URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2018, 22:22

Şedinţă PSD cu scântei: Firea i-a cerut demisia ministrului Carmen Dan, Dragnea îşi apără protejata în continuare

Şedinţă PSD cu scântei: Firea i-a cerut demisia ministrului Carmen Dan, Dragnea îşi apără protejata în continuare sursa foto: libertatea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderii PSD s-au reunit sâmbătă într-o şedinţă tensionată a Comitetului Executiv Naţional. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul în care a intervenit Jandarmeria la protestul din 10 august.

"Se impune demisia sau retragerea sprijinului politic pentru modul în care au fost gestionate intervenţia jandarmilor", ar fi spus Firea în şedinţă, potrivit hotnews.ro. În replică, Dan ar fi prezentat un raport intern elaborat de ministerul pe care îl conduce privind evenimentele şi deciziile luate în ziua protestelor. 

Acelaşi site scrie că ministrul Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Maramureş Gabriel Zetea, deputatul Cătălin Rădulescu şi secretarul executiv al PSD, Codrin Ştefănescu au sărit în apărarea lui Liviu Dragnea şi au atacat-o pe Gabriela Firea. De partea cealaltă, Robert Negoiţă şi Paul Stănescu au făcut zid în jurul primarului general al Bucureştiului. Până la urmă, propunerea lui Firea a fost respinsă, întrunind un singur vot pentru.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Liviu Dragnea şi-a reiterat sprijinul pentru protejata sa. "Eu nu am primit nicio critică de la Firea în şedinţa PSD. (…) Eu o susţin pe Carmen Dan. O înţeleg pe Firea. Din partea mea, nu o să mă auziţi că o să o critic pe Gabi Firea, sper că va trece peste această supărare. (...) Spun foarte clar, Jandarmeria a acţionat corect", a declarat Dragnea.

Candidat comun PSD-ALDE, la prezidenţiale

În aceeaşi şedinţă, PSD-iştii ar fi discutat şi despre candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Hotnews.ro şi Mediafax scriu că, în plen, Liviu Dragnea le-ar fi spus colegilor săi că nu doreşte să candideze, la fel cum ar fi spus şi Gabriela Firea.

În conferinţa de presă, liderul PSD n-a fost însă la fel de vehement. "Le-am spus colegilor că trebuie să avem un candidat comun, nu neapărat să nu fie de la PSD. Am discutat şi cu Tăriceanu. Încep discuţiile în partid. Nu am avut niciodată obiectivul de a candida la alegerile prezidenţiale. Nu cred că va apare un motiv care să mă convingă să candidez. Cel mai important este ca Iohannis să nu mai fie preşedinte. Încă 5 ani cu Iohannis este un dezastru pentru România", a spus Dragnea.

De asemenea, preşedintele PSD a anunţat că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă o ordonanţă de urgenţă pentru anularea protocoalelor SRI cu diverse instituţii şi a efectelor acestor protocoale, dar şi să îl recheme în ţară pe ambasadorul României în SUA, George Maior. "Cred că ar trebui rechemat pentru că are multe explicaţii de dat legat de protocoale. Poziţiile pe care le-a avut depăşesc statutul unui ambassador", a spus Dragnea.

Principalele declaraţii ale lui Liviu Dragnea:

- A fost o zi lungă cu două evenimente importante pentru noi- Cex şi grupurile parlamentare. Am aprobat la Cex un document foarte important, actele normative din această toamnă. Toate acele măsuri sunt derivate din programul de guvernare.

- Am adoptat o măsură la care lucrăm de ceva timp, un program de revitalizare a staţiunilor balneare, este vorba despre un fond care va fi creat şi la care vor avea acces autorităţile locale şi firmele din domeniu

- Am decis să prelungim existenţa voucherelor de vacanţă cu cel puţin un an. Am discutat şi despre măsurile care urmează să fie adoptate în ceea ce priveşte pesta porcina. Procedurile de despăgubire a gospodăriilor se vor desfăşura rapid.

- Am mai vorbit despre referendum. Am dat un vot de asumare politică, de susţinere a acestui obiectiv şi am stabilit data pentru 7 octombrie. Mai trebuie dat votul în Senat. 
A fost o solicitare a dnei Firea de demitere a ministrului Carmen Dan, nu vreau să insist. A fost un singur vot pentru.

- S-a spus că vrem să eliminăm avizele din ministere. România nu mai poate sta prizonieră unor funcţionari care blochează proiecte. Li s-a cerut miniştrilor să rezolve rapid această problemă

- S-a discutat despre situaţia protocoalelor. I s-a cerut premierului o OUG pentru anularea protocoalelor şi a efectelor acestor protocoale.

 - Despre prezidenţiale: Le-am spus colegilor că trebuie să avem un candidat comun, nu neapărat să nu fie de la PSD. Am discutat şi Cu Tăriceanu. Încep discuţiile în partid.

-  Nu am avut niciodată obiectivul de a candida la alegerile prezidenţiale. Nu cred că va apărea un motiv care să mă convingă să candidez. Cel mai important este ca Iohannis să nu mai fie preşedinte. Încă 5 ani cu Iohannis este un dezastru pentru România.

Despre relaţia cu Gabriela Firea: Eu nu am primit nicio critică de la Firea în şedinţa PSD. Acolo s-a votat fără ca eu să merg cu o susţinere pentru Carmen Dan. Un vot în unanimitate nu mai poate pune problema că eu o susţin pe Carmen Dan.

- Încerc să o înţeleg pe Firea. Din partea mea, nu o să mă auziţi că o să o critic pe Gabi Firea, sper că va trece peste această supărare. După părerea mea e cam mult pentru un prefect să devină subiect de discuţie 3 ore în CEx PSD

- Spun foarte clar, Jandarmeria a acţionat corect. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar face un protest şi 400 de oameni ar merge la Cotroceni şi i-ar ruga pe jandarmi "daţi-vă la o parte că vrem să vizităm Palatul Cotroceni"?

- Nu ştiam că Firea va veni azi cu solicitarea de demitere. Eu nu sunt consilierul lui Carmen Dan şi nu stau să-i pregătesc intervenţiile din CEx. Am convenit că avem lucruri de făcut. Sper că într-o perioadă rezonabilă vor fi depăşite aceste supărări

Despre amnistie: Eu i-am cerut premierului să discute în guvern, să se consulte cu colegii din guvern să vadă ce acte nromative trebuie adoptate pentru ca zecile, sutele de oameni care au fost condamnaţi pe bază de proceduri ilegale să nu fie nevoiţi să ispăşească sau să fie în continuare condamnaţi. Nu ştiu care este soluţia, amnistie sau altceva. Guvernul trebuie să vină cu ceva. Lucrurile nu pot rămâne aşa

Despre ambasadorul României în SUA, George MaiorNu s-a discutat despre nemulţumiri legate de ministrul de externe Meleşcanu. Dar s-a discutat ca premierul că îi ceară ministrului să pornească procedura de rechemare în ţară a ambasadorului în SUA, George Maior. Cred că ar trebui rechemat pentru că are multe explicaţii de dat legat de protocoale. Poziţiile pe care le-a avut depăşesc statutul unui ambasador.

Despre scrisoarea lui Giuliani şi protocoale: Am văzut că eu aş fi plătit scrisoarea lui Giuliani (...) Eu nu am de unde să ştiu asta şi, vreţi să vă spun ceva, nici nu mă interesează. Contează conţinutul. Nouă ni se pare normal ca justiţia din România să fie penetrată de SRI atâţia ani? Vi se pare normal să existe protocol între SRI şi Înalta Curte? Am auzit că există proctocol între DNA şi TVR. Este foarte grav dacă există un asemenea protocol. Până la urmă o să spună televiziunile private că "vrem şi noi". Eu cred că toate trebuie declasificate, publicate şi anulate, protocoalele şi efectele lor. Statul de drept nu înseamnă statul de drepţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON