URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2016, 18:20

Efectul DNA: Şeful Investigaţiilor Economice, Florin Sîrca, şi şeful Poliţiei Beiuş, Remus Indrei, pleacă din Poliţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dosarul de corupţie deschis de DNA cu implicaţii asupra unor ofiţeri de poliţie, printre care însuşi şeful Inspectoratului judeţean Bihor, chestorul Liviu Popa, şi unii şefi de structuri din teritoriu, afectează nu doar cariera acestora, ci şi a unor apropiaţi.

Miercuri seară, odată cu demisia şefului IPJ Bihor, Liviu Popa, şi-a cerut plecarea din Poliţie şi un apropiat al chestorului, şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, comisarul Florin Sîrca (foto stânga).

Demisia sa constituie o surpriză, ţinând cont că SICE este de trei ani consecutiv pe primul loc în ţară, atât în privinţa pagubelor recuperate în dosarele de evaziune fiscală, cât şi ca număr de dosare finalizate, şi nu poate fi explicată decât prin relaţia apropiată dintre Sîrca şi Popa.

Căutat de BIHOREANUL pentru a-şi explica decizia, şeful SICE nu a răspuns la telefon, iar purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, a refuzat orice comentariu pe subiect. "Este vorba despre un act unilateral", a explicat ea refuzul, declarând doar că raportul privind demisia lui Florin Sîrca urmează să fie soluţionat la Bucureşti, de Ministerului Afacerilor Interne. 

Reamintim că, în cursul zilei de joi, chestorul Liviu Popa şi-a reconsiderat decizia de a părăsi instituţia, depunând un nou raport prin care revine asupra cererii de încetare a raporturilor de serviciu. Rămâne de văzut dacă nu cumva şi Sîrca va reveni asupra propriei decizii.

Pe de altă parte, BIHOREANUL a aflat că şi comisarul Remus Indrei (foto dreapta), şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, suspectat de luare de mită de procurorii DNA Oradea, a decis să se retragă din Poliţie.

În urmă cu două săptămâni, la scurt timp după ce procurorii DNA Oradea au descins pentru a doua oară în percheziţii la locuinţa sa, ofiţerul a depus la Serviciul de Resurse Umane a Inspectoratului un raport prin care s-a cerut la pensie. Şi acest raport urmează să primească răspuns de la structurile centrale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
deci asa functioneaza, e adevarat? ce afirmatii faci acolo, point-P-I?
mai spune-ne daca mai stii...macar asa...cu titlu de ... ce poate fi posibil/imposibil!!!
Postat 23 Septembrie 2016, 21:42 de ADINA
alonja chestorului
Bineinteles ca avea rezultate bune, doar nu e vorba de incompetenta, era vorba de rea vointa in anumite cazuri cind se puneau unele dosare la prescriptie, sau la clasat. Iar daca cel care ancheta un anumit dosar (in care era chestorul cointeresat) nu dorea sa claseze dosarul, era trimis in concediu si prelua alt comisar sau subcomisar dosarul care il clasa. Despre asta este vorba.
Postat 23 Septembrie 2016, 09:19 de point-P-I
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON