URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 August 2017, 11:22

Concluzia controalelor făcute de RAR în trafic, inclusiv în Bihor: prea multe maşini au defecţiuni care pot provoca accidente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 5% dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional în trafic de către inspectorii Registrului Auto Român în primele şase luni ale acestui an prezentau pericol iminent de accidente, arată un comunicat dat publicităţi marţi de către această instituţie, defectele majore fiind depistate la sistemele de frânare şi direcţie, la punţi şi la fuzete.

Inspectorii RAR au verificat în trafic în primul semestru al anului 35.468 de vehicule în toată ţara, pericole iminente fiind constatate la 1.758 dintre ele. De semenea, la aproximativ 48% dintre maşinile verificate a fost constatată cel puţin o neconformitate tehnică. "Din punct de vedere al siguranţei rutiere, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%", se arată în comunicatul RAR.

În judeţul Bihor, angajaţii reprezentanţei RAR au verificat tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 1.320 de vehicule, dintre care 26 prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare şi la direcţie, iar 41.44% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere. Inspectorii RAR au constatat proasta funcţionare a instalaţiilor electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei şi pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie şi în articulaţiile punţilor faţă şi spate.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite, 55,31% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 3,18% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În urma testărilor efectuate, pentru 9,63% dintre autovehiculele verificate au fost constatate depăşiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.

În urma controalelor mixte desfăşurate în Bihor de către RAR şi Poliţia Rutieră, în primele 6 luni ale acestui an au fost aplicate 341 sancţiuni şi au fost reţinute 235 de certificate de înmatriculare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON