URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 19 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Călin Georgescu zice că ar trebui să ieșim din NATO și UE, că nu avem nevoie de fonduri europene câtă vreme îl avem pe Dumnezeu, iar unei jurnaliste din Basarabia i-a povestit despre poporul moldovean. Numai pentru asemenea vorbe, CCR ar fi îndreptățită să nu-l lase să participe la alegerile prezidențiale...
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 18 februarie 2025, Curtea Constituțională a admis, cu majoritate de voturi, o excepție de neconstituționalitate vizând un text din Codul de procedură penală ce reglementează motivele pentru recursul în casație în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 August 2021, 19:00

Stonehenge de Criş: Amenajare bizară, în centrul Oradiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Celebrul ansamblu Stonehenge din Marea Britanie, inclus în Patrimoniul UNESCO, pare să fi inspirat nişte orădeni.

În râul Crişul Repede, lângă podul Sf. Ladislau, au apărut zilele trecute şase "turnuleţe" din pietre, aşezate concentric.

Vă place cum arată?

UPDATE: Artistul a fost un turist!

Ulterior apariţiei acestui articol, cititori ai BIHOREANULUI au transmis că tehnica echilibrării pietrelor este inspirată de la călugării budişti, care fac asta ca o formă de meditaţie.

Mai mult, autorul ansamblului din Criş nu este orădean, ci turist în oraşul nostru. Îl cheamă Adrian Ghimpu şi a fost inspirat de o vizită din Barcelona, unde a întâlnit pietre aşezate în echilibru.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Nu cred cã a fost construitã cu un scop
Dar totusi, poate cã aceastã operã vrând nevrând ne atragã atentia asupra faptului ca viata nu e pentru toti ca o poveste, nu e romanticã ca in poezie, doar pentru unii a frumoasã, pentru altii e durã ca piatra.
Postat 05 August 2021, 12:20 de iahim
Arta intrată la apă
Seamănă cu Stonehange la fel de mult cât și cu statuile din Insula Paștelui. Mai degrabă par bucăți din cascada Bigăr aduse pe Criș în sus...
Postat 04 August 2021, 22:35 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5516 RON
  • 1 EUR = 4.9774 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON