URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Noiembrie 2021, 08:30

Tratament împotriva cancerului 100% gratuit în Centrul de Radioterapie și Oncologie MedEuropa Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul de Radioterapie și Oncologie MedEuropa din Oradea oferă bolnavilor de cancer consultații și tratament în mod gratuit, cu decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate. Unitatea medicală pune la dispoziția pacienților o echipă de specialiști formată din radioterapeuți, oncologi medicali, fizicieni medicali și asistenți cu experiență în abordarea pacientului oncologic.

Tumor Board, comisie esențială în abordarea pacientului oncologic

Înainte de stabilirea planului de tratament, pacientul are nevoie de un diagnostic de certitudine. Pentru a-l obține, acesta trebuie să ajungă, în primul rând, la medicul de familie, care îl va îndruma către un specialist, pentru efectuarea biopsiei. În momentul în care pacientul are buletinul anatomopatologic și realizează investigațiile suplimentare necesare, el se poate adresa centrului MedEuropa Oradea pentru luarea în evidență oncologică și propunerea unui plan de tratament. Documentele medicale sunt analizate în cadrul unei consultații inițiale, pas care poate fi urmat, la nevoie, de alte investigații. Atât consultația de specialitate, cât și tratamentul sunt gratuite. În momentul în care dosarul medical este complet, cazul este discutat în tumor board - comisia multidisciplinară - și pacientul este informat cu privire la tratamentul indicat de specialiști, beneficiind de întreg suportul și de toate informațiile necesare. Decizia finală îi aparține.

Radioterapie de ultimă generație, tratament 100% gratuit

Odată primită indicația de radioterapie, urmează etapa de simulare cu ajutorul computerului tomograf. Practic, se obțin imagini computer tomografice ale zonei care urmează a fi tratată. Conturajul volumelor tumorale și al organelor la risc este momentul în care medicul radioterapeut identifică și conturează tumora. Odată parcurse cele două etape, fizicianul medical analizează imaginile și elaborează planul de tratament, stabilind astfel modalitatea de iradiere.

În mod similar celor trei clinici MedEuropa din țară, deschise la București, Constanța și Brașov, în unitatea medicală din Oradea se utilizează tehnologii de iradiere de ultimă generație. Centrul din Oradea este dotat cu acceleratoare liniare Elekta Infinity, în care Elekta a integrat fluxul de lucru Elekta Synergy. Este un sistem cuprinzător de tratament care include VMAT - volumetric modulated arc therapy. Avantajele sunt reprezentate de timpul redus de tratament, precizia sporită și reducerea toxicității. În clinica MedEuropa din Oradea se poate efectua atât radioterapie cu intenție curativă, cât și cu scop paliativ, în regim de spitalizare de zi.

Radioterapia este o metodă de tratament care utilizează radiațiile ionizante în terapia tumorilor maligne. Asemănător chirurgiei, radioterapia este un tratament locoregional. Mai exact, se tratează tumora și ganglionii limfatici din vecinătatea acesteia, cu scopul de a evita apariția recidivelor, cu creșterea controlului local al bolii canceroase. Datorită tehnologiei de care dispune și a unei echipe experimentate, tratamentele oferite în cadrul MedEuropa sunt de înaltă calitate și precizie. Acestea respectă două deziderate de bază ale tratamentului prin iradiere: doză cât mai mare aplicată volumului tumoral, cu o protecție maximă a țesuturilor sănătoase. În centrele de radioterapie MedEuropa se iradiază atât tumori solide, cât și cancere hematologice, cum ar fi limfom, plasmocitom, mielom multiplu.

Centrul MedEuropa din Oradea este situat pe Strada Constantin Brâncoveanu, nr. 59, iar programările se pot efectua printr-un apel la Call Center-ul MedEuropa - 021 9971. Clinicile MedEuropa sunt centre medicale certificate DEKRA pentru implementarea bunelor practici ale ghidurilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2 și a cerințelor locale stipulate de Guvernul României.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Minune
Nimic nu-i gratuit in aceasta lume!!!
Postat 12 Noiembrie 2021, 17:52 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON