URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Septembrie 2014, 11:55

300 de voluntari Celestica vor construi 20 de case în 10 zile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
De bunăvoie, 300 de angajaţi ai companiei orădene Celestica vor munci, timp de două săptămâni, pe un şantier al fundaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş.

În cadrul proiectului "Locuinţe pentru un viitor sigur", voluntarii vor construi, pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Oradea în Episcopia, 20 de case pentru 30 de familii sărmane. "Casele vor fi ridicate într-un timp record, în doar două săptămâni! Se vor înălţa 120 de ziduri la care vor fi folosite peste 13.000 de cărămizi cu goluri verticale marca Wienerberger şi 500 saci cu mortar, aşa încât prin mâinile voluntarilor vor trece aproape 100.000 kg de materiale de construcţii", se arată într-un comunicat al fundaţiei Habitat for Humanity Beiuş.

Casele sunt construite sub atenta supraveghere a specialiştilor Habitat, în sistem multifamilial, duplex şi forplex, aşa încât două sau patru familii împart acelaşi imobil. Primele două locuinţe din acest proiect au fost ridicate în toamna anului trecut, tot cu ajutorul voluntarilor Celestica.

O locuinţă are suprafaţa de 56 metri pătraţi şi este compusă din două dormitoare, living, bucătărie şi baie. Ca şi materiale de construcţie, se folosesc cărămizi cu goluri verticale, iar nivelul superior va fi din lemn cu pereţi de tip sandwich realizaţi din vată minerală, polistiren, gips carton, OSB şi tencuială nobilă. Toate acestea, împreună cu ferestrele termopan, oferă o termoizolaţie excelentă, astfel încât locuinţa va fi încălzită cu un cost extrem de scăzut. La finalul proiectului, 30 de familii vor avea o casă sigură, decentă şi sănătoasă.

Colaborarea ONG-ului cu firma Celestica datează din anul 2010, când angajaţii companiei au lucrat la fundaţia unui proiect realizat în parteneriat cu asociaţia Căminul Felix. De atunci an de an, peste 700 de voluntari "celeşti" au contribuit la construirea a cinci case Habitat în Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
ai fost acolo ?
marius: ai fost pe vreun santier din acesta ? stii ce vorbesti din experienta proprie sau asa din auzite, dupa ureche ? du-te voluntar o saptamana si exprima-te despre calitate dupa ce ai pus mana, vorbeste cu oamenii care locuiesc in casele construite anii trecuti; asa de pe margine cu mana in buzunar toata lumea poate fi expert.
Postat 08 Septembrie 2014, 23:36 de Cristi
mde
Fii realist, e mai bine decit sa traiesti in strada.
Postat 08 Septembrie 2014, 22:32 de mde
mda...
si calitatea dupa lucru. Sa fim seriosi, si o casa in 10 zile.......aia nu-i calitate, da noo....
Postat 08 Septembrie 2014, 12:45 de marius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON