URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iulie 2012, 11:21

Gunoi la tot pasul: Oraşul e plin cu depozite clandestine de deşeuri

Gunoi la tot pasul: Oraşul e plin cu depozite clandestine de deşeuri DE TOT FELUL. În jurul containerelor, la colţ de bloc, prin parcuri sau în jurul copacilor, depozitele clandestine de gunoaie se găsesc la tot pasul în Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un container golit astăzi mâine nu doar că e plin la loc, dar mai şi strânge în jurul său mormane de gunoaie.

E o situaţie întâlnită frecvent în Oradea de lucrătorii de la salubritate, care n-au de ales decât să se întrerupă din munca zilnică şi să cureţe gunoaiele abandonate. Mai grav este că, pentru a depista toate aceste mormane, muncitorii ar trebui să ia la pas tot oraşul.

Gunoiul altora

"În toate zonele municipiului apar tot mai multe depozite clandestine. Mobilă, deşeuri vegetale sau pur şi simplu deşeuri menajere sunt abandonate peste tot. Se fac mormane de gunoaie în jurul recipientelor de precolectare, dar nu numai", arată directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban.

Directorul dă şi un exemplu: containerele de la intersecţia străzilor Lăpuşului şi Erofte Grigore. "Aici, dacă astăzi le golim, a doua zi la amiază deja au plin de gunoaie în jur. Nu au cum fi lăsate numai de locatari aceste gunoaie, căci recipientele ajung persoanelor pe care le deservesc. Alţii vin şi le abandonează acolo", spune Ban.

Apel la orădeni

O problemă sunt şi deşeurile vegetale, care apar pe străzi indiferent de sezon. În zona străzii Sf. Apostol Andrei, de pildă, aproape zi de zi "răsar" crengi pe trotuare. "Nici nu-mi explic de unde se taie acum atâtea crengi verzi şi de ce. Noi pur şi simplu le găsim pe trotuar, la colţ de bloc, pe scuaruri", zice Ionel Ban.

Ca să cureţe oraşul de aceste depozite clandestine, RER Ecologic Service n-are de ales decât să suplimenteze maşinile care transportă deşeuri. Acest lucru, pe lângă că presupune costuri mai mari, înseamnă însă şi timp pierdut de muncitori. "Noi găsim aceste depozite întâmplător. Însă nimeni niciodată nu vede cine abandonează gunoaiele", se plânge directorul, care şi-ar dori ca orădenii să aibă un simţ civic mai dezvoltat şi să anunţe când văd că cineva lasă gunoaie pe domeniul public. Doar aşa vinovaţii vor putea fi sancţionaţi, iar străzile Oradiei vor fi mai curate...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Aiurea
Asta e BOLO LAND, ce va mira? Dati si voi vina pe Basescu, ca se poarta, pentru ca bolvanul a iesit cu majoritate... Deci jos Base, ne-ai murdarit orasu'
Postat 09 Iulie 2012, 13:53 de Io
Managementul financiar al deşeului orădean
Acesta e genul de articol din care se pot face bani. Adică Bihoreanul publică articolul, care de altfel e corect şi reflectă angajamentul gibonului pentru cărăţenia din oraş, după care vine directorul de la RER şi dă un interviu prin care arată ce frumos ştie el să mimeze managementul deşeurilor. Numai că interviul îl costă pe fraier între 1.000 şi 3.000 Euro, în funcţie de sezon.
Postat 08 Iulie 2012, 14:42 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON