar se bate "porcul bihorului" cu vreo fetita,adica hai sa-l umflam cu pompa ca nu este el destul de umflat
Postat 01 Aprilie 2013, 16:09 de muiu ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON