URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2014, 14:26

ACL Bihor "somează" Poşta Română să nu distribuie "mesajele mincinoase" ale PSD

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Senatorul PDL Gavrilă Ghilea a acuzat, joi, PSD că se foloseşte de mesaje mincioase în campania electorală. Ghilea s-a referit la pliantele "Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia!", distribuite prin intermediul Poştei Române pensionarilor.

Potrivit PDL-istului, din cauză că mesajul pliantelor este mincinos, distribuirea acestora a fost interzistă de Birourile Electorale Judeţene, în urma unor plângeri ale ACL, din Brăila şi Dolj. Nu şi de cel din Bihor. "Din nefericire, BEJ Bihor a analizat cu superficialitate sesizarea ACL cu privire la distribuirea acestor pliante, considerând că acestea ar conţine "doar o înşiruire de afirmaţii publice ale candidatului ACL" prin care nu s-ar aduce atingere imaginii sale", a spus Gavrilă Ghilea.

Senatorul arată, în schimb, că afirmaţiile citate în pliante au fost scoase din context şi că au fost făcute în 2010, aşadar nu au nicio legătură cu campania electorală din 2014. "În programul electoral al candidatului ACL, Klaus Iohannis, nu se regăsesc măsuri economico-sociale privind diminuarea veniturilor populaţiei", a completat Ghilea.

Drept replică, Ghilea s-a întrebat cum era dacă şi ACL s-ar fi folosit de afirmaţii mai vechi ale PSD-iştilor. "Mă întreb care ar fi fost reacţia PSD dacă materialele electorale ale ACL ar fi citat copios declaraţiile din 2010 ale preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, care îl compara pe actualul candidat la preşedinţie Victor Ponta cu "un cârlan fără minte"? Sau care ar fi fost reacţia PSD Bihor dacă "faptele de arme" din anul 2012 ale liderului său judeţean, din cauza cărora şi-a încetat mandatul ministerial după numai opt zile (plagiatul lui Ioan Mang, n.r.), ar fi fost sursă bibliografică pentru campania prezidenţială din toamna anului 2014?", a spus acesta.

În fine, considerând că nu este normal ca Poşta să fie implicată în împărţirea unor astfel de pliante, Ghilea a afirmat: "ACL somează public Poşta Română, în special Oficiul Teritorial Bihor, condus de soţia liderului PSD Oradea (Ovidiu Mureşan, n.r.), să nu se mai lase folosită drept instrument de propagare a mesajelor mincinoase şi să înceteze imediat distribuirea pliantelor mincinoase ale PSD".

Zilele trecute, Poşta Română a remis un comunicat precizând că distribuirea de pliante către anumite segmente de clienţi este un serviciu al companiei, numit Postmesager Plus, şi că toţi solicitanţii, persoane fizice sau juridice, pot accesa pe bază contractuală aceste servicii. Totodată, Poşta Română a precizat că astfel de practici au existat şi în campaniile electorale anterioare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
ATI DISTRUS UN popor CU MINCIUNI FARA NUMAR :)
eu nu MA PRONUNT , EU IMI EXPRIM opinia :))))) HA, HA, HA, HA, HA " Daca Klaus Iohannis este declarat incompatibil in urma procesului cu ANI, el nu mai are voie sa ocupe o functie publica aleasa timp de trei ani. Daca verdictul este dat inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, presedintele PNL nu mai poate candida pentru Presedintia Romaniei. " NICI CEREREA DE SOLUTIONARE rrraaapppiiid, ooorrdin :))) NU I INREGISTRATA !!! CE SA FACEM ASTA E POLITICA UN GRUP DE mincinosi !!! "
Postat 24 Octombrie 2014, 21:27 de POFTIM !!!!!
D-le Sandu
D-le Sandu sau cum te vei numi: daca ai familie si copii..te-ai gandit cand ai scris de EBOLA la cat de nenorocit poti fi,cat de netrebnic,cat de RAU,cat de nesimtit si fara Dumnezeu esti? ce ti-a facut GHILE si BOLOJAN atat de rau tie sau familiei tale? nu-ti doresc ceea ce tu le doresti lor...doresc sa mergi in prima biserica sa te rogi pentru iertare...asta sa faci...nenorocitu-le...nu sunt fan GHILE nici BOLOJAN...dar ceea ce le doresti tu este impotriva lui Dumnezeu....
Postat 24 Octombrie 2014, 09:42 de socantul
NU e idiot!
Domnul senator Ghilea, sa-i dea bunul D-zeu sanatate, NU E IDIOT! Dl senator Ghilea e chiar foarte destept! Dovada: fura cat nu poate duce... el si cu celalalt ipocrit si hotoman Bolojan. Podul Macio, retelele de tevi din oras, parcarea de la tribunal, parcarea din centru, si cate altele! Sa le dea D-zeu sanatate la amindoi, in taberele de concentrare Ebola!
Postat 24 Octombrie 2014, 00:45 de sandu
idiotul asta face spume ca nu mai are de indee fura :))))
idiotul asta face spume ca nu mai are de indee fura :))))
Postat 23 Octombrie 2014, 22:25 de idiotul asta face spume ca nu
DOMNULE GHILEA,
DUMNEAVOASTRĂ NU AŢI FOST PSD-ist??? DE CE AŢI PLECAT DIN PARTID??? DUPĂ ALEGERI, CE-O SA FACETI??? :)))
Postat 23 Octombrie 2014, 16:05 de ION ION
????????
Dilema senatorului Ghilea...Cu ,fara pliante votam PONTA!Ame e clar don senator???????????????
Postat 23 Octombrie 2014, 15:49 de gheorghe@sandor
minciuna la nivel de doctrina
Iarasi, nu ma simt inselat in sentimentul meu fata de PSD, minciuna o trimit prin posta acum la pensionari, cei care-s mai putin informati si pe ei ii poate mintii cu dreptatea lor psd-ista, unica, care apartine altei realitati. Nu ma insel afirmand ca, caracteristica de baza a PSD-ului este MINCIUNA la orice nivel si prin orice mijloace cu maxim de tupeu!!! Sustinatorii lor sun bucurosi hranindu-se din ,,balivernele,gogoasele,zaharelu,, lor de campanie aplaudand si ovationand partidul cu ai sai bravi conducatori, care acum dau cu subsemnatu la DNA!!!
Postat 23 Octombrie 2014, 15:11 de oradeanul de bine
da...da...
pai, ba cetatene, da cand ati candidat la al doilea mandat, chiar n-ati spus nimik , apoi le-ati taiat, cum ati vrut, si amu, ce crezi , ca nu stim ce va poate mintea...la fel...asteptati sa puneti mana pe putere ca apoi , sa parjoliti iar tara...va stim noi...ne-am saturat de ciumele voastre , galben - icterice si portocalii-imputite...
Postat 23 Octombrie 2014, 14:45 de karol
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON