URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2022, 12:05

Spectacolul „Cehov nu crede în lacrimi” se joacă pe scena orădeană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spectacolul „Cehov nu crede în lacrimi” va fi jucat luni, 31 octombrie, pe scena Arcadia din Oradea.

„Cristina Constantinescu, protagonista acestui spectacol, este o tânără actriță din București care, împreună cu tatăl ei, actorul Teatrului Odeon din București, Mircea Constantinescu, au gândit acest spectacol, alcătuit din câteva bine cunoscute monologuri din piesele lui Cehov, cărora li se adaugă comentariile autorului”, a transmis criticul Elisabeta Pop. 

În informarea trimisă de Teatrul Regina Maria și semnată de Elisabeta Pop se amintește că Mircea Constantinescu a debutat la teatrul din Oradea în 1975 în spectacolul „Steaua fără nume”, în regia lui Szombati Gille Otto. „În cei câțiva ani cât a jucat pe scena teatrului orădean, Mircea a interpretat nu puține roluri complexe, cărora le-a dat adâncime și strălucire, un parcurs elegant prin dramaturgia românească și universală, soldat cu premii de interpretare: Balconul de D.R.Popescu, Capul de rățoi de G. Ciprian, Sînziana și Pepelea de Vasile Alecsandri,  Hotărârea de Mircea Bradu, Fontana Trevi de G.L.Bernini, Emigranții de S.Mrozek, Astă seară se improvizează, de Luigi Pirandello... Colaborarea cu colegii de generație, regizorii Alexandru Colpacci și Sergiu Savin s-a dovedit de bun augur și pentru unii și pentru alții”, a mai subliniat Elisabeta Popa. 

În „Cehov nu crede în lacrimi”, Cehov, prin vocea lui Mircea Constantinescu, dialoghează cu oamenii timpului său, dar în primul rând cu Olga Knipper, interpretată de Cristina Constantinescu, „despre viaţă şi despre artă, despre chinurile creaţiei şi, mai ales, despre iubire”, se arată în prezentarea spectacolului de pe site-ul Teatrului Nottara din București. 

Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrului (deschisă marți și joi între orele 12:00-18:00, miercuri și vineri, deschisă între orele 10:00-14:00 și sâmbătă între orele 11:00-13:00), online pe Eventim.ro sau începând cu o oră înainte de spectacol de la Teatrul Arcadia. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON