URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Februarie 2012, 18:38

Aleşii orădenilor au aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru noul Parc Industrial din fostul tancodrom

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit Planului Urbanistic Zonal aprobat miercuri de Consiliul Local, pe cele 23,84 hectare din incinta fostului tancodrom vor exista trei zone diferite ca funcţionalitate. Una va fi destinată exclusiv unităţilor administrative ale Parcului Industrial Eurobusiness II (clădire administrativă, centru financiar, punct termic, staţie de autobuz etc), o altă zonă va fi ocupată de unităţi de producţie (pentru activităţi de industrie uşoară, nepoluante), iar o a treia pentru servicii şi comerţ (depozitare şi logistică, servicii conexe, curăţenie, pază, servicii comerciale, servicii hoteliere).

Terenul viitorului Parc Industrial Eurobusiness II a fost parcelat în 15 loturi cu suprafeţe între 4.000 şi 20.000 metri pătraţi, fiecare lot urmând să aibă minim 20% din suprafaţă spaţii verzi (amenajate pe cheltuiala chiriaşilor), o altă obligaţie a firmelor fiind să-şi amenajeze şi locuri de parcare.

Între zona de locuinţe din Cartierul Grigorescu şi Parc va exista, de asemenea, o perdea de protecţie fonică formată din copaci de minim 18 metri lăţime, Planul Urbanistic Zonal prevăzând că până la maturizarea arborilor firmele trebuie să monteze panouri fono-izolante.

Accesul în incinta Parcului se va realiza pe drumuri cu două benzi de circulaţie, lăţimea carosabilului fiind de 7 metri, atât dinspre şoseaua de centură din intersecţia străzilor Universităţii-Umbrei, cât şi dinspre strada Nojoridului.

Parcul Industrial Eurobusiness II va fi asigurat cu toate facilităţile necesare, prin extinderea reţelelor de apă, canalizare, electricitate şi gaz, deja aduse în zonă. Noul Parc Industrial va fi amenajat pe un teren aflat în proprietatea municipiului Oradea şi administrarea Consiliului Local, pentru care - însă - municipalitatea a trebuit să se judece cu Mănăstirea Sfintei Cruci, a cărei stareţă, Mina Bădilă, ar fi vrut cele 24 hectare pentru un schit.

De altfel, cu puţin înainte de încheierea procesului care a dat câştig de cauză municipalităţii, Mina Bădilă a încercat să-şi păstreze folosinţa asupra terenului, realizând cu un SRL obscur un contract de comodat pe 80 de ani, adică până în anul 2091.

Citiţi mai multe pe aceeaşi temă şi în articolul "Maica Mina, făcătoarea de şmenuri"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON