URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 17 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă nu avem aeroport, de ce nu avem? Dacă am făcut aeroport, de ce nu avem avioane? Dacă avem avioane, de ce sunt așa de scumpe biletele? Dacă subvenționăm biletele, sigur în altă parte e mai ieftin. Dacă ar veni Birta și Bolojan să dea 10 euro fiecărui călător, precis vom afla că în alte locuri companiile lasă pasagerii să joace cruce cu pilotul automat, bașca asigură întâlniri romantice cu însoțitoarele de zbor...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
25 Mai 2024, 09:00

PSD aduce schimbarea de care județul Bihor are nevoie și pe care o așteaptă bihorenii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Partidul Social Democrat vine cu o echipă și o viziune nouă de conducere la Consiliul Județean Bihor, o viziune care pune în centrul politicilor publice bihorenii și nevoile lor reale.

În aceste zile de campanie electorală, am dat mâna cu mii de bihoreni și pot să vă spun un lucru: oricâtă propagandă și-ar face alți candidați, oamenii nu se mai lasă mințiți și știu foarte bine ce își doresc.

Își doresc, înainte de orice, o administrație județeană 100% transparentă atunci când ia hotărâri care privesc destinele oamenilor și când cheltuie banii publici.

De asemenea, își doresc o administrație județeană atentă la nevoile lor prioritare.

Bihorenii vor de la Consiliul Județean să implementeze proiecte, nu doar de dragul proiectelor sau de dragul cheltuirii unor fonduri, ci pentru utilitatea acelor proiecte, în concordanță cu prioritățile oamenilor. Acestea trebuie să aducă dezvoltare, însoțită de bunăstare.

Echipele PSD din Bihor propuse pentru alegerile locale din 9 iunie sunt formate din oameni care își propun să dezvolte municipiul Oradea și localitățile bihorene, dar și județul Bihor, prin dialog și transparență, punând bihorenii pe primul loc, acordând atenția cuvenită oamenilor și rezolvării problemelor acestora.

La nivelul județului, noua echipă a PSD Bihor reprezintă alternativa la actuala conducere a județului, care s-a îndepărtat de oameni și guvernează doar pentru bani și imagine.

Între reprezentanții intereselor de afaceri, ale firmelor de partid și ale rechinilor imobiliari, pe de o parte, și populiștii (extremiști naționaliști), pe de altă parte, noi, PSD, suntem calea cea bună, forța care asigură echilibrul.

La nivel național, promovăm patriotismul economic, iar în plan județean, suntem partidul care îi reprezintă cu adevărat pe bihoreni și interesele acestora.

Suntem reprezentanții bihorenilor de rând, ai celor care sunt nemulțumiți de stagnarea județului, de nivelul mediocru al salariilor și de lipsa oricărei perspective privind creșterea bunăstării lor.

Cei care vor o schimbare în bine a lucrurilor în Bihor au acum cu cine vota: echipa PSD Bihor!

Noi, cei din echipa nouă de la PSD, aducem schimbarea de care județul are nevoie și pe care o așteaptă bihorenii.

Punem în centrul politicilor noastre bihorenii și nevoile reale ale acestora: sănătatea, dezvoltarea economică și îmbunătățirea nivelului de trai, inclusiv prin locuri de muncă mai bine plătite! Nu oferim doar o mândrie locală sau județeană lipsită de conținut și întreținută prin marketing și lozinci, așa cum fac alții!

Echipa PSD pentru Consiliul Județean Bihor

În continuare, vă invit să cunoașteți echipa PSD cu care, pe 9 iunie, ne propunem să câștigăm alegerile pentru Consiliul Judeţean Bihor.

Doamna Vladu Adriana (foto jos) este președinta Uniunii sindicatului ”Sanitas” din județul Bihor și un lider recunoscut în domeniul sănătății, fiind dedicată îmbunătățirii condițiilor de muncă pentru profesioniștii din sănătate, precum și promovării unui sistem medical accesibil și de calitate pentru pacienți. Ea ocupă poziția nr. 2 pe lista noastră de candidați pentru Consiliul Județean Bihor.

Domnul Békési Csaba este de peste 10 ani, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor. Fiind un profesionist apreciat la nivel național și european și cu o viziune strategică asupra domeniului resurselor umane, el contribuie activ la crearea de noi oportunități de angajare și la susținerea creșterii economice în Bihor. Békési Csaba ocupă poziția nr. 3 pe lista de candidați a PSD pentru Consiliul Județean Bihor.

Domnul Cozma Felix este președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) și ocupă poziția nr. 4 pe lista de candidați pentru Consiliul Județean Bihor. Expert în administrația publică, el are un rol crucial în formarea și dezvoltarea profesională a funcționarilor publici, asigurând eficiență și integritate în serviciul public.

Domnul Avram Nicolae este profesor și inspector școlar general adjunct și ocupă poziția nr. 5 pe lista de candidați pentru Consiliul Județean Bihor. Avram Nicolae contribuie decisiv în supervizarea și îmbunătățirea calității educației în județul Bihor, punând accent pe inovație și adaptabilitate în sistemul de învățământ.

Domnul Sergiu David este președintele Tineretului Social Democrat Bihor (TSD) și ocupă poziția nr. 6 pe lista de candidați pentru Consiliul Județean Bihor. El se concentrează pe implicarea și mobilizarea generațiilor de tineri în politicile locale, cu o atenție specială pentru problemele sociale, recreative și educaționale ale acestora.

Domnul Florian Ciora este din Marghita și ocupă poziția nr. 7 pe lista de candidați a PSD pentru Consiliul Județean Bihor. Cu o vastă experiență în domeniul economic, Florian Ciora contribuie la strategiile economice ale județului, având un rol esențial în planificarea și gestionarea resurselor financiare pentru proiectele de dezvoltare locală.

Domnul Florin-Bujor Chirilă are o vastă experiență în administrația publică: timp de cinci mandate a fost primarul comunei Țețchea, iar din 2016 activează ca și consilier județean din partea PSD. La alegerile din 9 iunie, Florin-Bujor Chirilă ocupă poziția nr. 8 pe lista noastră de candidați pentru Consiliul Județean Bihor.

Domnul Dorin Boca este antreprenor din zona Lunca-Ștei și aduce o perspectivă valoroasă de business în Consiliul Județean, concentrându-se pe stimularea mediului antreprenorial local și pe atragerea de investiții noi în Bihor, precum și pe crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite! Dorin Boca ocupă poziția nr. 9 pe lista de candidați a PSD pentru Consiliul Județean Bihor.

De profesie inginer, domnul Florian Oros este de peste 10 ani consilier județean, fiind dedicat modernizării infrastructurii și implementării de soluții eficiente pentru problemele județului. Florian Oros ocupă poziția nr. 10 pe lista de candidați pentru Consiliul Județean Bihor.

Domnul Dorel Dume este directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bihor și ocupă poziția nr. 11 pe lista de candidați pentru Consiliul Județean Bihor. Activitatea sa profesională este focalizată pe gestionarea resurselor de apă și pe proiectele esențiale pentru sustenabilitatea și protecția ecosistemelor locale.

Domnul Călin-Florin Ardelean activează în administrația publică locală ca și consilier, fiind un susținător al dezvoltării rurale echilibrate, cu un accent pe inițiativele comunitare. El ocupă poziția nr. 12 pe lista de candidați pentru Consiliul Județean Bihor.

Domnul Liviu Laza-Matiuța este de profesie inginer silvic și are o vastă experiență politică și administrativă. El ocupă poziția nr. 13 pe lista de candidați pentru Consiliul Județean Bihor.

Domnul Mircea Șandor este doctor și manager al Spitalului Clinic CFR din Oradea. El aduce o perspectivă valoroasă din domeniul medical, contribuind la îmbunătățirea serviciilor de sănătate publică și la implementarea de standarde înalte în îngrijirea pacientului. Domnul Șandor ocupă poziția nr. 14 pe lista de candidați pentru Consiliul Județean Bihor.

Doamna Elena Moțoc-Chivari este profesoară și ocupă poziția nr. 15 pe lista de candidați a partidului nostru pentru Consiliul Județean Bihor. Dedicată educației și formării tinerilor, Elena Moțoc-Chivari este preocupată de dezvoltarea programelor educaționale, care să răspundă nevoilor actuale ale elevilor, și de promovarea excelenței academice.

Cu încredere, spre un viitor prosper și demn

Sunt mândru să fac parte din această echipă pentru că am alături de mine lideri pe care îi recomandă experiența - managerială, administrativă și politică - , dar și realizările profesionale. Nu în ultimul rând, empatia și preocuparea pentru rezolvarea problemelor oamenilor!

Cu toții suntem pregătiți să producem schimbarea în bine pe care bihorenii o așteaptă din partea administrației publice județene.

Partidul Social Democrat va guverna în interesul bihorenilor: dezvoltăm sectorul economic și creștem nivelul de trai, modernizăm sistemul de sănătate și infrastructura, investim în educație și, cel mai important, cetățeanul va fi respectat de către conducerea administrației locale. Ne vom concentra pe creșterea bunăstării bihorenilor pentru ca aceștia să rămână în Bihor!

Echipa social-democrată le propune orădenilor și bihorenilor să îndrăznească să își dorească mai mult. Se poate mai mult decât "bine că s-a făcut ceva" și merită mai mult!

Oradea și Bihorul au nevoie de un nou proiect, au nevoie de o strategie de dezvoltare care să scoată județul din mediocritate și stagnare și care să asigure creșterea bunăstării bihorenilor.

Pentru un viitor sustenabil și pentru o dezvoltare echilibrată a tuturor localităților județului, ne dorim mai mult și putem mai mult. Să privim cu încredere spre un viitor prosper și demn!

Pe 9 iunie, vă îndemn să mergeți la vot și să susțineți candidații PSD din comuna sau orașul dumneavoastră, precum și echipa PSD Bihor pentru Consiliul Județean Bihor.

Doar împreună putem dezvolta Bihorul sănătos!

dr. Aurel Mohan
candidat la președinția Consiliului Județean Bihor

(Comandat de PSD Bihor, cod mandatar financiar 21240002)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6576 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON