URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2016, 15:40

PSD renunţă la eliminarea sau reducerea unor taxe: Guvernul amână tăierea a trei taxe de anul viitor, la cererea lui Liviu Dragnea

PSD renunţă la eliminarea sau reducerea unor taxe:  Guvernul amână tăierea a trei taxe de anul viitor, la cererea lui Liviu Dragnea foto: adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Guvernul Cioloş ar fi decis amânarea cu un an a modificărilor Codului Fiscal, în sensul scăderii TVA, eliminării taxei pe stâlp şi a supraccizei pe carburanţi, măsura fiind adoptată la solicitarea liderului PSD Liviu Dragnea, într-o discuţie telefonică cu Dacian Cioloş.

Măsura vine la doar o două zile de la alegerile parlamentare, în contextul în care tăierea taxelor a fost până în ultima zi temă de campanie electorală pentru PSD. Potrivit planurilor de guvernare asumate de PSD, Dragnea anunţa că intenţionează să elimine peste 100 de taxe şi să reducă TVA-ul la 18% din 2018. De asemenea, printre promisiunile lansate în campania electorală se mai numără salarii minime de 1.750 de lei, din 2020, pensie minimă de 640 de lei la anul şi ajutor consistent pentru familiile nevoiaşe.

De precizat, arată Digi 24.ro, că taxa pe stâlp şi supracciza pe carburanţi sunt măsuri care au fost introduse în Codul Fiscal în timpul guvernării lui Victor Ponta. De asemenea, eliminarea lor a fost gândită tot de guvernul Ponta, astfel că cele trei taxe şi eliminări de taxe se regăsesc în Codul Fiscal care a fost promovat de guvernul Ponta. TVA-ul urma ca de la 1 ianuarie 2017 să piardă un punct procentual, de la 20 la 19%. Impactul unei astfel de măsuri ar fi de 4,3 miliarde de lei.

Schimbarea de optică a fost anunţată chiar de Liviu Dragnea, în primul interviu de după alegerile parlamentare, publicat pe site-ul stiripesurse.ro. Dragnea afirmă, între altele, că l-a rugat pe actualul premier să amâne reducerea acestor taxe şi a convenit cu el "o tranziţie normală între actualul şi viitorul guvern".

"I-am spus domnului Prim Ministru că noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat în timpul campaniei electorale şi în acest sens i-am solicitat să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Astfel, noi avem în program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar în acelaşi timp păstrarea actualei cote de 20% în 2017 deoarece  considerăm că reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului în acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor. De asemenea, în ceea ce priveşte reducerea accizei la carburanţi constatăm că deşi preţul petrolului la nivel mondial este la minime istorice, în România preţul la pompă este cel mai mare din UE şi aici vorbim de preţul fără taxe, ceea ce mi se pare foarte greu de explicat. Asta ne face să credem că o reducere a accizei fără o discuţie serioasă cu Consiliul Concurenţei riscă să nu ducă la o reducere a preţului pentru consumatorul final.

După ce vom rezolva această situaţie împreună cu Consiliul Concurenţei vom reduce accizele cu 6% de la 1 ianuarie 2018 conform Programului nostru de Guvernare. Un alt punct al discuţiei a fost legat de taxa pe construcţii speciale care va trebui eliminată atunci când marile companii din România vor înţelege că profiturile obţinute în România trebuie plătite aici – mă refer la implementarea Directivei 1164 a CE sau alte măsuri care vor fi aprobate astfel încât companiile să verse impozitele în România dacă ele se realizează aici.  De asemenea, introducerea plafonării CASS nu mai corespunde cu Programul nostru de Guvernare unde vizăm o reducere şi o comasare a contribuţiilor pentru toată populaţia şi mediul de afaceri începând cu 1 ianuarie 2018.

I-am solicitat totodată domnului Premier să facă tot ceea ce se poate pentru a aduce o parte din cheltuielile de anul viitor în acest an. Aici vorbim de plata arieratelor, subvenţii agricole sau chiar contribuţia României la bugetul Uniunii Europene. Am solicitat lucrul acesta deoarece este clar că în acest an spaţiul fiscal rămas este mult peste ţintele stabilite la început de an. A rămas că dumnealui analizează şi ne va da un răspuns", a delcarat Dragnea pentru stiripesurse.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@grigore
esti prost tata de dai in gropi modificarea codului fiscal a fost facuta de amicul tau ponta si nu de ciolos(care nici nu s-a laudat cu asta fiindca e modest). insa tu dai pe-afara de prostie si ipocrizie. astept injuriile de rigoare caracteristice tie.
Postat 14 Decembrie 2016, 18:03 de User anonimizat
Psd
@grigore, @tds si alti sustinatori rosii - nu contesta nimeni rezultatul. E trist dar asta e realitatea- Romania a votat PSD. Insa problema e alta : PSD-ul a votat modificarez codului fiscal si s-a lsudat cu asta. Mult-hulitul guvern Ciolos a contestat acesta modificare spunand ca nu s-a stabilit sursa banilor necesari. Dupa ce castigi alegerile pe baza acestor prevederi si a altor promisiuni utopice, ai tupeul sa ceri celor care s-au opus sa modifice prin OG codul fiscal. Degeaba vii cu explicatii, acestea ersu realitati si cand au votat coful fiscsl nu doar dupa alegeri. Tot anul ati strigat ca guvernul nu are voie sa modifice o lege aprobata de parlament si acum exact asta ii cereti. Ati castigat alegerile dar asta nu va da dreptul sa fiti ipocriti. Ne-am obisnuit cu minciunile asa ca nu va obositi cu explicatiile. Din pacate e doar inceputul. Va urma...
Postat 14 Decembrie 2016, 07:37 de andy
No numa încet nu va imbulziti avem destule
Voi nu ați înțeles cum sta treaba se vor taia taxe vor creste salariile pensiile etc va fi bine stați liniștiți(fni lucrează pentru dumneavoastră) da nu acum se vor întâmpla toate astea aveti putintica răbdare abia în 2020 așa că nu va grăbiți luati_o încetișor ,peste patru ani iar vom colinda la Anu si La multi ani./ce bine îmi pare că a-i luat țeapă .
Postat 13 Decembrie 2016, 19:03 de sss
Hauhauhau...
Latra birtinezii a pustiu...Catzelusii nu pricep-nu pot-ca democratia inseamna sa accepti votul majoritar..E greu baieti n-est pas?Si daca erau putin atenti Dragnea aexplicat de ce se amina cele 2-3 taxe..Apropos de ce nu au fost promovate de piticania Ciolos?Se audeeeeeeeeee?Hellouuuuu?
Postat 13 Decembrie 2016, 16:57 de grigore
Nimic nou
Parca regret usl-ul! A fost constructia politica in care se integrau perfect si birtinezul, dar si dragnea, ghilea si serban nicolae, cherechesoaia si ana birchall. Acolo puteau sa minta toti, fara griji. Cand il vad pe condamnat cum ranjeste, gandul ma duce la localele din vara, cand tot asa trufas ne privea si nea ilie. Ambii au castigat cu niste procente mincinoase, nea ilie cu votul a 22% din numarul total al celor cu drept de vot, transformat printr-o lege stramba in 71%. Condamnatul definitiv zice ca adunatura lui de puscariabili, adica psd, a castigat cu peste 45%. In realitate psd-ul a iesit castigator cu votul a 18%(!!!) din cei peste 18 mil. de romani cu drept de vot! Faceti calculele, cei care n-ati baut in primara cerneala. legea care face din 22% 71% sau din 18% 45% a fost votata de ambele partide, psd si pnl.
Postat 13 Decembrie 2016, 16:56 de pinonel
Ha Ha
Si inca nu au zis nimic de mostenirea grea lasata de cabinetul Ciolos, sau textul asta il vor avea cand baga taxe noi...? Iata cum o iau la intors la nici 48 de ore.
Postat 13 Decembrie 2016, 16:49 de Hoppmester
incepe
Vor urma si altele... Nu sunt bani ca sa poti face tot ce au promis in campanie. Unii nu au inteles ce efort bugetar insemnau toate acele reduceri, altii nu au vrut sa inteleaga.
Postat 13 Decembrie 2016, 16:38 de andy
PM
Ar fi culmea sa ramana domnu Ciolos premier a la longue acuma.. Never say never !
Postat 13 Decembrie 2016, 16:11 de Iness
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON