URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2023, 20:01

Reacția șocantă a profesoarei pe care elevii au umilit-o, mimând acte sexuale lângă ea. Ce le-a spus colegilor

Reacția șocantă a profesoarei pe care elevii au umilit-o, mimând acte sexuale lângă ea. Ce le-a spus colegilor (captură video, sursa: adevarul.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scenele șocante cu elevi de 13 ani care batjocoresc o profesoară de limba engleză, mimând acte sexuale în jurul ei și încercând să-i ridice fusta, nu sunt reclamate și de dascălul cu pricina.

Potrivit adevarul.ro, profesoara le-a spus colegilor săi că nu consideră incidentul ca fiind unul grav. De altfel, femeia a avut o reacție bizară chiar în timp ce elevii o umileau, râzând și fără să încerce să-i potolească. 

„Doamna profesoară a avut o discuție cu conducerea școlii și dumneaei a considerat că nu s-a întâmplat nimic grav”, a declarat șefa Inspectoratului Județean Prahova, Ilona Rizea, potrivit sursei citate. 

Ceilalți profesori din școală știu însă că femeia are o problemă de autoritate la clasă, motiv pentru care în anul școlar trecut a fost notată cu calificativul general „bine”, tocmai pentru că are un comportament permisiv cu copiii. Mai mult, la orele pe care le predă în clasele primare, învățătoarele rămân în clasă în timpul lecțiilor de engleză, semn că dascălii din comuna Brebu știu că aceasta nu este un pedagog bun.

Profesoara cu pricina, al cărei nume nu a fost făcut public, are o vechime de 20 de ani la catedră, este titulară și are gradul didactic I, adică cea mai înaltă treaptă profesională pentru un profesor din învățământul preuniversitar. 

„Ce a ținut de școală s-a făcut. Adică o evaluare a doamnei cu calificativ „Bine”, nu cu „Foarte Bine”, asistență la ore, în încercarea de a o determina să fie puțin mai autoritară. Este evident, doamna este foarte permisivă cu elevii, din moment ce dumneaei a considerat că nu s-a întâmplat nimic grav”, a mai spus Rizea.

La cea mai recentă evaluare medicală, profesoara a primit avizul pentru a preda, având în dosarul medical mențiunea că este „aptă pentru a lucra în învățământ”. 

Elevii care au transformat-o în obiect sexual sunt în clasa a VII-a și a VIII-a. Doi băieți au mimat acte sexuale lângă profesoară, iar un al treilea a filmat scena, încurajându-i totodată pe adolescenți să continue, în timp ce profesoara nu a ripostat deloc.

„Este foarte greu de privit, sunt gesturi anormale pentru copii de 13-14 ani, sunt nepotrivite, evident, față de un profesor. Pe de altă parte, mă îngrijorează lipsa de autoritatea a doamnei, pentru că eu consider că această atitudine a copiilor s-a dezvoltat în timp, nu e o reacție spontană a lor”, a mai declarat inspectorul școlar general din Prahova.

Ziarul Adevărul mai scrie că surprinși s-au declarat și părinții celor trei elevi, care acum au nota la purtare 4 și riscă să rămână repetenți. Regulamentul școlar prevede posibilitatea unei reevaluări a comportamentului lor și „îndreptarea” notei până la sfârșitul anului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@corm16
Ai vazut video-ul ? Sunt sigur ca da. In aceste conditii sa dai vina doar pe doi-trei bagabonti minori - in calduri - in varsta de 13 ani si sa o exonerezi de vina pe individa asta perversa, inseamna ca nici tu nu ai toate tiglele pe casa, si nu le ai. Daca ea le permite ba mai le ia si apararea spunand ca nu s-a intmplat nimic grav acolo. Nu a raportat agresiunea. Cu siguranta nu e prima oara cand o iau elevii la show-uri sexi. Ea ea nu se plange, nu raporteaza, dimpotriva zice ca nu s-a intamplat nimic grav. Din punctul ei de vedere e ok ce se intampla. Mai corm16, si tu esti dus cu sorcova.
Postat 08 Aprilie 2023, 23:50 de OrbanKula
@corm16
Daca nici macar sa citesti un articol de la inceput pana la sfarsit nu esti in stare, de ce mai comentezi ? Te legi de comm meu dar habar nu ai pe ce lume traiesti. M-am legat eu de comm tau ? Nu, desi am vazut ca bati campii. Sunt cateva aspecte aici: 1) Individa asta nu doar ca nu a raportat agresiunea! Dimpotriva, intrebata fiind de conducerea scolii de ce s-a intamplat, ea a zis ca nimic grav!! E totul normal !!! Daca asta ti se pare tie si individei asteia ca e ok sa se intample, inseamna ca restul elevilor cuminti sunt in afara normalului !!! Pai, ce minte are un 'bagabont' dinasta in calduri, la 13-14 ani ? Pt el cei care judeca sunt hormonii nu creierul. La grmada, s-au mai gasit unu sau doi ca el mari "viteji" mari care sa o ia pe profa la huta-hutza.Daca au vazut ca le permite, au trecut la actiune. Ce urmeaza dupa acest preludiu dintre bagabonti si perversa ? Poate ca s-a intamplat deja contactul sexual, sau daca nu, urmeaza cu siguranta. Sau ar fi urmat daca nu s-ar fi ajuns la scandalul asta.
Postat 08 Aprilie 2023, 23:26 de OrbanKula
@OrbanKula
Se pare ca nu prea esti in tema cu notiunile pshologice. In acest caz as spune ca profesoara este o victima co-laterala a unui sistem de educatie infect si putrezit. Ea a vrut sa aiba un loc de munca, avand in vedere ca e la catedra de 20 (!!) de ani, cineva sau mai multi, si-au cam neglijat atributiunile in ceea ce priveste evaluarea ei ca si cadru didactic. Greu de crezut ca este inconjurata de oameni mai incapabili decat ea. Nu încurajează pe acei nemernici care se dau la ea ci este neajutorata, neavând abilitatile necesare pentru a se impune in fata lor. Repet, cel mai vinovat este cel care cumoscand-o, a trimis-o in acea clasa.
Postat 08 Aprilie 2023, 23:00 de corm16
Puscarie sau spital ?
Aceasta individa nu ar trbui sa fie la catedra! In cel mai fericit caz pt ea ar trebui sa fie la un spital de boli psihice. Practic ii incurajeaza pe elevi sa se dea la ea. Se pare ca celelate cadre didactice si invatatoarele respective stiu cu ce poama au de-a face. Si puscaria i s-ar potrivi acestei perverse.
Postat 08 Aprilie 2023, 20:29 de OrbanKula
Apta pentru a preda la clasa?
Fara nicio rautate dar se vede pe ea ca nici macar in fata a unor derbedei de 13-14 ani nu se poate apara. E vulnerabila in fata lor, supusa batjocurii. Iar despre acele persoane, zis 'copii' niciun gand bun nu am. Comportamentul lor denota educatia primita acasa. Scoala nu educa in acele 7-8 ore cat petrec ei acolo. Parintii ar trebui sa insufle ceva omenie in pruncii lor, daca tot i-au facut. Teroare ce generatie viitoare o sa avem.
Postat 08 Aprilie 2023, 20:28 de corm16
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON