URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2016, 14:21

Clotilde Armand, la Oradea: "Politicienii care se află la conducere lucrează pentru străini, nu eu" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedinta noului partid Uniunea Salvaţi România, franţuzoaica Clotilde Armand, care a pierdut la mustaţă Primăria Sectorului 1 la alegerile locale, s-a aflat, marţi, la Oradea, unde a participat la prezentarea candidaţilor USR Bihor la alegerile parlamentare. Luni seară, aceasta a avut o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii USR din Oradea.

În conferinţa de presă, vicepreşedinta USR a fost provocată să comenteze afirmaţiile făcute, într-un interviu, de senatorul Cristian Bodea, mutat de la PNL la Partidul Ecologist Român, potrivit cărora Clotilde Armand, director al firmei EGIS România, firmă care a supervizat lucrările executate de Bechtel, a fost "trimisă în misiune să paraziteze Bechtel, iar acum îl susţine pe Cioloş şi se vrea la conducerea României". Totodată, Cristian Bodea susţinea că "francezii sunt aici de pe vremea lui Ceauşescu şi au preluat subtil România. Au tăcut şi au făcut. Iar acum s-au hotărât să facă o preluare ostilă, pe faţă".

Drept răspuns, Clotilde Armand a afirmat că nu ea este cea care lucrează pentru interese străine, ci clasa politică care a condus şi conduce România. "De ce au plecat milioane de români în străinătate? Au plecat din cauza sistemului politic din România din ultimii 26 de ani. Aşadar, cei care-i ajută pe străini sunt cei din partidele care au condus ţara, cei care sunt acum la putere - USL, PNL, PSD. Ei i-au trimis afară pe cei mai buni dintre noi! Ei le-au făcut un serviciu străinilor. Noi dorim să-i atragem înapoi în ţară", a spus aceasta.

Totdată, Clotilde Armand a arătat că nu a avut vreo legătură cu contractul încheiat de Bechtel cu Statul Român şi nici cu lucrările realizate de această companie. "Eu am acceptat postul de director la EGIS în septembrie 2013, iar Bechtel a plecat din România în mai 2013. Nici firma la care lucrez nu a avut vreo legătură cu acel contract", a spus Clotilde Armand.

În conferinţa de presă organizată marţi au fost prezentaţi o parte dintre candidaţii USR Bihor la alegerile parlamentare, lista pentru Senat fiind deschisă de avocatul Cristian Rusu, iar cea pentru Deputăţie de notarul Silviu Dehelean, urmat de Nadia Pal, fostă candidată independentă la Consiliul Local Oradea.

În acest context, Clotilde Armand a subliniat că USR se bazează pe candidaţi serioşi, nu pe politicieni de meserie. "Nu avem nevoie de funcţii. Toţi oamenii de aici au meseria lor şi o fac bine, toţi candidaţii noştri sunt nişte profesionişti care au realizat deja ceva", a spus aceasta.

Clotilde Armand a afirmat că programul USR promovează lupta anticorupţie, transparenţa în administraţie, debirocratizarea şi democraţia. Totodată, invitata a vorbit despre necesitatea creşterii economice a ţării. "Trebuie să luptăm pentru a avea o forţă de muncă mai sănătoasă şi mai calificată. Trebuie să nu fim o ţară low-cost, ci una unde munca prestată este de bună calitate. Trebuie să susţinem şcolile profesionale, universităţile, investiţiile, astfel încât să putem ridica economia. Fără o economie puternică nu se pot face multe", a declarat vicepreşedinta USR.

USR a reuşit să strângă semnăturile necesare pentru a avea candidaţi la alegerile parlamentare, însă acestea au fost contestate, inclusiv de PER. Nu toate contestaţiile au fost judecate deocamdată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Corect.
Sigur că nu lucrezi pentru străini, ar fi culmea cu un francez să lucreze pentru români...ar fi o premieră.
Postat 04 Noiembrie 2016, 13:20 de caragiale
uff...
...din pacate are dreptate, guvernantii nostril de la 1990 incoace au vandut strainilor, pe bucati mare parte din pamantul arabil al ROMANIEI au distrus industria, turismul etc. si, da suntem ipocriti sa aratam cu degetul spre altii. Pana acum toti politicienii TRADATORI DE NEAM SI TARA
Postat 02 Noiembrie 2016, 22:28 de FLORIN64
Grand papa
Parexampl !: Petre Roman , contemporan cu Bunicuta.
Postat 02 Noiembrie 2016, 14:45 de Iness
La vie en rose ,lalala
Toata protipendada politica si urmasii lor din ultimii 27 de ani s-au scolit in West: Paris, USA, London, Japan ,etc. Rezultatul " experientei " si competentei lor, deoarece multi s-au perindat prin guverne si alte institutii ale statului si administratiilor locale , este unul sublim. Lucrurile merg din bine in mai bine, numa ca sunteu tampit si nu-mi dau seama ,basama.
Postat 02 Noiembrie 2016, 14:16 de Iness
Mai bine scoliti la Paris decat la Moscova
Cu siguranta tinerii romani scoliti la Paris (de la perioada pasoptista si pana astazi) au facut mai mult bine Romaniei decat cei scoliti la Moscova (sa-l amintim doar pe tov. Iliescu). De fapt comparatia nici nu-si are rostul, atata timp cat cei din urma, comunistii si urmasii lor (unii postaci pe acest site) nu numai ca n-au facut bine, dar au distrus si continua sa distruga aceasta tara.
Postat 02 Noiembrie 2016, 11:35 de peterpan
Erreur
Allons,avec double "l". Uff..
Postat 02 Noiembrie 2016, 04:47 de Iness
Alons enfants !
'"Ai nostri tineri la Paris invata la gat cravatei cum sa-si faca nodul si-apoi se-ntorc si fericesc norodul cu chipul lor istet de oaie creatza". Vesnic actual,marele Eminescu..
Postat 02 Noiembrie 2016, 04:18 de Iness
obiectiv articol
Îmi pare rău că printre fruntașii partidelor nu sunt aceleași viziuni,trebuie să vină cineva din exterior să ne dea lecții. Mai bine mai târziu decât niciodată.
Postat 01 Noiembrie 2016, 21:20 de jan
AU CLAIRE DE LA LUNE
Nous savons planter les choux / A la mode de CHEZ NOUS ! Compros, Clotilde Marie Brigitte ? J'aime la France mai je n'aime pas tous les fracais...
Postat 01 Noiembrie 2016, 17:39 de TDS
@iness
Nu ne-a facut nimeni tampiti, dar tu, daca asta ai inteles, te-ai facut singur.
Postat 01 Noiembrie 2016, 17:04 de peterpan
Au revoir !
Madam, ne faceti tampiti in fatza pe noi ,cei care am ramas aci si n-am emigrat ? Pardon ?!
Postat 01 Noiembrie 2016, 15:54 de Iness
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON