URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2018, 11:21

Bătaie între romi: Geamul unui autobuz al OTL a fost spart (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un autobuz al OTL a fost vandalizat, după ce un grup de romi s-au luat la bătaie, iar unul dintre bărbaţi a spart un geam.

Potrivit unui comunicat al OTL, evenimentul s-a produs joi seară, în jurul orei 21.15, într-un autobuz Solaris, aflat pe traseul liniei 16.

"În staţia Billa, un grup de cetăţeni de etnie romă, format din doi bărbaţi şi o femeie, au avut o altercaţie. În timpul scandalului, unul din bărbaţi a spart un geam lateral al autobuzului. Conducătorul auto a apelat Serviciul Unic de Urgenţă şi echipajul de Poliţie care s-a deplasat la faţa locului a reuşit să prindă şi să identifice făptaşul, urmând ca paguba provocată de acesta să fie recuperată", a anunţat OTL.

Ofițerul de presă al Poliției Bihor, agent șef adjunct Ioana Lascău, a confirmat că există un dosar penal în acest caz. „Există o plângere penală înregistrată la Poliția Municipiului Oradea, în care polițiștii orădeni efectuează cercetări față de un bărbat bănuit de comiterea infracțiuniii de distrugere”, a declarat Lascău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Soricel
Vrajala. Aviz Psihologic nu primești ahahahaha. Cam 80% nu vad rândul ăla, dar la tine e psihic.
Postat 21 Iulie 2018, 18:53 de Sandu1206
Plingere penala ???
A fugit de la locul faptei? Poate a avut un spasm necontrolat si geamul, fiind second hand, a cedat. Mai corect ar fi fost plata daunei si eventual ceva amenda pentru tulburarea linistii publice.Sau deportarea in ultima instanta.Ciudat ca articolul are sigla "noutati de la otl"
Postat 20 Iulie 2018, 23:53 de excalibur
!!!
@poiu: Eu folosesc OTL! E cam nasol de când și-a varat DICTATORUL coada...nu pot conduce! Nici un medic oftalmolog cinstit nu îmi va da adeverință (sau ce e...aviz medical). Aici e un paradox! Am scris intr-un alt comment că nu port ochelari! Nu am mințit! Eu nu văd cum trebuie ultimul rând pe care te pune medicul sa-l citești! Atât! Ce naiba să fac? Asta e!
Postat 20 Iulie 2018, 22:49 de soricel
da plateasca
Respectivul, sa fie obligat un an de zile sa faca, curat in autobuze. Fara inchisoare, fara plata daunelor (ca oricum probabil nu.i are)
Postat 20 Iulie 2018, 21:40 de speed
Soricele
Mai citeste o data textele de la comentarii. Asta e un efect generat de lipsa eliminarii cauzelor. Controlorii se iau de copii si studenti nu de colorati. Dandu-le apa la moara se ajunge la distrugeri. Si la furturi din buzunare. Eu nu merg cu transportul in comun dar se plang tot mai multi deja. La fel ala iti sparge geamu de la masina, are experienta acuma. Se bat pe strada si pici victima colaterala. E mai important dealu sau parcarea decat integritatea ta fizica? Sincer? Vorba aia, mai bine ma-sa decat mama. Parcarea din centru...ajuta la miscare, mai putem si umbla putin, nu tot cu curu in masina. Si asta ti-o zic eu care invart masina si bicicleta in draci prin oras. Sau uite, biciclete sa mai eliberam putin din aglomeratie. Se si pot inchiria pt cine nu are. Sunt variante, eu am gasit ca sa evit OTL pentru ca mi-a ajuns in 2 ani de studentie pana mi-am luat masina. Nu putem acuma la orice sa il aruncam pe Bolojan in fata. Te cred, te-ai simtit aiurea pt ce s-a întâmplat acolo, sunt cu tine (sincer, poate as fi la fel) dar am invatat ca viata asta e prea scurta pt a mentine ura. Si eu am fost furat nu o data, nu putini bani, mi s-a spart masina de 2 ori stiu si cine da nu pot dovedi. Si ce sa fac, sa-i dau in cap? Cand mi-am luat apartament cu prima casa mi-am luat teapa de la evaluator care a pus pretul cu nu mai puțin de 18.000 euro in jos. In sensul in care apartamentul era de reclama nu de alta, dotarile din cele mai calitative. Si? Tot l-am luat. Revenind. Geamul ala sper sa umple 0paharul sau sa il aduca mai aproape de revarsare. E un pericol real ce se intampla. Seara iti sar in fata masinii, ii lovesti si vin sa ceara bani. Cum unde? In fata la autobara pe Borsului dupa orele 22 23. Ei se c*ca prin orasul asta si se pi*a de innebunesti cand treci prin ganguri sau pasaje. Cine crezi ca a distrus in santul cetatii indicatoarele? Parcul dendrologic? Luminatoarele? Cate altele? Cate sesizari pe City report cu tigani care fura apa din hidranții stradali, pierderi platite de noi. Pe scurt, le platesti o viata aproape mai buna ca a mea si a ta, scutita de griji si cheltuieli. Involuntar, desigur. Repet, iti inteleg necazul si mania dar hai sa mai ridicam colturile gurii si sprancenelor. Nu trebuie sa fii "high" sa zici ca viata e frumoasa. Si eu injur, urlu si ma descarc da imi trece repede.
Postat 20 Iulie 2018, 21:10 de poiu
Tds
Ai și dovezi că nu te cred
Postat 20 Iulie 2018, 19:36 de Sandu1206
romii
Geamul unui autobuz spart? Vaaaleu! Asta e! Un geam spart! Ciuperca la vale! Ei și ce? Parcare Independenței praf/apa/si pulbere! Ei si ce? Piața Unirii praf...dale praf! Ei si ce? Geamul e problema!....cu melcii voștri!
Postat 20 Iulie 2018, 19:28 de soricel
tigani fara bilete pe ruta gara-cantemir
pe ruta gara-Cantemir circula zilnic zeci de tigani cu puradei, obraznici, nespalati, pusi pe scandal, si dimineata si seara. când aveti de gand sa ii urmariti un pic si sa faceti ordine cu ei? // cred ca cel mai bine ar fi sa se adopte modelul vestic pt transportul public: se urca in tramvai/bus doar pe usa de langa sofer, si se coboara doar pe usa din spate.
Postat 20 Iulie 2018, 18:12 de roger
@EXACT
Titlul spunea ceva "Bataie intre ****:".Pana aceste animale nu vor fi sanctionate aceste acte nu se vor opri.Nu ca nu am avea si romania de-ai nostri de vina dar cei mai multi sunt din celalata categorie.Va invit sa faceti un tur pe la gara sa vedeti specimenele in actiune.Lasati-ma cu drepturile omului bla bla bla..Ei incalca drepturile noastre la o existenta decenta si se si dau defavorizati etc etc.
Postat 20 Iulie 2018, 12:37 de CetateanulTurmentat
Exact
Si noi mai vrem autobuze electrice, hibride sau euro 6, noi. Cu asemenea oameni am merita din alea cu plasa de gard in geamuri, cu scaune de fier (sa nu se poata rupe) si fara usi (sa nu poata fi fortate). Eventual soferii sa fie in custi separate pusi si monitorizati si ei constant (la cum arata de lovite unele autobuze si nu tot timpul sunt de vina altii...vezi incadrarea si forțarea intersecției de catre linia 10 la podul din centru de langa primarie). Sau mai simplu scos transportul in comun sa nu mai aiba retardatii ce să distrugă. Acu ceva ani cand s-au adus Mercedesurile, la cateva zile aveau belite mansoanele albastre de plastic de langa scaune. Si scaunele fircalite cu ceea ce cred ei a fi grafitti (de fapt cuvinte gen m*** si un nume de fata sau un nume de fata si c**** sau numere de telefon...astea le gaseai pe 14). In situatii de astea putem aduce anual autobuze noi. Repet, nu bag toti calatorii in aceeasi oala la fel cum nici pe toti soferii de autobuze sau ceilalti participanti la trafic. Asta e comportamentul concitadinilor care strica fata orasului. Idem la tramvaie, o tanti vatman fuma lejer dupa care imi arunca pe capota chistocul. Cand ii atragi atentia la semafoe se face ca ploua si minte cu nerusinare. Camera zicea adevarul dar nu o interesa, si astea dupa legea fara fumat.
Postat 20 Iulie 2018, 12:22 de poiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON