URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2011, 17:36

S-a mai stins o glorie: Fostul jucător al FC Bihor, Nicolae Florescu, a trecut la cele veşnice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut clubul de fotbal fanion al judeţului, FC Bihor, Nicolae Florescu, s-a stins din viaţă la vârsta de 62 de ani.

Originar din judeţul Braşov, localitatea Codlea, Nicolae Florescu a venit la FC Bihor în anul 1972, activând la formaţia "roş-albastră" mai bine de un deceniu, până în anul 1983, în acest interval fiind şi cooptat la lotul naţional de seniori, cu care a participat în anul 1978 la un turneu în Scoţia.

Nicolae Florescu a evoluat mai întâi la Steagul Roşu Braşov, unde l-a avut coechipier şi pe Alexandru Gergely, alt braşovean care avea să se remarce la formaţia orădeană.

"Florică a venit la Steagul Roşu în anul 1970 şi a rămas până în 1972, când a plecat la Metrom Braşov. După doar doi ani de zile a ajuns la Oradea, unde m-a adus şi pe mine. El personal a venit după mine în 1975 şi m-a adus la FC Bihor, fiind mandatat în acest sens de cei din cadrul conducerii clubului orădean", îşi aminteşte Alexandru Gergely.

După sosirea la Oradea, Nicolae Florescu, jucător care a evoluat pe postul de atacant, a rămas la FC Bihor până în anul 1979, când, preţ de un an, a plecat la Înfrăţirea Oradea. În 1980 Florescu a revenit la echipa fanion, unde a continuat să mai activeze ca jucător până în anul 1983. "A fost un jucător bun, foarte talentat, care a activat o perioadă îndelungată la FC Bihor cu rezultate remarcabile", mai declară fostul său coleg Alexandru Gergely.

De fapt, în perioada anilor 70-80, exista la FC Bihor o tripletă de jucători originari din Braşov care au fost repede apreciaţi şi îndrăgiţi pentru evoluţiile avute. Pe lângă Nicolae Florescu şi Alexandru Gergely, cel de-al treilea braşovean de la "roş-albaştri" din acea perioadă a fost Mircea Albu.

După ce şi-a încheiat cariera de jucător, Nicolae Florescu a mai rămas în Bihor până în anul 1992, activând ca antrenor sau antrenor-jucător la echipele din Ştei şi Valea lui Mihai, dar şi profesor la Şcoala Sportivă. Apoi s-a reîntors acasă, la Codlea.

"Ştiu că a suferit o dublă fractură, de tibie şi peroneu, pe când evolua la FC Bihor, chiar la un meci cu Satu Mare şi i-a fost implantată o tijă, care nu şi-a mai scos-o de atunci. Cred că numai de aici i se poate trage acest deces prematur, fiindcă nu avea alte probleme de sănătate", susţine Alexandru Gergely, care are numai cuvinte frumoase faţă de fostul său coleg. "A fost un om bun, de caracter. Eram ca fraţii. Un băiat de treabă...".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Marius
eu l-am iubit cel mai mult si niciodata nu voi uitade el si de ce imi povestea mie ....dc sa dus asa repede :((...pentru mine era bunic
Postat 02 Octombrie 2011, 11:47 de Vlad
doliu
SA-I FIE TARANA USOARA cred ca ar tebui sa se tina un moment de reculegere in memoria acestui fotbalist care pe langa necazuri a adus prin jocul si golurile marcate multa bucurie in randurile suporterilor lui FC BIHOR
Postat 21 Septembrie 2011, 22:49 de karton
dumnezeu sa-l odihneasca
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE! Marius Chipurici
Postat 21 Septembrie 2011, 21:22 de marius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON