URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2018, 16:17

Gripa face încă o victimă în Bihor. Numărul deceselor în județ a ajuns la 6

Gripa face încă o victimă în Bihor. Numărul deceselor în județ a ajuns la 6 foto generic, realitatea.net
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gripa a mai produs un deces în județul Bihor: o femeie de 77 de ani, confirmată cu virus gripal tip B, după cum arată un anunț făcut de Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de presa centrală.

Informația a fost confirmată BIHOREANULUI de șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă.

„Decesul a fost confirmat azi noapte, în jurul orelor 23-24. Noi aveam confirmarea de gripă de tip B, pacienta era internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență și era tratată cu antivirale când s-a confirmat că e cu gripă de tip B”, a declarat dr. Rahotă.

Acesta a mai precizat că pacienta avea și boli cronice și că nu era vaccinată.

Astfel, numărul deceselor în rândul bolnavilor din județul Bihor a ajuns la 6. În țară, numărul total de victime se ridică, în prezent, la 54.

De altfel, joia trecută, DSP Bihor a confirmat, pentru a patra săptămână consecutiv în această iarnă, că evoluţia numărului de îmbolnăviri prin infecţii respiratorii acute este peste limita superioară a prognozelor. De altfel, numărul îmbolnăvirilor este dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în judeţ fiind deja înregistrate peste 10.000 de infecții respiratorii. Dintre acestea, până joi, 43 de cazuri au fost confirmate cu gripă, din care 5 soldate cu decesele pacienţilor.

La nivel național, numărul cazurilor confirmate de gripă de la începutul iernii a ajuns la aproape 800, notează news.ro. De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.358 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, faţă de 97 în aceeaşi săptămână a sezonului precedent. Numărul total al infecţiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar în ultima săptămână, cu 51,3 la sută mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON