URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2013, 13:19

Primăriile bihorene, somate să-şi cureţe apele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vreme de aproape trei săptămâni, inspectorii Adminstraţiei Bazinale de Apă Crişuri împreună cu angajaţi ai Prefecturii, ai ISU Crişana şi ai Gărzii de Mediu, au fost pe teren, în 26 de localităţi bihorene, pentru a vedea cât de curate sunt malurile apelor de-aici şi dacă şanţurile şi rigolele sunt, la rândul lor, salubrizate. Localităţile verificate sunt cele din bazinele Crişul Negru, Crişul Repede, Barcău şi Ier, unde în această primăvară râurile şi pârâurile au depăşit cotele de apărare, iar după retragerea apelor pe maluri au rămas mormane întregi de gunoaie.

Ce au găsit inspectorii nu face cinste bihorenilor. Pe lângă PET-uri ori folii de plastic, râurile erau "blocate" şi crengi ori alte deşeuri vegetale. De pildă, Valea Tăşad şi Valea Chijic sunt pline de lemne şi resturi vegetale, iar pe Valea Fânaţelor din comuna Spinuş localnicii au "dezvoltat" o adevărată groapă de gunoi. De asemenea, în Sânmartin, pe malul stâng al Văii Peţa, inspectorii au găsit depozite de deşeuri de aproximativ un metru cub.

Potrivit directorului ABA Crişuri, Dumitru Voloşeniuc, primarii din localităţile cu probleme au primit sarcina clară de a curăţa toate depozitele ilegale de deşeuri. După Paşti, mai precis din 7 mai, inspectorii ABA Crişuri vor merge iar în teren, pentru a verifica dacă primarii şi-au respectat sau nu obligaţiile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Inteligentul Voloşeniuc se dezlănţuie !?!
Problema e una simplă ... primăriile nu sunt proprietare pe ape. ABA reprezintă administratorul Statului Român, care este proprietarul de drept şi de fapt. Aşa că, proprietarul de ape, prin administratorul său legal desemnat, să-şi facă treaba să să cureţe ceea ce nu a fost în stare să oprească prin măsuri ce rezultă din propriul regulament al ABA.
Postat 26 Aprilie 2013, 22:13 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON