URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2016, 13:31

Atenţie, şoferi! Drumul Oradea-Cluj, plin cu alveole de calmare a traficului ce pot fi periculoase (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumul Oradea-Cluj s-a umplut, în ultima perioadă, cu alveole de calmare a traficului care se pot transforma în adevărate capcane pentru participanţii la trafic! Şoferii şi transportatorii care circulă pe DN 1 se plâng că "insuliţele" le pun siguranţa în pericol, în special în localităţi bihorene precum Aleşd, Tinăud şi Auşeu.

Mai precis, pe raza localităţii Aleşd, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a comandat montarea a nu mai puţin de cinci alveole, în Tinăud trei alveole, iar în Auşeu chiar şase alveole.

Transportatorii spun că multe dintre acestea sunt periculoase prin felul în care au fost amenajate, lăsând mult prea puţin spaţiu pentru virare, în special când vine vorba de camioane.

Cele mai înguste spaţii de virare se întâlnesc pe raza localităţii Auşeu. Şoferii de TIR spun că şi-au lovit deja anvelopele în aceste insule de separare a traficului. Mai mult, toate au borduri drepte şi înalte, de 10-15 centimeteri, astfel că, în cazul unui impact, maşinile riscă să se răstoarne.

Spre deosebire de insulele simialre din Ungaria, cele comandate de CNAIR sunt şi ilogice, fiindcă şicanează ambele sensuri de mers, şi cel de intrare în localitate, şi cel de la ieşire (unde nu se mai impune deloc obligarea şoferilor la încetinire).

Merită precizat că şi şoferii clujeni sunt nemulţumiţi de amenajarea noilor "insule". Duminică, circa 200 de clujeni din localitatea Feleacu au ieşit pe marginea DN1 şi au protestat împotiva separatoarelor de sens montate pe carosabil, afişând bannere cu mesajul: "Stop afacerilor cu borduri!".

Potrivit digi24.ro, zona figurează pe harta accidentelor din România ca "punct negru", iar în urma mai multor studii făcute, CNIR a decis ca în zone ca aceasta, în care anual se înregistrează multe accidente cu morţi şi răniţi grav, să instaleze separatoare care delimitează cele două sensuri de mers. Oficialii companiei spun că studiile arată că aceste separatoare ar putea preveni în special coliziunile frontale.

Amplasare acestor alveole este, însă, cel puţin discutabilă dat fiind că "insuliţele" montate de aceeaşi companie de drumuri pe DN 79, Oradea - Arad, au provocat numeroase accidente rutiere, iar Poliţia Rutieră a somat, în repetate rânduri, Compania să le modifice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
De ce ne miram?
Aceleasi apucaturi la doi pasi, intr un mare municipiu, unde un dobitoc a facut borduri de 25 si chiar 30 de cm! Spoilere lovite, jante indoite, masini rasturnate. Repet, intr un municipiu! Prostia nu numai ca n are limite, dar e si molipsitoare!
Postat 29 Noiembrie 2016, 08:34 de ili3
Guvern tehnocrat
Aceleasi apucaturi!
Postat 28 Noiembrie 2016, 23:12 de User anonimizat
prostia umana nu are limite
.."Oficialii companiei spun că studiile arată că aceste separatoare ar putea preveni în special coliziunile frontale.".....serios????...la concluzia asta ati ajuns??...probabil ca aveti ceva mega experti in domeniu...mai bine ne-ati spune care sunt firmele angajate sa faca tampeniile astea si pe ce bani...faptul ca sunteti o adunatura de dobitoci care trebuie sa justifice cumva salariile pe care le luati... o stim de mult..... fie-va tarana usoara..
Postat 28 Noiembrie 2016, 16:45 de ironi-k
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON