URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2017, 11:22

Româncă la Oscar: Filmul produs de Ada Solomon concurează la "cel mai bun film străin" (VIDEO)

Româncă la Oscar: Filmul produs de Ada Solomon concurează la 'cel mai bun film străin' (VIDEO) foto: Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O româncă se află pe lista "concurenţilor" la premiile Oscar 2017. Lungmetrajul "Toni Erdmann", filmul regizoarei Maren Ade şi coprodus de Ada Solomon Hi Film-România, a fost nominalizat la categoria "cel mai bun film străin" la Premiile Oscar 2017.

Agerpres notează că Ada Solomon este primul producător român în cursa pentru premiul OSCAR la categoria cel mai bun film străin.

"Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, şi peste 500.000 de spectatori din Franţa au făcut cunoştinţă prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât şi cu un personaj cheie al acestei poveşti: oraşul Bucureşti, o prezenţă extrem de puternică în film şi dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obişnuiţi să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experienţe şi sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forţă", a declarat producătorul Ada Solomon, potrivit Agerpres.

"Toni Erdmann" a fost proiectat în premieră mondială în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2016, unde a impresionat atât presa de specialitate, cât şi spectatorii, fiind filmul cel mai apreciat de critici şi jurnalişti. Pelicula a fost recompensată cu Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiţia oficială a celei de-a 69 ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, fiind una dintre favoritele criticilor la trofeul Palme D'Or, mai notează sursa citată.

Potrivit zf.ro, filmul "Toni Erdmann" spune povestea lui Winfried care o vede rar pe fiica lui, Ines, în permanenţă prinsă cu jobul ei. Profesorul de muzică, rămas brusc fără elevi, se hotărăşte să-i facă o vizită-surpriză. Decizia este problematică, fiindcă Ines, o femeie de carieră sobră, lucrează la un proiect important pe o funcţie de strateg corporatist în Bucureşti. "Schimbarea" geografică nu-i ajută pe cei doi să se înţeleagă mai bine. Lui Winfried, mereu pus pe glume, îi place să-şi enerveze fiica cu farse răsuflate. Micile lui înţepături la adresa vieţii ei marcate de rutină, şedinţe lungi, baruri de hotel şi rapoarte de performanţă sunt şi mai rele. Tatăl şi fiica ajung într-un impas, iar Winfried acceptă să se întoarcă acasă, în Germania. Aici îşi face intrarea epatantul "Toni Erdmann": alter-ego-ul cu vorbă dulce al lui Winfried. Deghizat cu un costum penibil, o perucă ciudată şi o proteză dentară şi mai ciudată, Toni dă buzna în viaţa profesională a lui Ines şi se dă drept antrenorul de life-coaching al directorului ei. Sub masca lui Toni, Winfried e mai îndrăzneţ şi lipsit de reţineri, dar Ines îi ţine piept. Cu cât mai tare se ciocnesc, cu atât se apropie mai tare. În mijlocul nebuniei, Ines începe să-şi dea seama că tatăl ei cel excentric merită poate, totuşi, un loc în viaţa ei, după cum arată zf.ro.

Vezi mai jos trailerul oficial al filmului!

Premiile Oscar au ajuns anul acesta la cea de-a 89-a ediţie. Nominalizările au fost anunţate marţi în cadrul unei prezentări înregistrate, iar musicalul "La La Land" a primit, marţi, cele mai multe nominalizări, 14, un număr record în istoria premiilor Oscar, în timp ce Meryl Streep a devenit artistul cu cele mai multe nominalizări individuale la Oscar din istorie.

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

Vezi mai jos lista completă a nominalizărilor:

Cel mai bun film: Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Hidden Figures, La La Land, Lion, Manchester by the Sea, Moonlight

Cel mai bun regizor: Denis Villeneuve (Arrival), Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Damien Chazelle, (La La Land), Kenneth Lonergan, (Manchester by the Sea), Barry Jenkins, (Moonlight)

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck (Manchester By The Sea), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortensen (Captain Fantastic), Denzel Washington (Fences)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Isabelle Huppert (Elle), Ruth Negga (Loving), Natalie Portman (Jackie), Emma Stone (La La Land), Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell Or High Water), Lucas Hedges (Manchester By The Sea), Dev Patel (Lion), Michael Shannon (Nocturnal Animals)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis (Fences), Naomie Harris (Moonlight), Nicole Kidman (Lion), Octavia Spencer (Hidden Figures), Michelle Williams (Manchester by the Sea)

Cel mai bun film străin: A Man Called Ove (Suedia), Land of Mine (Danemarca), The Salesman (Iran), Tanna (Australia), Toni Erdmann (Germania)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: Kubo and the Two Strings, Moana, My Life as a Zucchini, The Red Turtle, Zootopia

Cel mai bun design de producţie: Arrival, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Hail, Caesar!, La La Land, Passengers

Cel mai bun scenariu adaptat: Arrival, Fences, Hidden Figures, Lion, Moonlight

Cel mai bun scenariu original: Hell or High Water, La La Land, The Lobster, Manchester by the Sea, 20th Century Women

Cea mai bună imagine: Arrival, La La Land, Lion, Moonlight, Silence

Cel mai bun montaj: Arrival, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, La La Land, Moonlight

Cea mai bună coloană sonoră: Jackie, La La Land, Lion, Moonlight, Passengers

Cel mai bun cântec: La La Land - Audition, La La Land - City of Stars, Moana - How Far I'll Go, Jim: The James Foley Story - The Empty Chair, Trolls - Can't Stop the Feeling

Cel mai bun montaj de sunet: Arrival, Deepwater Horizon, Hacksaw Ridge, La La Land, Sully

Cel mai bun mixaj de sunet: Arrival, Hacksaw Ridge, La La Land, Rogue One: A Star Wars Story, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Cele mai bune efecte vizuale: Deepwater Horizon, Doctor Strange The Jungle Book, Kubo and the Two Strings, Rogue One: A Star Wars Story

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: A Man Called Ove, Star Trek Beyond, Suicide Squad

Cele mai bune costume: Allied, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Florence Foster Jenkins, Jackie, La La Land

Cel mai bun scurtmetraj animat: Blind Vaysha, Borrowed Time, Pear Cider and Cigarettes, Pearl, Piper

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: Ennemis Entreniers, La Femme et le TGV, Silent Nights, Sing, Timecode

Cel mai bun lungmetraj documentar: Fire at Sea, I Am Not Your Negro, Life, Animated, O.J.: Made in America, 13th

Cel mai bun scurtmetraj documentar: Extremis, 4.1 Miles, Joe's Violin, Watani: My Homeland, The White Helmets

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON