URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2013, 19:19

Consiliul Judeţean susţine că lucrările la DN76 Oradea-Beiuş au fost deblocate!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"După repetate vizite la Bucureşti pentru susţinerea finanţării DN 76 Oradea - Deva, azi (n.n. 17 aprilie), preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa a primit vestea că lucrările se reiau în scurt timp", anunţă un comunicat tranmsis miercuri după amiază de Consiliul Judeţean Bihor.

"Conducerea CNADR (n.n. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) ne-a confirmat că lucrările la DN 76 au primit finanţare integrală, constructorii urmând a fi contactaţi cât de curând", a declarat Cornel Popa, potrivit comunicatului CJ.

Conform documentului, tot miercuri, şeful CJ a aflat că "proiectele pentru centurile Aleşd Sud şi Aleşd Nord vor fi publicate pe SEAP, primind toate aprobările pentru iniţierea licitaţiilor". "Îmi doresc foarte mult să văd terminate centurile Beiuş-Ştei-Vaşcău şi cele ale Aleşdului, proiecte la care lucrez încontinuu din anul 2006", a spus Cornel Popa.

Pe de altă parte, conform aceleiaşi surse, Consiliul Judeţean Bihor a trimis, în această săptămână, la Bucureşti, nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea investiţiei "Varianta de ocolire Ştei", adică centura Beiuş-Ştei-Vaşcău, care va avea o lungime de aproximativ 27 km. "Pe baza acestei note, CNADR a construit fişa proiectului, ce se trimite la Bruxelles. În 23-24 aprilie se va duce "bătălia" finală pentru acest proiect, când CNADR îl va susţine în faţa reprezentanţilor Comisiei Europene sosiţi la Bucureşti", se mai susţine în comunicatul CJ.

Anunţul CJ de miercuri, este, totuşi, surprinzător, mai ales în ce priveşte lucrările la DN76 Oradea - Deva (Oradea - Beiuş), deoarece, aşa cum BIHOREANUL a arătat în cel mai recent număr, CNADNR a alocat, anul acesta, zero lei pentru lucrări. Ziarul nostru a arătat că banii împrumutaţi pentru reabilitare de la Banca Europeană de Investiţii încă din 2008 au fost blocaţi patru ani de guvernele Boc, care n-au reuşit să înceapă lucrările, iar acum de FMI, care interzice folosirea creditului din motive de deficit bugetar.

Detalii despre acest subiect, citiţi joi, în articolul "Drumul Oradea-Beiuş-Bruxelles: CNADNR a alocat pentru repararea DN 76 Oradea-Beiuş suma de 0 lei!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
De ce aveti Primari daca nu sunteti unitari ca sat, comuna, oras ?
de 24 de ani platim ce ? Cine ne reprezinta pe noi, hotii , vedeti va de viata si nu asteptati ajutor de la lupi :)) ca isi arata colti , mai va musca si tot va fura .Cum sa te feresti de hoti sa fii cat mai simplu si mai "sarac " dar sa ai tot ce iti trebuie. de ce nu exista taxa pe masini scumpe, de ce le intretineti voi prostimea CONFORTUL ?
Postat 19 Aprilie 2013, 10:21 de vai de voi !
De ce aveti Primari daca nu sunteti unitari ca sat, comuna, oras ?
ok dar hai sa nu fie POPA cel care vorba voastra incepe sa zboare precum un indragostit drogat de politic, drogul controleaza mintea :)))) sa vedem dupa voi cum putem face drumurile sa plimbe manelisti bolizi , nu va faceti griji de alte fiare ruginite , va doare ca intern ca oras muriti de foame, astia sunt gospodarii locali, cum nu au drumuri cum depind ca cultura, harna de cine ? De ce aveti Primari daca nu sunteti unitari ca sat, comuna, oras ? De ce depindeti voi de drumuri ? PNL e varza in ce priveste politica , PSD acolo sunt niste distrusi care multe nu vor face decat ca si PDL "viermi":))), de ce va puneti sperantele in POLITIC si nu in FORTA VOASTRA DE MUNCA, nu platiti ROVIGNETA , cautati cale juridica legala de inmatriculare a masinilor si sa dea cate amenzi vor, lege trebuie SARITA nu batjocorita.VOI CREDETI DEBILI MINTALA ca nu stim sa respectam LEGEA si inca cum :)))).INMATRICULAREA e cauza , rezolvati o .
Postat 19 Aprilie 2013, 10:10 de vai de voi !
P.eNa.Li = U.S.L.
Pe d-l P0PA CORNEL il omoara chefurile ,betiile ,curvele si noptile pierdute la jocul de poker in diverse locatii ,fie la NOJORID fie la CHISCAU cu libidinosii din ju!rul sau precum MARELE CONTY ,ZDREANTA DE PETI si lista ar putea continua...... Acest individ si-a facut campanie si a castigat in total trei mandate pe acest D.N.76 ,CU PROMISIUNI DE CAMPANIE ,RAMASE BINENTELES LA STADIUL DE MINCIUNI.L-AM VOTAT CONSTANT DIN 2000 INCOACE DAR NU O SA-L MAI VOTEZ NICIODATA ,DEJA IL REGRET PE RADU TARLE ,ASTA MACAR A FACUT CEVA PENTRU BIHOR.MA-M SATURAT DE MINCIUNILE U.S.L.-istilor si de POPA CU CACATII DIN JURUL LUI! 1
Postat 19 Aprilie 2013, 00:27 de viitor votant P.D.L.
popa cornel
mincinosu asta !
Postat 18 Aprilie 2013, 13:35 de popa cornel
În care timp şi care spaţiu oare, că în 2015 vin bani europeni pentru drumuri naţionale !?!
"După repetate vizite la Bucureşti pentru susţinerea finanţării DN 76 Oradea - Deva, azi (n.n. 17 aprilie), preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa a primit vestea că lucrările se reiau în scurt timp". CAM CÂT DE TÂMPIŢI ÎI CREDE BIHOREANUL PE CITITORII SĂI, DACĂ ÎNCEARCĂ SĂ INDUCĂ IDEA CĂ VIZITELE UNUI JUCĂTOR PROFESIONIST LOCAL DE CĂRŢI POT DETERMINA DEBLOCAREA LA NIVEL NAŢIONAL A UNOR FONDURI !?!
Postat 18 Aprilie 2013, 08:08 de Carp III
drumu` lu` popa
AMU-I POPA CA PESTELE IN APA ! Deplasari la bucuresti pa banii nostri cat incape ! Ca in rest despre problemele cu care merge si povestile despre ele , vorba cuiva dinante : le rezolva de atata timp daca punea si singur mana ! Da asta-i tara asta-s prostii (adica noi) : buna-i cafa-n bucuresti cand te plimbi pe banii altora !
Postat 18 Aprilie 2013, 07:49 de suparatu
pnl paduchi
Iara paduchele asta vinde gogosi cu,,in scurt timp,,.Parazitilor!
Postat 18 Aprilie 2013, 07:20 de gil
adevarul
acum e bataie pe cine sa ia laudele, Popa ca presedinte la CJ sau Mang. ia vedeti voi aci (fara spatii pentru ca nu se incarca) www. cdep . ro / interpel/2013/2r483A.pdf deci, cine primeste raspuns pentru ca a ridicat problema DN 76? probabil ca daca incearca si GB sa faca ceva il sapa si pe el seful lui ca devine amenintare
Postat 18 Aprilie 2013, 07:04 de Gicu
Care pe care?
Datorita PC- ului se va face drumul de Beius, nu PSD- PNL a deblocat investitia, hai sa ne alocam meritele, inportant este sa se faca fiind ca am votat USL si nu ma intereseaza jocurile voastre politice si sa se faca ceva pentru noi cei din zona.
Postat 17 Aprilie 2013, 23:44 de Pdl
ass
Pentru DN19E, Biharia - Chiribis, nu se deblocheaza ceva? in primul rand, se sesizeaza cineva?
Postat 17 Aprilie 2013, 23:17 de sasa
Popa penibilu'
Ca de obicei Cornel Popa se lauda cu realizarile altora. Mai saptamanile trecute la confeinta PSD, Dragnea care stie ce vorbeste a promis ca va rezolva problema drumului Oradea Deva. Sova care are in subordine CNADR este psedist si putin probabil ca Popa l-a convins si nu Dragnea. Popa atinge culmea penibilului. Ce se face e meritul lui ce nu se face e vina PSD -ului. asa au si castigat Bihorul. Mintind cu nerusinare bihorenii. Sper sa fie ultimul mandat de reprezentant al plebei.
Postat 17 Aprilie 2013, 22:18 de horia
Daca puneai cate o piatra, din 2006, le terminai
Daca dl Cornel Popa punea continuu, cate o piatra, din 2006, facea singur Centurile respective. Cred ca a vrut sa spuna, de fapt, ca incepand din 2006, din cand in cand, s-a mai gandit la ele ori chiar s-a mai impopotonat in presa cu proiectele respective.
Postat 17 Aprilie 2013, 21:28 de cristi
Hai PSD!
După repetate vizite la Bucureşti pentru susţinerea finanţării DN 76 Oradea - Deva, azi (n.n. 17 aprilie), preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa a primit vestea că lucrările se reiau în scurt timp" Hahaaaa! Ce mă mai râd! La fel cum râdeau lacheii lui Popa când PSD a anunțat același lucru acum 1 lună! Dacă drumu ăsta se va face vreodată, atunci se va întâmpla mulțumită și datorită PSD! Degeaba încearcă ciuma galbenă să-și asume în mod fals meritele...
Postat 17 Aprilie 2013, 20:05 de Corneluș
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON