A fost sărbătoare, în weekend, la Coada Lacului, unde asociaţia Aqua Crisius a organizat cea de-a V-a ediţie a Zilei Liliacului Carpatin, ca parte a proiectului "Pentru natură în Ţara Crişurilor", finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, cu 27.485 de lei.
Peste 250 de copii şi adulţi au participat la sărbătoare, care a avut în program întreceri între elevi, dar şi un concurs de bogracs şi un târg de produse tradiţionale. "Anul acesta au fost prezente zece şcoli din mediu rural şi urban, fiecare având câte un echipaj, compus din 12 elevi", se arată într-un comunicat transmis marţi de asociaţia organizatoare.
Concursul a fost compus din diverse probe, printre care montarea cortului, cunoaşterea amfibienilor sau pescuit la punct fix. De asemenea, a avut loc o vânătoare de comori, care a presupus parcurgerea unui traseu de un kilometru şi identificarea diverselor "comori", care erau de fapt specii de plante şi animale protejate, cu ajutorul unor instrumente specifice rangerilor (binocluri, lunete, lupă, busolă etc.).
Distracţia a fost întreruptă însă de o furtună puternică. "Cu toate că vremea a pus probleme desfăşurării competiţiei interşcolare, la final cea mai bună echipă clasată a fost cea a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Curăţele, argintul fiind câştigat de echipa Şcolii Gimnaziale nr. 1 Bulz, iar podiumul a fost completat de către Şcoala Gimnazială nr. 1 Avram Iancu", a mai transmis Aqua Crisius.
În cadrul probei de pescuit la punct fix au fost acordate zece premii speciale, de către KHESZ (Uniunea Asociaţiilor din Ţara Crişurilor, Ungaria), constând în echipamente de pescuit oferite celor mai rapizi pescari.
Din rândul adolescenţilor participanţi, membrii Aqua Crisius au ales 20 de elevi care vor merge în tabăra Junior Ranger, care va avea loc la începutul lunii august.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.