URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 02 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cele mai multe statui le veți găsi ori în țările mari, foste imperii, ori, paradoxal, în cele mai mărunte. Din prima categorie face parte, de pildă, Marea Britanie, unde personalitățile abundă și era păcat să nu fie imortalizate. La polul opus mi s-a părut a fi Macedonia de Nord, unde, la o populație de nici trei milioane de locuitori, sunt o grămadă de lucrări de for public...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Doi necăjiți din Bihor au devenit primii români pe care justiția noastră i-a condamnat la închisoare, ce-i drept cu amânare, pentru că în 2021 și-au retras copiii de la școala din Bratca. Cazul a ajuns în instanță după ce școala a anunțat Poliția și DGASPC, iar Parchetul Aleșd i-a inculpat pentru împiedicarea dreptului la educație.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pentru cine veți vota pentru a ocupa funcția de primar al Oradiei, la alegerile din 9 iunie?








De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Epuizarea profesională, denumită și burnout, este definită de Organizația Mondială a Sănătății ca un sentiment de oboseală intensă și constantă, de pierderea controlului și de incapacitatea de a obține rezultate concrete la locul de muncă.
12 Aprilie 2022, 17:04

Patru asocieri de firme concurează pentru reabilitarea parcului Petőfi din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru asocieri de firme au depus oferte în cadrul licitaţiei organizate de Primăria Oradea pentru reabilitarea parcului Petőfi Sándor.

Urmează evaluarea ofertelor

Potrivit unui comunicat al Primăriei, în cadrul procedurii de achiziţie au depus oferte Construcţii Bihor (subcontractant Proexco), Dumexim (subcontractanţi Leuinvest, Mardion, Proexco), Gavella (subcontractanţi Leuinvest, Proexco, Porfido ed Arte Consortio Stabile, Electrofor, Begonia) şi Saminstal (asociat B&T Arta şi arhitectură, subcontractant Tehno Service).

Cei patru constructori au depus oferte atraşi de valoarea mare a lucrărilor, estimate la 8,4 milioane lei, fără TVA.

"Ofertele vor fi evaluate în perioada următoare", se menţionează în comunicat.

Cu cafenea, grădină japoneză şi bănci inteligente

După cum BIHOREANUL a mai scris, investiţiile vizează intervenţii în 11 zone din parc, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică şi istorică.

Acestea vor mai implica amenajarea unei cafenele, pietruirea aleilor, reamenajarea locului de joacă pentru copii cu pardoseală din tartan şi refacerea zonei de iaz, amenajarea unei grădini japoneze, montarea de toalete cu autocurăţare şi bănci inteligente cu wi-fi, posibilitatea de încărcare a telefoanelor sau staţionare a bicicletelor.

În total, se vor amenaja 18.079 metri pătraţi de suprafaţă verde, 849 mp de alei pietonale, 1.794 mp de piatră cubică, 318 mp de suprafaţă de tartan pentru locul de joacă, 310 mp reprezentând bazinului japonez.

Parc cu teren de sport

Reamenajarea parcului Petőfi a fost licitată la pachet cu lucrările de amenajare a unui parc nou în strada Rectorului din cartierul Episcopia, estimate la 875.000 lei fără TVA. În cadrul procedurii de achiziţie a fost depusă o singură ofertă, din partea asocierii reprezentate de Dumexim, care va avea ca subcontractanţi firmele Mardion, Proexco şi Amper Proiect.

Investiţia vizează, printre multe altele, amenajarea unui teren multifuncţional cu nocturnă, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii prevăzut cu pardoseală din tartan, asfaltarea aleilor şi plantarea de arbori ornamentali de la arţar, magnolie şi mesteacăn la tei şi castan roşu decorativ.

În cadrul lucrărilor se va amenaja o suprafaţă de 1.530 metri pătraţi de spaţii verzi, 210 mp de alei, 370 mp de suprafaţă de loc de joacă şi 350 mp de teren de sport.

Pentru a putea amenaja acest parc, municipalitatea orădeană a expropriat anul trecut două imobile şi a cumpărat anul acesta de la proprietari alte două.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
CrisDumi aka KP
Te doare sufletul când se face ceva in Oradea ::::)))))
Postat 13 Aprilie 2022, 09:51 de Sandu2100
În sfârșit vom avea o cafenea în preajmă ...
... cu bănci inteligente și coșuri de gunoi deștepte, unde tembelii precum Sandu vor face schimb de idei cu vecinii de peste drum.
Postat 13 Aprilie 2022, 09:44 de KP
Strada
De ce nu-ti faci o firma de construcții si licitezi tu cu 1 milion
Postat 12 Aprilie 2022, 23:57 de Sandu2100
Doar două milioane de euro un parc???
Asa la un calcul simplu lasand cei 18.000 mp de iarbă...ne raman pe alei si fantani..3000 mp la 600 euro / mp .... voi ce fumați acolo la Primărie???
Postat 12 Aprilie 2022, 22:59 de strada
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6028 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON