URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2012, 12:42

Terasa lui dom' primar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alegerile locale au trecut, învingătorii îşi recuperează cheltuielile din campania electorală. Spirit întreprinzător, primarul de Pietroasa, Cornel Pâlea, zis Şerparu', şi-a cărat rulotele în rezervaţia Glăvoi şi a improvizat din ele o terasă la care vinde turiştilor mici şi grătare.

USL-ist cu carnet PC, Şerparu' pune în practică promisiunile din campanie privind încurajarea liberei iniţiative, începând însă cu propria persoană. Localnicii se plâng că primarul şi-ar fi tras "localul" de sub brazi fără niciun act, că nu plăteşte comunei nicio concesiune şi lucrează la negru.

În condiţiile în care închirierea unei rulote costă 50 lei pe noapte iar o zamă de bureţi culeşi de sub brazi se vinde cu 8 lei, primarul se poate lăuda cu o afacere mişto. Nu de alta, dar are cheltuieli zero cu chiria şi impozitele, n-are de plătit curent pentru că iluminatul pe timp de noapte se face la lanternă, iar vasele le spală într-un izvor cu "canalizare" direct în peştera Cetăţile Ponorului. Iar acum, că e USL-ul la putere, nici organele de control n-or să bată drumul munţilor ca să-i afecteze lui profitul...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Anonim 009
Cata invidie aveti in voi pentru domn primar.....la orice pas va legati de el... cat despre terasa stim prea bine ca nu e a lui... asa ca mai usor cu commentariile astea aiurea .
Postat 12 Octombrie 2012, 08:58 de Anonim 009
OMG
omg ce tampeni... ce tot va legati de noul primar??? da poate nu are averea lui veta dar ea si-a facuto pe spatele comunei.. si nevasta primarului este o femeie de milioane nu ca toate restu...asa ca gura..nimeni nu se plange de domnul primar..si nu are o afacere ilegala...
Postat 12 Octombrie 2012, 00:07 de pietrosan
MINCIUNI
SI IN PRIVINTA PRRIMARULUI STIM PREA BINE CU TOTI CA NU E AFACEREA LUI.....sa fim seriosi!!! Daca nu era bun nu il alegea o comuna intreaga si nu cu un vot in plus ci cu 500 fratilor,,,o sa vedem ce va face in 4 ani pana atunci gura !!!!!!!!!
Postat 06 Octombrie 2012, 17:05 de PIETROASA
INVIDIE
auzi draga "tot mad" invata prima data sa scrii apoi mai vorbeste de nevasta primarurului nostru...asa cum o vezi tu e foarte realizata ESTE O FATA DE MILIOANE , are 2 facultati daca tot vrei sa stii si un copil f frumos dupa care e in concediu de maternitate....sigur esti una dintre sterpe..................INVIDIE FRATILOR...............
Postat 06 Octombrie 2012, 16:58 de CETATEAN
pentru rmc
pentru ca n-ai ghicit...
Postat 05 August 2012, 10:52 de gurani
ghici
pt cel care te semnezi Gurani, de ce nu te semnezi ppdd?
Postat 04 August 2012, 17:37 de rmc
legalitate
nu conteaza ca-i bodega sau palat, conteaza ca are o "afacere" ilegala. Iar primaru' nu ar trebui sa tolereze asta. Cum sa vrei tu ca primar sa te impui in fata oamenilor si sa impui respectarea legii cand tu esti primul care o incalci. Da' ce pretentii sa ai din zona asta? Zici ca-i vestul salbatic aici...
Postat 04 August 2012, 17:05 de localnic scarbit
Aiurea
Timpenii, are Socrusau o bodega si fosta primarita o pensiune de un milion Euro.
Postat 04 August 2012, 16:51 de Eu
si nu stiti tot
se mai adauga: 5 lei taxa de dus, incalzita de soare (apa din parau / izvor pe care nu o plateste); taxa de campare, asta daca te poate fraieri :)) (asa am auzit) + etc....Este problema lui. Fiecare raspunde dupa faptele sale. Dar, tot răul in BINE, sa zic asa...avea berea mai ieftina decat dincolo la ''market'' :)))...
Postat 04 August 2012, 13:13 de Andrei Deiu
incult
care an??? ca sunt deja jumatate dintre votantii lui care nu stiu cum sa scape de el, spun ca nu au cu cine vorbi....ca este un incapabil, vai de el. Mai zicea mata de nevasta-sa ca schimba tot in primarie de la matura in sus....ea nu stie citi din ziar!!! Iar conti...alt spagar are demisia primarului in alb ca doar nu era prost sa bage bani degeaba in cur la el si acum nu stie cum sa mute tirurile toate rupte pe primaria pietroasa sa mai scada impozituuuu....ha,ha,ha
Postat 03 August 2012, 22:04 de tot mad
vai de el, primar
se ocupa si de lemne. da' tot la nivelul la care poate... cu "jipu'" neinmatriculat si cu remorca. si cu mana de lucru ieftina, cumnatu', fratele... cam asta-i nivelul primarului vostru cu care va tot laudati. vai de capu' lui... intr-un an tot voi n-o sa stiti cum sa scapati de el...
Postat 03 August 2012, 21:50 de gurani
este un nimeni
acest primar este un nimeni, nu stie vorbi in primul rand iar pe de alta parte macar de ar avea ce arata cum are veta nu o cocioaba cu nailone, specific zonei si nivelului de om. de ce nu se ocupa de lemne si el?
Postat 03 August 2012, 21:42 de mada popica
cata rautate!
Ce repede va legati de primar.Este terasa lui socru-sau si o are de mult timp.De pensiunea lui Veta nu va legati ce plateste la primarie.
Postat 03 August 2012, 19:25 de anonim
continuare
Care a-ti fost sa spuneti la ziar sa scrie lucrurile astea.Probabil ca tot cine a fost la ziar atunci cu scandalul de la Magura cand a-ti crezut ca il terminati pe primar, pe atunci vice.Dar nu l-ati terminat ci mai tare l-ati ridicat.
Postat 03 August 2012, 15:26 de pietrosean
e-he
Care a-ti fost sa spuneti la ziar sa scrie lucrurile astea.Probabil ca tot cine a fost la ziar atunci cu scandalul de la Magura cand a-ti crezut ca il terminati pe primar, pe atunci vice.
Postat 03 August 2012, 15:22 de pietrosean
ha hahahaha
T olomacii de la fituica iar au uitat cine-i plateste? sau au intors rapid foaia.......
Postat 03 August 2012, 13:19 de dodel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON