URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2011, 12:55

Poliţiştii softurilor: Urmează controale drastice împotriva "piraţilor"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Puşcăria vine prin calculator! În perioada aceasta, poliţiştii şi procurorii se "antrenează" din greu, în baza unui parteneriat încheiat cu cei mai buni experţi, cum să descopere mai repede softurile şi jocurile pirat din computerele românilor.

Se anunţă controale pe bandă rulantă, care se vor lăsa cu ani grei de puşcărie şi daune de sute de mii de lei pentru "piraţi"!

Zile grele

Gata cu sistemele de operare fără licenţă şi programele "crack"-uite de pe torrente! Pentru că fenomenul pirateriei software a devenit de necontrolat, BSA (Business Software Alliance - forul format din cele mai influente companii de software din lume, precum Microsoft, Apple sau Adobe) şi Inspectoratul General al Poliţiei Române au semnat un protocol de colaborare.

Pe 15 septembrie, BSA şi IGPR, în parteneriat cu alte instituţii ale statului, au lansat campania "Software-ul fără licenţă e un lux pe care nu ţi-l poţi permite!", cu scopul de a informa publicul larg şi pe agenţii economici cu privire la legile dreptului de autor în domeniul software şi utilizarea de programe piratate, dar şi pentru oferirea de soluţii.

În cadrul proiectului, peste 13.000 de companii primesc, în această perioadă, scrisori prin care sunt informate cu privire la riscurile tehnice, legale şi de imagine ale pirateriei. Totodată, poliţişti, jandarmi, procurori şi judecători se "antrenează" pentru a "descifra" cele mai ascunse cotloane ale calculatoarelor. Învaţă de la cei mai buni, inclusiv de la oameni ai Serviciilor Secrete ale SUA, pentru că, după perioada de avertizări, vor trece la controale!

Nu cumperi, plăteşti înzecit

Un banal Office sau un inofensiv Photoshop fără licenţă te poate băga la puşcărie. Lăsând la o parte riscurile tehnice, că programele nelicenţiate pot răpândi viruşi şi poţi pierde iremediabil într-o secundă toate informaţiile din calculator, pedepsele legale pentru programele pirat nu sunt deloc mici.

Potrivit Legii 8/1996 privind drepturile de autor, actualizate, amenzile pentru persoanele fizice se întind de la 500 la 30.000 de lei sau închisoarea între 1 şi 4 ani. În cazul persoanelor juridice, pedepsele sunt mai drastice, între 5.000 de lei până la 600.000 de lei, şi merg până la dizolvarea efectivă a firmei, suspendarea parţială, închiderea unor puncte de lucru sau interzicerea de a participa la licitaţii.

Mai mult, compania prejudiciată poate cere despăgubiri de până la trei ori mai mari decât prejudiciul creat prin neachiziţionarea licenţelor şi-l poate face de râs în public, obligând "piratul" la difuzarea sentinţelor care-l arată vinovat şi chiar comandând campanii PR împotriva sa.

Licenţe pentru toţi

Totuşi, cei care nu au calculatoarele în regulă nu trebuie să se panicheze, pentru că încă mai pot beneficia de consilieri care să îi ajute să intre în legalitate. Pentru a veni în sprijinul lor, firma orădeană Sintezis, partener Microsoft (companie care este membru BSA), oferă nu doar consultanţi software - IT, ci şi reduceri.

"Sintezis e unul din cei mai importanţi retaileri de Microsoft. Am fost ani de-a rândul cei mai buni pe judeţul Bihor şi ne străduim să ducem în legalitate firmele care au nevoie de noi. Dacă în anii aceştia, mulţi, pe care îi avem în dezvoltarea de soluţii informatice am fost consecvenţi în respectarea normelor legale, în ce priveşte folosirea ilegală a softurilor e clar că avem o obligaţie de a susţine mediul de afaceri şi de a îndruma pentru intrarea în legalitate", spune Andrei Bondor, managerul companiei.

Pe lângă consiliere, Sintezis oferă o multitudine de tipuri de licenţe, pentru tot felul de softuri, fie că e vorba de sistemul de operare ori programe simple sau complexe. Toate se pot comanda distinct sau la pachet, în funcţie de necesităţi, de tipul afacerii dezvoltate sau de numărul calculatoarelor folosite, preţurile variind de la câteva zeci de euro, până la sute sau chiar mii.

Închiriază şi nu cumpăra!

Dar şi cei cu mai puţină dare de mână au soluţii, pentru că o nouă "modă" e închirierea de softuri, aşa numitele servicii online de tip Cloud, care pot fi contractate tot prin Sintezis şi care nu doar că oferă spre folosinţă programele cele mai noi, ci sunt şi mai ieftine şi ţin pasul cu tehnologia.

"Este foarte important de ştiut că există un nou slogan: "Închiriază şi nu cumpăra". Noi, de pildă, avem în depozit o grămadă de licenţe pe care le putem duce la casat. Datorită noilor versiuni ale diferitelor programe, de multe ori ca să foloseşti un program nou trebuie să îţi cumperi şi licenţă nouă pentru calculator. Resursele din Cloud sunt întotdeauna upgradate", zice Bondor.

Ce-i drept, soluţia prezintă şi dezavantaje. Pentru că programele din Cloud sunt accesibile doar atât timp cât eşti conectat la internet, dar "chiria" pentru programe începe de la 5 euro lunar. În plus, utilizatorul nu plăteşte mai mult decât foloseşte. De exemplu, dacă din programul Microsoft Office foloseşti doar Wordul, o zi din lună, nu eşti obligat să plăteşti şi pentru Excel sau PowerPoint, pentru luna întreagă.

Atunci, merită să mergi la închisoare pentru o nimica toată?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
de ce numa softurile ????
Este interesant ca numa softurile sunt importante, dar aparaturile si ipodurile care redau MP3-uri, acelea nu sunt ? Scrie pe orice CD, ca este interzisa copierea sau transformarea continutului dintr-un format in altul, dar vad ca nu intereseaza asta pe nimeni. Bill Gates e multimiliardar, ce PM mai vrea ca mai are putin si moare si el ca SJ. Pirateria fizica este de condamnat, cea in care un pirat vinde celorlalti CD-uri sau DVD-uri. Dar sharingul pe net, nu poate fi condamnat, pentru ca nu costa bani. Daca are cineva ceva cu asta, sa se duca la SURSA, adica la trakerele care contin software-ul pirat.
Postat 24 Septembrie 2012, 13:03 de cienva
...nu mai are, magic bondor, bani???
......ești la mila fițuicii bondor??? tre' să-ți facă ăstia reclamă mascată să mai mesteci umpic în r.a.h.a.t. Patetic...ca întodeauna
Postat 23 Noiembrie 2011, 20:34 de kappa
va spun eu...
Politistii se pregatesc temeinic :))),probabil inca sunt tot la faza in care sunt extrem de convinsi,ca CD-ROM-ul e suport pentru ceasca de cafea,si inca nu au reusit sa gaseasca pe tastatura tasta "ANY KEY" (press ANY KEY to continue)........:))))))))))))))))))))))))))))
Postat 01 Noiembrie 2011, 11:11 de Mda,sigur
va spun eu...
BSA-ul ar trebui sa inceapa cu softul piratat,chiar din curtea politiei,si a procuraturii,lor ar trebui sa le trimita primii scrisorile.Daca tot softul instalat pe comuterele politistilor si procurorilor ar fi nu cumparat ci inchiriat,firma sintezis nu ar mai fi cu licentele pe stoc,cum zic ei. Nici 2 la suta din computerele politistilor si procurorilor nu au licenta. In rest,TRAIASCA LINUX-ul
Postat 01 Noiembrie 2011, 11:05 de Mda,sigur
cand spun sisitem corupt
este egal abuzuri din cauza incompetentei functiei pe care o ocupa, sunt foarte multi care au functie si nu cunosc legea si ne obliga sa mergem in INSTANTA, statul pierde anual banii din cauza functiilor date fara examen, nu faceti nimik fara sa aveti o baza legala, noi ne definim prin lege nu prin efect de TURMA, grup organizat criminal si INTERLOP, romanul este si va ramane roman: UN LUPTATOR nu o carpa sociala, de corcituri nu pot vorbi:)))
Postat 01 Noiembrie 2011, 10:09 de ANKA
Asta da reclama ascunsa
A trebuit sa citesc aproape tot articolul ca sa imi dau seama de reducerile celor de la Sintezis. Frumoasa reclama!!!!....restul...praf in ochi... In loc de pachetul Microsoft Office de la \"Sintezis\"....exista OpenOffice....de la Google cautare...
Postat 01 Noiembrie 2011, 09:39 de Oradean
da ti incolo de HOTIII
ha, ha, ha, ce porcarie pe ROMANIA nu i intereseaza profitul lui WINDOWS :)) ci profitul firmelor din Romania, daca nu putem deschide anumite linkuri nici o problema scad si vanzarile:)) clar RECKLAMA ca sa bagati banii in buzunarul altora :)) ce prosty!!! vai de noi cu asemenea mizerii umane:)))) moartea nu va ia ia pe cei ce produc taxe(14 morti Spania) dar pe parazitii sociali nu, ce trist!
Postat 01 Noiembrie 2011, 09:37 de ANKA
da ti incolo de HOTIII
dar nu inteleg de ce nu informati civilizat ca pot OPTA fara sa aiba nevoie de WINDOWS de LINUX de ce ii santajati cu puscariaa, de ce bagati in oamenii spiama ca oricum sisitemul e CORUPT , vb cuiva vreti sa bagati banii la SINTEZIS sunteti prosti le avem GRATIIIIISSSSS , noi BIHOR nu stim cum sa prostim pe altii nu sa dezvoltam ceva MORAL, asta va dauna foarte mult BIHORULUI.EI sunt HOTII nu cei ce nu stiu , explicati le ca nu au nevoie de windows si o sa vedeti ca va disparea din ROMANIA, de pe piata.
Postat 01 Noiembrie 2011, 09:24 de ANKA
au nevoie de bani la bugetul pe 2012
BSA lanseaza impreuna cu IGPR Campania “Software-ul fara licenta e un lux pe care nu ti-l poti permite!’’ Software-ul fara licenta e un lux pe care nu ti-l poti permite! Il poti ignora, dar risti timp pierdut, informatii neprotejate, pierderea credibilitatii, dosar penal. Ca parte a punerii în aplicare a Protocolului de cooperare BSA-IGPR semnat la 15 septembrie 2011, a fost lansată campania de informare "Software-ul fără licenţă e un lux pe care nu ţi-l poţi permite!" care are drept scop informarea publicului larg şi a agenţilor economici asupra prevederilor legale şi consecinţelor care decurg din utilizarea de programe piratate, precum şi comunicarea soluţiilor existente pentru remedierea unor asemenea situaţii. Ca parte a campaniei, peste 13.000 de companii vor primi scrisori din partea celor doi parteneri, prin care vor fi informate cu privire la riscurile tehnice, legale şi de imagine ale pirateriei software. Pentru a afla mai multe informatii despre utilizarea programelor pentru calculator si audit software, acceseaza www.softwareculicenta.ro O campanie initiata de Inspectoratul General al Politiei Romane si Business Software Alliance.
Postat 01 Noiembrie 2011, 08:49 de adi
@az
Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe urmele piraţilor software Joi 15.09.2011 a fost lansată campania "Software-ul fără licenţă e un lux pe care nu ţi-l poţi permite!" care are drept scop informarea publicului larg şi a agenţilor economici asupra prevederilor legale şi consecinţelor care decurg din utilizarea de programe piratate, precum şi comunicarea soluţiilor existente pentru remedierea unor asemenea situaţii. Începând de joi, peste 13.000 de companii vor primi scrisori din partea celor doi parteneri ai Protocolului, prin care vor fi informate cu privire la riscurile tehnice, legale şi de imagine ale pirateriei software. De asemenea, în perioada 19 septembrie - 31 octombrie 2011 va funcţiona o linie telefonică specială dedicată companiilor care vor primi scrisori de informare, la care se pot afla informaţii suplimentare despre modul în care se poate realiza un audit software. Mai multe informaţii despre campanie şi obiectivele acesteia pot fi găsite pe www.softwareculicenta.ro, precum şi pe site-urile celor doi parteneri: www.politiaromana.ro/prevenire şi www.bsa.org/romania. Conform Protocolului, vor continua acţiunile de aplicare a legislaţiei în materia drepturilor de autor asupra programelor pentru calculator şi de constatare a infracţiunilor care implică încălcări ale acestor drepturi, pentru care structurile specializate ale Poliţiei Române au competenţă judiciară, conform legii. De la începutul anului 2011, aceste structuri specializate au efectuat deja peste 180 verificări, fiind întocmite 46 de referate de terminare a urmăririi penale cu propunere de trimitere în judecată. Tot ca parte a Protocolului, în cea de-a doua parte a lunii septembrie se va organiza un seminar de pregătire pentru organele judiciare penale competente pentru constatarea şi urmărirea penală a infraţiunilor de piraterie software, în cursul căruia vor fi instruite peste 150 de persoane. De asemenea, partenerii vor promova spre mediatizare, în cel mai scurt timp posibil după efectuare, acţiunile de aplicare a legii. Protocolul dintre BSA și IGPR intră în vigoare joi, fiind valabil pentru o perioadă de 2 ani, cu posibilitatea prelungirii. "În speranţa că eforturile comune de prevenire şi combatere a utilizării şi comercializării de programe pentru calculator fără licenţă vor conduce la diminuarea impactului fenomenului infracţional în domeniu şi având în vedere cooperarea fructuoasă anterioară care se reflectă în rezultatele obţinute, prezentul protocol consfinţeşte o dată în plus importanţa acestui domeniu pentru îndeplinirea unui obiectiv primordial al Poliţiei Române, acela de asigurare a unui mediu de afaceri curat şi stabil. Îmi exprim încrederea că pe durata de derulare a prezentului protocol, Poliţia Română va continua să înregistreze progrese în domeniu, atât prin valorificarea experienţelor anterioare dobândite, cât şi prin focalizarea activităţilor, bineînţeles cu sprijinul real al partenerului privat", a declarat chestor de poliţie Dr. Liviu Popa, Inspector General al Poliţiei Române. "Semnarea protocolului de astăzi reprezintă pentru noi o aşezare în cadru formal a eforturilor comune deja depuse în mod constant în ultimii ani pentru a diminua fenomenului pirateriei software în România. Companiile care utilizează software piratat trebuie să fie conştiente că, în afară de răspunderea juridică, utilizarea de programe piratate generează o serie de riscuri tehnice care constau în funcţionarea defectuoasă a programelor, pierderea de informaţii, răspândirea de viruşi, astfel încât costurile unor incidente de acest gen pot depăşi de câteva ori suma de achiziţie a software-ului cu licenţă, producând daune imposibil de recuperat", a spus Magda Popescu, reprezentant al Business Software Alliance în România. Legislaţia în vigoare stabileşte, în caz de utilizare a programelor pentru calculator fără deţinerea licenţelor necesare, amendă penală de până la 30.000 RON sau închisoarea de la 1 la 4 ani, pentru persoanele fizice, respectiv amendă penală de la 5.000 RON la 600.000 RON, pentru persoanele juridice, în timp ce pedepsele complementare pot include: dizolvarea persoanei juridice, suspendarea activităţii parţial sau integral pe o perioadă de la 3 luni la 1 an, închiderea unor puncte de lucru pe o perioadă de la 3 luni la 3 ani, interzicerea dreptului de a participa la procedurile de achiziţii publice pe o perioadă de la 1 la 3 ani, afişarea sau difuzarea hotărârii de condamnare. În plus faţă de pedepsele de natură penală, legea permite titularului drepturilor încălcate să ceară despăgubiri ce pot ajunge la triplul preţului maxim al licenţei iar programele nelicenţiate pentru calculator şi suporturile pe care sunt instalate pot fi ridicate ca mijloace de probă sau confiscate. De exemplu, de la începutul anului, au fost solicitate peste 380.000 EURO despăgubiri în cazuri de utilizare de software fără licenţă. Sursa: realitatea tv
Postat 01 Noiembrie 2011, 08:25 de SBA
Pe mine numai o chestie ma deranjeaza...
Si anume: Doamna (sau domnisoara) Elena Marinescu scrie un articol cu dragul de a scrie (sa nu folosesc alte acuzatii scrise de altii), si nu de informa publicul! In intregul articol, nu este specificat, cand incepe perioada scrisorilor informative, sau cand "vor trece la controale!" Un articol scris, poate din cauza ca nu le merg bine calculatoarele la bihoreanul, si le-a prins bine o mentenanta "cost free". Daca stai bine sa te gandesti, chiar-ca in principiu este doar o reclama, doarece controale s-au facut in tot anul, cineva care doreste sa se documenteze despre campania respectiva, o poate face, si este destul de usor. Si ianca ceva, ca sa va ajut sa-mi dati dreptate: daca solicitam prietenului nostru GOOGLE ajutorul de a cauta pe web sloganul "Software-ul fără licenţă e un lux pe care nu ţi-l poţi permite!", ghiciti, care este primul site care apare? www.sintezis.ro Si ziarul asta a ajuns corupt! Sau sarac? Nu-si permite mentenanta la calculatoare?
Postat 01 Noiembrie 2011, 08:16 de az
Nu Cred
eu cred ca este inca o prostie sabage sperietura in toti sa cumparati programele lor ca nu mai au vanzare :)) pe mine sa ma caute prin franta , ca eu am linux si nu ce sa ia de la mine TRAIASCA OPENSOURCE nu kkt ala de windows care iti mananca din toate resursele . eu stau chill si statea daca aveam windows ca nu am de ce sa ma agit .. nu va agitati ca dati de banuit ;) fiti calmi :P
Postat 01 Noiembrie 2011, 00:18 de UnNebun
Hai Ubuntu
Jenant... Ne poate spune aceasta vajnica jurnalista si care au fost cumplitele pedepse aplicate pentru piraterie pe la instantele oradene?!? In alta ordine de idei: Hai Ubuntu!
Postat 31 Octombrie 2011, 21:50 de Herlea
Linux
BSA-ul să mă pupe-n BASH, că folosesc Linux de vreo 12 ani, exclusiv de vreo 7-8. Ciudat totuși că n-ați amintit în advertorial de soluțiile open-source sau freeware. Să știe lu,ea că nu trebuie să dea bani la Sintezis pentru Office când pot scoate OpenOffice gratuit de pe net. Ciudat...
Postat 31 Octombrie 2011, 20:48 de Cypress
Sdadasda
Intrebare...Cu cat v-a platit firma aia ca sa publicati porcaria asta si sa ii faceti reclama?Probleme mari daca n-ai soft original si s-a trezit o companie(*cough*) sa isi ofere serviciile sa iesi din kkt.Bai nene, daca o sa obligati piata sa foloseasca linux pt a nu lua amenzi, Microsoft pierde mai mult decat castiga ca da amenzi.
Postat 31 Octombrie 2011, 20:12 de wildchild
inchisoare pentru o nimica toata ?
Cum adica o nimica toata ? O licenta windows e de la 3 milioane in sus, una pentru developer tools la inca 3000 $. Cum sa-si permita romanul astfel de luxuri ? Nu vedeti ca prin piraterie am ajuns a doua tara din microsoft (a doua limba din cadrul companiei e romana).
Postat 31 Octombrie 2011, 19:02 de Albert Aniso
<3 opensource
Folositi programe opensource si freeware. Sunt complet gratis si gasiti de multe ori programele care va trebuiesc, cateodata mai bune decat cele platite. Va recomand linux mint ( foarte user friendly + ca vine cu multe programe preinstalate ). Sau daca va plac produsele microsoft ... mergeti la competitii de it sau la facultati de profil si primiti liciente gratis.( ex: programul MSDN) cat despre jocuri: daca chiar va place un joc si sunteti bun la el atunci merita sa il cumparati
Postat 31 Octombrie 2011, 18:57 de copywrong
dows
Lenuto te plateste bine Sintezis pentru reclama ? Poate nu sti insa e interzisa reclama care contine o amenintare , prin lege gascuito , asa ca si tu esti pasibila de un pic de pedeapsa .
Postat 31 Octombrie 2011, 18:50 de Win
dar care e prost sa folosesca windows
sa ma platesca sa folosesc WINDOWS, ma mir ca gasesc fraieri care sa le cumpere licenta !! atata hotie cand ai gratis de ce aruncam banii in vant!
Postat 31 Octombrie 2011, 15:43 de ANKA
dar care e prost sa folosesca windows
linuxxxxx nici vb windows !!! trebuie sa fi fraier
Postat 31 Octombrie 2011, 15:42 de ANKA
N-ati uitat ceva?
Eu zic ca ati uitat semnul de (P) . Am dreptate?
Postat 31 Octombrie 2011, 15:24 de Opinatorul
Haida de !
Poliţiştii şi procurorii orădeni spre exemplu, mai ales dintre cei care tastează cu o singură mână, sunt atât de pregătiţi în domeniu încât vor da verdicte simple şi la obiect. Ceva de genul ... ne declinăm competenţa în favoarea ... având în vedere că există indicii temeinice privind faptul că un hacker a violat o hackeriţă în timp ce software-ul cu pricina s-a automultiplicat necontrolat.
Postat 31 Octombrie 2011, 14:42 de Lola
foarte tare
prima data sa verifice politia la ei in casa mai ales cei care au copii sa vada cate filme, jocuri, programe au ei scoase de pe dc, torrente sau tot felul de site-uri... sa ii amendeze prima data pe ei si apoi pot trece sa isi faca treaba cu restu lumii... cauti la altu in curte si nu te uiti in ograda ta ...
Postat 31 Octombrie 2011, 14:28 de hahaha
haha
wow. ce m-am speriat... De tema am inchis calculatorul si nu o sa ma mai uit pe ebihoreanul.ro niciodata! De unde sa stiu ce softuri folositi? pote sunt piratate..ma trezesc dracu' cu politita la usa ca am citit vreo stire de la voi.... Lasand gluma la o parte, si daca folosesti linux, dar descarci de pe torrent e to ilegal :)
Postat 31 Octombrie 2011, 14:18 de nustiunimic
BSA!?
Folosesc Linux. Sa ma pupe sub presh BSA! Politia... Valea! Abia astept ca in 5 ani dupa ce ma intorc in Romania sa imi bata politia la usa sa le rad in nas...
Postat 31 Octombrie 2011, 14:09 de Eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON